Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013


ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΥΒΑΣ Ή ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΑΓΩΓΟΣ?

1 Ο   ​​ΜΕΡΟΣ

        0λοι γνωρίζουμε την δύναμη των εργαλείων! Αν δεν τα έχουμε δυσκολευόμαστε να κάνουμε την δουλειά μας. <Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.>

            Ο κουβάς είναι ένα εργαλείο. Από την ύπαρξη του ανθρώπου στον κόσμο χρησιμοποιήθηκαν πολλών ειδών κουβάδες, για την μεταφορά κυρίως υγρών από το ένα μέρος στο άλλο, γιατί με την χούφτα του ο άνθρωπος ήταν αδύνατον να τα μεταφέρει ακέραια. Υπήρχαν κουβάδες μικροί, μεγάλοι, κεραμικοί, με σχέδια,, φτηνοί, ακριβοί, βασιλικοί κ.λ. Η εξέλιξη έχει φτάσει σε κουβάδες φορτηγά, τραίνα, πλοία κ.λ. Από την άλλη μεριά ο αγωγός είναι ένας τρόπος να μεταφέρουμε κυρίως υγρά (τα τελευταία χρόνια και αέρια), από το ένα μέρος στο άλλο ευκολότερα. Οί αγωγοί αυτοί μπορεί να είναι ένα απλό αυλάκι στο έδαφος για το πότισμα ένός χωραφιού, μέχρι τεράστιοι αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

            Στη ζωή μας υπάρχει μια αντιστοίχιση όσον αφορά τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο εργασίας και ειδικότερα τον τρόπο παραγωγής εισοδήματος.

            Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που κουβαλούν κουβάδες διαφόρων σχημάτων, μεγεθών, σχεδίων, χρωμάτων κ.λ (Υπάλληλοι-δημόσιοι ή ιδιωτικοί, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, γενικά επαγγελματίες) και εκείνοι που φτιάχνουν αγωγούς συνεχούς ροής εισοδημάτων. Στη σύχρονη επιστήμη και θεωρία του χρήματος ονομάζονται δύκτια (Ο.Τ.Ε.-Δ.Ε.Η. -. PANAFON -ΓΕΡΜΑΝΟΣ- GOODY ' S - MC DONALDS -και γενικά όλες οι επιχειρήσεις δικαιοχρησίας).

            Ο Robert Kiyosaki (Γκουρού στον χώρο της οικονομίας-σύμβουλος επενδύσεων-οικονομικός αναλυτής-συγγραφέας βιβλίων, BEST SELLER , αναγνωρισμένος από όλους τους μεγάλους οικονομολόγους), αναφέρει στο βιβλίο του <ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ> ότι, <Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο κόσμο ψάχνουν και αγωνίζονται να φτιάξουν δίκτυα, όλοι οι υπόλοιποι ψάχνουν για δουλειά>. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε?

Μετά από το διάβασμα των βιβλίων του Kiyosaki ΦΤΩΧΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ-ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ήμουν και εγώ ένας από το 90% των ανθρώπων που κουβαλάει τους κουβάδες του χωρίς διέξοδο ούτε οικονομική ούτε χρονική. Αναρωτιόμουν πάντα πως κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να έχουν χρονική και οικονομική ελευθερία ενώ κάποιοι άλλοι, παρά το ότι δούλευαν και δούλευαν και δούλευαν δεν κατάφερναν να ξεφύγουν από το μαγγανοπήγαδο και όλο χρεωμένοι ήταν. Τώρα πλέον ξέρω το γιατί και φυσικά θα ήταν ανόητο να ακολουθήσω την συνταγή τους, μέρος της οποίας σας μεταφέρω. Κάθε μέρα όλο και πιο πολύ μαθαίνω. Επειδή ο καλύτερος τρόπος να μάθεις κάτι, είναι να το διδάσκεις και να το εφαρμόζεις, αποφάσισα τώρα που βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα τις εφαρμογής της συνταγής να τα μοιραστώ με άλλους ανθρώπους, Ετσι ενώ μαθαίνω, ενώ κάνω και ενώ διδάσκω, ταυτόχρονα γίνομαι και εγώ καλλίτερος .

            Στο βιβλίο του Robert Kiyosaki   < ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ QUANTRAND > αναφέρει ότι υπάρχουν 4 τρόποι παραγωγής εισοδήματος.


            1.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.Είναι αυτός που πουλάει τον χρόνο του για χρήματα, ανταλλάσει τον χρόνο του για χρήματα, ενοικιάζει τον εαυτό του στον εργοδότη του για κάποιες ώρες για να έχει ένα εισόδημα. Περιορισμός λόγω του διαθέσιμου 24ωρου και για τα χρήματα και για τον ελεύθερο χρόνο. Κουβάλημα κουβάδων.

Εισόδημα που βασίζεται σε ανταλλαγή χρόνου με χρήματα και αποδίδει μόνο με τη φυσική μας παρουσία και άσχετα από την ωριαία αντιμισθία.

            2.Ο ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ.Είναι εκείνος που έχει μια δική του επιχείρηση, μικρομεσαίας μορφής ή έχει κάποιο επάγγελμα (γιατρός, δικηγόρος, λογιστής, υδραυλικός, πλακατζής κ.λ.). Και η κατηγορία αυτή των ανθρώπων ανταλλάσει τον χρόνο για χρήματα. Όσα χρήματα και να έχει εισόδημα, λόγω του περιορισμού του εικοσιτετραώρου υπάρχει και εδώ πλαφόν. Εάν σταματήσει κάποιος να πηγαίνει στη δουλειά του θα σταματήσει να έχει εισόδημα. (Κατάστημα, ιατρείο, δικηγορικό γραφείο, οικοδομή, φοροτεχνικό γραφείο κ.λ.).

            Και στις δύο παραπάνω κατηγορίες είναι απαραίτητη η φυσική μας παρουσία για να αναπτύξουμε εισόδημα. Ο κάθε ένας των κατηγοριών αυτών κουβαλάει τον δικό του κουβά, είτε είναι μικρός (μικρή ωριαία αντιμισθία-μικρά έξοδα), είτε είναι μεγάλος (μεγάλη ωριαία αντιμισθία-μεγάλα έξοδα), είτε είναι χρυσός είτε κεραμικός. Ολοι οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας ανταλλάσουν τον χρόνο με χρήματα.

3.Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μεγάλα εργοστάσια, αλυσίδες καταστημάτων κ.λ. με πάρα πολλούς εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. Είναι εκείνοι που κατάφεραν να φύγουν από τα αριστερά τεταρτημόρια σύμφωνα με τον Robert Kiyosaki , αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους. Ε ίναι εκείνοι που αγοράζουν τον χρόνο των υπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων. Είναι εκείνοι που έχουν μια χρηματοροή λόγω μεγέθους των επιχειρήσεών των αλλά και ποιοτικό χρόνο, λόγω του πολλαπλασιασμού του χρόνου που προκύπτει από την εργασία άλλων.

            4.ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Η τέταρτη κατηγορία είναι αυτή των επενδυτών, των εισοδηματιών. Είναι εκείνοι που αντί να δουλεύουν για τα χρήματα έχουν βάλει τα χρήματα να δουλεύουν γαυτούς. Είναι εκείνοι που έχουν παντρέψει τον χρόνο με το χρήμα. Είναι εκείνοι που το εισόδημά τους συνεχώς αυξάνει χωρίς την δική τους παρουσία. Είναι εκείνοι που δημιουργούν αγωγούς παθητικών εισοδημάτων αλλάζοντας την νοοτροπία τους.

Ακολούθησαν την συμβουλή του πλούσιου μπαμπά.

            Ας βάλει ο κάθε ένας από εσάς τώρα τον εαυτό του σε ποια κατηγορία ανοίκει, αριστερά ή δεξιά? Μετά ας σκεφτεί.Αν όλα ήταν κατευχήν που θα ήθελε να βρίσκεται?

Αν πραγματικά θα θέλατε να βρίσκεστε δεξιά και ειδικά δεξιά και κάτω και βλέπετε ότι, ότι και να κάνετε δυσκολεύεστε, και όλο ξαναγυρίζετε εκεί που είσασταν, τότε είστε ένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους που σκόπιμα τους έχουν εγκλωβίσει για να μπορούν να τους ελέγχουν και να δουλεύουν για άλλους που βρίσκονται δεξιά. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να αλλάξει θέση ξεκινώντας πρώτα από την αλλαγή του τρόπου σκέψης. Αλλάζοντας απλές καθημερινές συνήθεις. Το μονοπάτι υπάρχει.
ΤΑΞΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΤΗΛ : 23970-25663  / 6948629101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου