Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013


Κύρια θεραπευτικά χαρακτηριστικά της Aloe Vera
  H πανάρχαια Aloe Vera - οι θεραπευτικές και αναγεννητικές 
της ιδιότητες αναφέρονται από τα εδάφια της Βίβλου και σε αρχαίες Αιγυπτιακές ιερογλυφικές γραφές.   Στη σύγχρονη εποχή, η Aloe Vera ανακαλύπτεται εκ νέου, έχοντας υποβληθεί σε περισσότερο σοβαρές έρευνες.
  Οι εργαστηριακές αναλύσεις, κλινικές μελέτες και έρευνες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματηκότητα των θεραπευτικών της ιδιοτήτων.   

  Μερικά από αυτά είναι:
1. Παυσίπονο                                              8. Χωνευτικό
2. Αντιφλεγμονώδες - Αντιαλλεργιογόνο       9. Αποτοξίνωση            
 
3. Επουλωτική δράση                                  10. Επανυδάτωση του δέρματος
4. Κερατολυτική δράση                                11. Θρεπτικό
5. Αντιβιοτική δράση: αντιμικροβιακή,           12. Φυσική Κάθαρση
 
αντι-ιϊκή, αντι-μυκητιασική δράση                 13. Καταπολεμά τους ερεθισμούς
6. Αναγέννηση κυττάρων                            14. Διαστέλλει τα αγγεία
7. Παροχή ενέργειας                                   15. Χρήση στην οδοντιατρική                 


Μέσα στο φύλλο της Aloe Vera
το ζελέ της περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά
Βιταμίνες:
Περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, οι πιο σημαντικές όμως είναι η αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12, πολύ σημαντική για τους χορτοφάγους..
Σακχαρίτες:
Αυτοί περιλαμβάνουν τη σημαντική αλυσίδα πολυσακχαριτών που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού..
Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία:
Αυτά είναι το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτι-κό σελήνιο..
Ένζυμα:
Λιπάσες και πρωτεάσες διασπούν το φαγητό και βοηθούν την πέψη, καθώς και την καρβοξυπεπτιδάση που εμπλέκεται στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία..
Αμινοξέα:
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 22 αμινοξέα, τους οικοδομικούς λίθους των πρωτεϊνών και η Αλόη Βέρα παρέχει 20 από αυτά. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το ζελέ της Αλόης μας δίνει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορούν να παρασκευαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι πρέπει να λαμβάνεται με μορφή τροφής.
Στερόλες (Λιπαρά Οξέα):
Οι τρεις κύριοι τύποι λειτουργούν ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες..
Ανθρακινόνες:
Οι πιο σημαντικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Στη γνήσια μορφή τους είναι πολύ καθαρτικά..  
Σαπωνίτες:
Αφρώδεις μικροοργανισμοί που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες..
Λιγνίνη:
Αυτή η ξυλώδης ουσία προσδίδει στην Αλόη Βέρα την ικανότητά της να διεισδύει στο δέρμα..
Πως κάνει καλό η Aloe Vera;
  Η φυσική αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση της Αλόης Βέρα συνδυάζεται με τα θρεπτικά της συστατικά, για να υποβοηθήσει στην αντιμετώπιση/βελτίωση διαφόρων προβλημάτων. 
  Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση ευαιξίας.
 
  Οι πιο πολλοί δηλώνουν πως τους κάνει πιο ήρεμους και με λιγότερο άγχος. Αυτή η δήλωση σχετίζεται με την ενισχυτική επίδραση της Αλόης στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο εναρμονίζεται και λειτουργεί πιο ομαλά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σώμα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.

Γιατί κάνει καλό η Aloe Vera;
  Η Αλόη Βέρα προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, των οποίων η συνεργιστική δράση και ισορροπία, παράγει ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα, από ότι θα περιμέναμε από τη χρήση των συστατικών αυτών χωριστά.
  Τα συστατικά αυτά λειτουργούν σαν ομάδα, ενισχύοντας το ένα τα αποτελέσματα του άλλου, επειδή έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται. 
 
  Επίσης, έχει ιδιότητες προσαρμογής, ώστε να ενισχύει τη γενική άμυνα του οργανισμού για αντιμετώπιση μολύνσεων ή του στρες.


                                                                              Συμπερασματικά:
Η Αλόη Βέρα δεν επιδρά "μαγικά" στον οργανισμό. Ενεργεί στον επιθήλιο ιστό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό υποστηρίζεται από πάρα πολλές ανέκδοτες αποδείξεις, καθώς πολλές χιλιάδες ανθρώπων ανά τους αιώνες έχουν αναφέρει οφέλη της Αλόης σε ποικίλες περιπτώσεις.
Η Αλόη Βέρα έχει συνεπώς επικουρικό χαρακτήρα. Προσοχή: Τα προϊόντα της
LR δεν προορίζονται για να διαγνώσουν, κατευνάσουν, θεραπεύσουν ή αναστείλουν μια συγκεκριμένη ασθένεια ή μια κατηγορία ασθενειών. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.
Τρόπος δράσης της Αλόης
  Είναι απόλυτα λογικό, όταν κάποιος έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την Αλόη και ενημερώνεται για τις θεραπευτικές και θαυματουργές της ιδιότητες,  να είναι επιφυλακτικός. Όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αλόη αλλά επιπλέον επειδή φαντάζει κυριολεκτικά απίστευτο αυτό το ταπεινό φυτό να κάνει καλό σε περισσότερες από 100 διαφορετικές ασθένειες,  πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!    Η εξήγηση σε αυτό το περίεργο και πρωτόγνωρο γεγονός είναι η εξής :
  O οργανισμός μας αποτελείται από 65 δισεκατομμύρια κύτταρα στα οποία γίνονται αμέτρητες χημικές διεργασίες.  Τα κύτταρα αυτά, για να λειτουργήσουν, πρέπει να οξυγονωθούν με επάρκεια.  Αυτό γίνεται μέσω των τριχοειδών αγγείων.  Το συνολικό μήκος των τριχοειδών είναι περίπου 150.000 χλμ. 
 
  Τα τριχοειδή αγγεία είναι τόσο λεπτά, ώστε τα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν το οξυγόνο στους ιστούς περιμένουν την σειρά τους για να χωρέσουν και να κινηθούν μέσα στο αγγείο.
  Όταν ο οργανισμός δεν τρέφεται σωστά, ή όταν επιδρούν άλλοι βλαβεροί παράγοντες, τότε η διαβατότητα των τριχοειδών αγγείων μειώνεται ή καταργείται από την συσσώρευση «βλαβερών ουσιών», με αποτέλεσμα οι ιστοί τους οποίους τροφοδοτούν τα τριχοειδή αγγεία να μην προσλαμβάνουν το απαραίτητο οξυγόνο, αφού τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους
  Οι ιστοί αυτοί πάσχουν πολλαπλά και γίνονται επιρρεπείς για την ανάπτυξη συστηματικών νοσημάτων και φλεγμονών.
 
 
Τέτοιοι βλαβεροί παράγοντες είναι :
1. H νικοτίνη
2. Το οινόπνευμα
3. Η ακτινοβολία κάθε είδους
 
4. Η ρύπανση του περιβάλλοντος
5. Η χημειοθεραπεία
6. Το άγχος
7. Διάφορα παράσιτα
8. Η ακινησία
9. Η διατροφή.   
 

  Η αλόη χάρις στην αλληλεπίδραση και στην συνεργική δράση των συστατικών της, διαλύει τους συσσωρευμένους βλαπτικούς παράγοντες που επικάθονται ανάμεσα στα κύτταρα των τριχοειδών αγγείων και τα φράζουν.  Βελτιώνει έτσι την διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων και έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών του οργανισμού και την αύξηση της ικανότητάς του να καταπολεμήσει συνολικά τόσο τους εξωγενείς όσο και τους ενδογενείς παράγοντες που διαταράσσουν την υγεία μας.
ΤΑΞΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΤΗΛ   :   6980052882   23970-25663
Ανεξαρτητος συνεργατης  LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου