Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δέκα Σημαντικοί Λόγοι για να Πίνετε το χυμό Aloe Vera Gel


Δέκα Σημαντικοί Λόγοι για να Πίνετε το χυμό Aloe Vera Gel
Φανταστείτε να κόβετε ένα φύλλο Αλόης και να καταναλώνετε το ζελέ κατευθείαν από το φυτό. Το κύριο προϊόν της LR Health & Beauty Systems, ο χυμός Aloe Vera Gel , είναι ότι πιο κοντινό μπορείτε να έχετε στο πραγματικό φυτό. Το πρώτο από το είδος του που έλαβε την πιστοποίηση από το International Aloe Sciene Council (IASC), με έναν πλούσιο συνδυασμό πολτού και υγρών, καθίσταται μοναδικό, όπως το προόριζε και η ίδια η φύση. Η απόδειξη βρίσκεται στην Αλόη αφού διαβάσετε τους 10 πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να πίνετε το χυμό Aloe Vera Gel, θα καταλάβετε γιατί η Αλόη Βέρα κέρδισε δικαίως τον τίτλο (Το Φυτό Θαύμα).
10.
Οδοντική Υγιεινή. Η Αλόη Βέρα είναι πάρα πολύ υγιεινή για το στόμα σας και τα ούλα σας. Μπορείτε να το αναφέρετε στο επόμενο ραντεβού σας με τον οδοντίατρο!
9.
Προσφέρει Γρήγορη Επούλωση. Η Αλόη Βέρα ενισχύει τη λειτουργία των ινωδών βλαστοκυττάρων. Τα ινώδη βλαστοκύτταρα είναι αυτά τα απίστευτα μικρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό κολλαγόνου. Επίσης συμβάλλουν στην επούλωση μικρών εγκαυμάτων, κοψιμάτων, γρατζουνισμάτων και δερματικών ερεθισμών.
8.
Βοηθάει στην Υγιή Πέψη. Ένα υγιές πεπτικό σύστημα διασφαλίζει ότι τα θρεπτικά συστατικά των τροφών που τρώμε απορροφούνται και περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος. Η Αλόη Βέρα έχει φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η συχνή χρήση του χυμού Aloe Vera Gel μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση της εντερικής λειτουργίας και στην αυξημένη απορρόφηση πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα, μπορεί να μειώσει τα μη φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια και τους ζυμομύκητες! Κι όλα αυτά με φυσική διαδικασία! Επίσης, η Αλόη Βέρα συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της αίσθησης καούρας στο στομάχι, όπως και σε άλλου είδους πεπτικές διαταραχές.
7.
Αμυντική Υποστήριξη και Λειτουργία. Η Αλόη Βέρα προσφέρει φυσική προστασία για το αμυντικό σύστημα. Μια και το αμυντικό σύστημα δουλεύει με ακρίβεια για να προστατεύει τον οργανισμό μας , η Αλόη Βέρα, με τους φυσικούς για το αμυντικό σύστημα ενισχυτές της, παρέχει στο σώμα μας τη δυνατότητα να αντλεί συνεχώς συστατικά από το (οπλοστάσιο)που του παρέχει. Πίνοντας 60 ml με 120 ml Aloe Vera Gel ημερησίως, μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας, (το χέρι βοηθείας που χρειάζεται).
6.
Ρυθμίζει το Βάρος και τα Επίπεδα Ενέργειας. Ο χυμός Aloe Vera Gel, με φυσικό τρόπο και με τη συνεχή του χρήση, επιτρέπει στο σώμα να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Η διατροφή μας περιέχει πολλές μη επιθυμητές ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν λήθαργο και εξάντληση. Όταν χρησιμοποιείται συστηματικά , ο χυμός Aloe Vera Gel εγγυάται μία βελτιωμένη αίσθηση ευεξίας, διότι επιτρέπει την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
5.
Επιδιόρθωση Κολλαγόνου και Ελαστίνης. Η Αλόη Βέρα μπορεί να προσθέσει μία πλούσια βάση θεμελιακών στοιχείων για την παραγωγή και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Το δέρμα ανανεώνεται κάθε 21 με 28 μέρες. Με τη χρήση των θρεπτικών θεμελιωδών στοιχείων της Αλόης Βέρα, το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει καθημερινά, για να ενισχύσει την άμυνα του κατά της επίδρασης του γήρατος. Πίνοντας καθημερινά  Aloe Vera Gel, το δέρμα σας ξεδιψάει.
4.
Καθημερινή Δόση Μεταλλικών Στοιχείων. Κάποια από τα μεταλλικά άλατα τα οποία βρίσκονται στην Αλόη Βέρα είναι το ασβέστιο, το νάτριο, ο σίδηρος, το κάλιο, το χρώμιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος. Δυνατή αποθήκη συστατικών!  Ξέρουμε όλοι ότι η προσθήκη φαγητών στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενικότερη υγεία μας. Πίνοντας Aloe Vera Gel είναι ένας φυσικός και υγιεινός τρόπος για να ξαναγεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας.
3.
Καθημερινή Δόση Βιταμινών. Ο χυμός Aloe Vera Gel περιέχει τις βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και Ε, φολικό οξύ και Νιασίνη . Ο ανθρώπινος οργανισμός απλά δεν μπορεί να αποθηκεύσει κάποιες από αυτές τις βιταμίνες, έτσι χρειάζεται να τις συμπληρώσουμε καθημερινά με την διατροφή μας. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό, από το να πίνουμε καθημερινά   Aloe Vera Gel, ενισχύοντας ταυτόχρονα φυσικά την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στο οξειδωτικό στρές.
2.
Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες. Ο χυμός Aloe Vera Gel έχει 12 φυσικές ουσίες, οι οποίες, οι οποίες έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη φλεγμονών, χωρίς να έχουν παρενέργειες. Η Αλόη μπορεί επίσης να υποστηρίξει τη σωστή κινητική λειτουργία των αρθρώσεων και των μυών.
1.
Θεμελιώδεις Δομές του Σώματος. Τα αμινοξέα είναι οι θεμελιώδεις δομές του σώματός μας. Οκτώ από αυτά, τα οποία είναι σημαντικά και δεν παράγονται από τον οργανισμό μας, βρίσκονται στο ζελέ της Αλόης. Η χρήση του Aloe Vera Gel σε καθημερινή βάση, σας επιτρέπει να διατηρήσετε την υγεία σας φυσικά, συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με αυτά τα σημαντικά αμινοξέα. Απλά σκεφτείτε το! Όλα αυτά μέσα σε 60 ml με 120 ml την ημέρα....
Τα προϊόντα που αναφέρονται δεν προορίζονται να διαγνώσουν, κατευνάσουν, θεραπεύσουν ή αναστείλουν μία συγκεκριμένη ασθένεια ή μια κατηγορία ασθενειών. Θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.
ΤΑΞΙΔΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΤΗΛ:  6980052882       2397025663

S.O.S! 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για το νερό

Aρ. 10 : Ήξερες ότι…

Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου. Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας…

Aρ. 9 : Ήξερες ότι…

Μπορεί όταν διψάμε να καταφεύγουμε σε υποκατάστατα του νερού όπως σε καφέ, αναψυκτικά και μπύρα πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες μας καθώς περιέχουν νερό, αλλά στη πραγματικότητα η ζάχαρη κι η καφεΐνη αποσπούν το νερό από τα κύτταρα για να διατηρήσουν την ισορροπία του PH των ηλεκτρολυτών στο αίμα, μ’ αποτέλεσμα τα κύτταρα ν’ αφυδατώνονται.

Aρ. 8 : Ήξερες ότι…

Η λύση για την αφυδάτωση είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού τη μέρα, στα οποία μπορούμε να συνυπολογίσουμε μονάχα τους φρεσκοστημένους χυμούς, κανένα άλλο ποτό. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε πολλά από τα προβλήματα υγείας μας, συμπεριλαμβανομένου της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Aρ. 7 : Ήξερες ότι…

Μπορεί ν’ αποφεύγουμε το πολύ νερό για να μην πηγαινοερχόμαστε διαρκώς στη τουαλέτα, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι η κύστη είναι μυϊκό όργανο κι όπως όλοι οι μυς έτσι κι αυτός αποδυναμώνεται με την αδράνεια κι ενισχύεται με τη χρήση. Έτσι όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο θ’ αυξηθεί η δύναμη της κύστης και δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε στη τουαλέτα κάθε πέντε λεπτά.

Aρ. 6 : Ήξερες ότι…

Το PH που πρέπει να έχει το αίμα μας είναι από 7.3 έως 7.45. Εάν γίνει πιο βασικό ή πιο όξινο τότε πεθαίνουμε. Εάν καταναλώνουμε αναψυκτικά, αλκοόλ, fast-food τότε αυξάνουμε το PH του αίματος μας. Έτσι όταν πίνουμε νερό βοηθάμε το σώμα μας να κάνει το αίμα μας πιο βασικό. Κι όσο πιο κοντά στο 7.45 διατηρούμε το PH μας τόσο πιο αργά γερνάμε.

Aρ. 5 : Ήξερες ότι…

Το χλώριο που περιέχεται στο νερό αποτελεί μια δηλητηριώδη νευροτοξίνη που είναι υπεύθυνη για καρκινογόνες ενώσεις, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκληρώσεις και τη καταστροφή των καλών μας βακτηριδίων. Το χλώριο που προσλαμβάνουμε με την κατανάλωση του νερού βρύσης σκοτώνει τα φιλικά βακτηρίδια που βρίσκονται στο παχύ έντερο τα οποία ευθύνονται για τα τελικά στάδια της πέψης καθώς και τη σύνθεση βιταμινών κι έτσι το πεπτικό σύστημα αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Aρ. 4 : Ήξερες ότι…

Για ν’ αποφύγουμε το χλώριο λοιπόν θα μπορούσαμε να βάλουμε το νερό σε μια γυάλινη κανάτα και να τα’ αφήσουμε για 1,2 ώρες ώστε να εξατμιστεί το χλώριο ή ακόμα καλύτερα ν’ αγοράσουμε φίλτρα για τις βρύσες του σπιτιού.

Aρ. 3 : Ήξερες ότι…

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι πορώδες. Έτσι όταν κάνουμε μπάνιο, δίχως να το καταλαβαίνουμε, μεγάλη ποσότητα χλωρίου διεισδύει στο σώμα μας μέσω των πόρων του δέρματος. Για να τα αποφύγουμε αυτό καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε ένα φίλτρο στο ντους.

Aρ. 2 : Ήξερες ότι…

Η λύση του εμφιαλωμένου νερού δεν είναι η ιδανική καθώς μελέτες δείχνουν ότι περιέχει βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια παρά τον υποτιθέμενο «καθαρισμό» από τον οποίο περνάει. Το εμφιαλωμένο νερό είναι επίσης πολύ βλαβερό για το περιβάλλον καθώς απαιτεί τεράστια παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία περιέχουν τοξικά και καρκινογόνα συστατικά για να διαθέτουν ευκαμψία αλλά μ’ αυτό τον τρόπο μολύνουν το περιεχόμενο τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης.

Aρ. 1 : Ήξερες ότι…

Νερό σημαίνει μακροζωία. Ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πληθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακάθαρο, φυσικό νερό των περιοχών τους.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013


ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΥΒΑΣ Ή ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΑΓΩΓΟΣ?

1 Ο   ​​ΜΕΡΟΣ

        0λοι γνωρίζουμε την δύναμη των εργαλείων! Αν δεν τα έχουμε δυσκολευόμαστε να κάνουμε την δουλειά μας. <Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.>

            Ο κουβάς είναι ένα εργαλείο. Από την ύπαρξη του ανθρώπου στον κόσμο χρησιμοποιήθηκαν πολλών ειδών κουβάδες, για την μεταφορά κυρίως υγρών από το ένα μέρος στο άλλο, γιατί με την χούφτα του ο άνθρωπος ήταν αδύνατον να τα μεταφέρει ακέραια. Υπήρχαν κουβάδες μικροί, μεγάλοι, κεραμικοί, με σχέδια,, φτηνοί, ακριβοί, βασιλικοί κ.λ. Η εξέλιξη έχει φτάσει σε κουβάδες φορτηγά, τραίνα, πλοία κ.λ. Από την άλλη μεριά ο αγωγός είναι ένας τρόπος να μεταφέρουμε κυρίως υγρά (τα τελευταία χρόνια και αέρια), από το ένα μέρος στο άλλο ευκολότερα. Οί αγωγοί αυτοί μπορεί να είναι ένα απλό αυλάκι στο έδαφος για το πότισμα ένός χωραφιού, μέχρι τεράστιοι αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

            Στη ζωή μας υπάρχει μια αντιστοίχιση όσον αφορά τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο εργασίας και ειδικότερα τον τρόπο παραγωγής εισοδήματος.

            Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που κουβαλούν κουβάδες διαφόρων σχημάτων, μεγεθών, σχεδίων, χρωμάτων κ.λ (Υπάλληλοι-δημόσιοι ή ιδιωτικοί, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, γενικά επαγγελματίες) και εκείνοι που φτιάχνουν αγωγούς συνεχούς ροής εισοδημάτων. Στη σύχρονη επιστήμη και θεωρία του χρήματος ονομάζονται δύκτια (Ο.Τ.Ε.-Δ.Ε.Η. -. PANAFON -ΓΕΡΜΑΝΟΣ- GOODY ' S - MC DONALDS -και γενικά όλες οι επιχειρήσεις δικαιοχρησίας).

            Ο Robert Kiyosaki (Γκουρού στον χώρο της οικονομίας-σύμβουλος επενδύσεων-οικονομικός αναλυτής-συγγραφέας βιβλίων, BEST SELLER , αναγνωρισμένος από όλους τους μεγάλους οικονομολόγους), αναφέρει στο βιβλίο του <ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ> ότι, <Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο κόσμο ψάχνουν και αγωνίζονται να φτιάξουν δίκτυα, όλοι οι υπόλοιποι ψάχνουν για δουλειά>. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε?

Μετά από το διάβασμα των βιβλίων του Kiyosaki ΦΤΩΧΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ-ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ήμουν και εγώ ένας από το 90% των ανθρώπων που κουβαλάει τους κουβάδες του χωρίς διέξοδο ούτε οικονομική ούτε χρονική. Αναρωτιόμουν πάντα πως κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να έχουν χρονική και οικονομική ελευθερία ενώ κάποιοι άλλοι, παρά το ότι δούλευαν και δούλευαν και δούλευαν δεν κατάφερναν να ξεφύγουν από το μαγγανοπήγαδο και όλο χρεωμένοι ήταν. Τώρα πλέον ξέρω το γιατί και φυσικά θα ήταν ανόητο να ακολουθήσω την συνταγή τους, μέρος της οποίας σας μεταφέρω. Κάθε μέρα όλο και πιο πολύ μαθαίνω. Επειδή ο καλύτερος τρόπος να μάθεις κάτι, είναι να το διδάσκεις και να το εφαρμόζεις, αποφάσισα τώρα που βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα τις εφαρμογής της συνταγής να τα μοιραστώ με άλλους ανθρώπους, Ετσι ενώ μαθαίνω, ενώ κάνω και ενώ διδάσκω, ταυτόχρονα γίνομαι και εγώ καλλίτερος .

            Στο βιβλίο του Robert Kiyosaki   < ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ QUANTRAND > αναφέρει ότι υπάρχουν 4 τρόποι παραγωγής εισοδήματος.


            1.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.Είναι αυτός που πουλάει τον χρόνο του για χρήματα, ανταλλάσει τον χρόνο του για χρήματα, ενοικιάζει τον εαυτό του στον εργοδότη του για κάποιες ώρες για να έχει ένα εισόδημα. Περιορισμός λόγω του διαθέσιμου 24ωρου και για τα χρήματα και για τον ελεύθερο χρόνο. Κουβάλημα κουβάδων.

Εισόδημα που βασίζεται σε ανταλλαγή χρόνου με χρήματα και αποδίδει μόνο με τη φυσική μας παρουσία και άσχετα από την ωριαία αντιμισθία.

            2.Ο ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ.Είναι εκείνος που έχει μια δική του επιχείρηση, μικρομεσαίας μορφής ή έχει κάποιο επάγγελμα (γιατρός, δικηγόρος, λογιστής, υδραυλικός, πλακατζής κ.λ.). Και η κατηγορία αυτή των ανθρώπων ανταλλάσει τον χρόνο για χρήματα. Όσα χρήματα και να έχει εισόδημα, λόγω του περιορισμού του εικοσιτετραώρου υπάρχει και εδώ πλαφόν. Εάν σταματήσει κάποιος να πηγαίνει στη δουλειά του θα σταματήσει να έχει εισόδημα. (Κατάστημα, ιατρείο, δικηγορικό γραφείο, οικοδομή, φοροτεχνικό γραφείο κ.λ.).

            Και στις δύο παραπάνω κατηγορίες είναι απαραίτητη η φυσική μας παρουσία για να αναπτύξουμε εισόδημα. Ο κάθε ένας των κατηγοριών αυτών κουβαλάει τον δικό του κουβά, είτε είναι μικρός (μικρή ωριαία αντιμισθία-μικρά έξοδα), είτε είναι μεγάλος (μεγάλη ωριαία αντιμισθία-μεγάλα έξοδα), είτε είναι χρυσός είτε κεραμικός. Ολοι οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας ανταλλάσουν τον χρόνο με χρήματα.

3.Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μεγάλα εργοστάσια, αλυσίδες καταστημάτων κ.λ. με πάρα πολλούς εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. Είναι εκείνοι που κατάφεραν να φύγουν από τα αριστερά τεταρτημόρια σύμφωνα με τον Robert Kiyosaki , αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους. Ε ίναι εκείνοι που αγοράζουν τον χρόνο των υπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων. Είναι εκείνοι που έχουν μια χρηματοροή λόγω μεγέθους των επιχειρήσεών των αλλά και ποιοτικό χρόνο, λόγω του πολλαπλασιασμού του χρόνου που προκύπτει από την εργασία άλλων.

            4.ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Η τέταρτη κατηγορία είναι αυτή των επενδυτών, των εισοδηματιών. Είναι εκείνοι που αντί να δουλεύουν για τα χρήματα έχουν βάλει τα χρήματα να δουλεύουν γαυτούς. Είναι εκείνοι που έχουν παντρέψει τον χρόνο με το χρήμα. Είναι εκείνοι που το εισόδημά τους συνεχώς αυξάνει χωρίς την δική τους παρουσία. Είναι εκείνοι που δημιουργούν αγωγούς παθητικών εισοδημάτων αλλάζοντας την νοοτροπία τους.

Ακολούθησαν την συμβουλή του πλούσιου μπαμπά.

            Ας βάλει ο κάθε ένας από εσάς τώρα τον εαυτό του σε ποια κατηγορία ανοίκει, αριστερά ή δεξιά? Μετά ας σκεφτεί.Αν όλα ήταν κατευχήν που θα ήθελε να βρίσκεται?

Αν πραγματικά θα θέλατε να βρίσκεστε δεξιά και ειδικά δεξιά και κάτω και βλέπετε ότι, ότι και να κάνετε δυσκολεύεστε, και όλο ξαναγυρίζετε εκεί που είσασταν, τότε είστε ένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους που σκόπιμα τους έχουν εγκλωβίσει για να μπορούν να τους ελέγχουν και να δουλεύουν για άλλους που βρίσκονται δεξιά. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να αλλάξει θέση ξεκινώντας πρώτα από την αλλαγή του τρόπου σκέψης. Αλλάζοντας απλές καθημερινές συνήθεις. Το μονοπάτι υπάρχει.
ΤΑΞΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΤΗΛ : 23970-25663  / 6948629101


ΟΙ 2 ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης


 Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι θέλουμε να είμαστε υγιής, είτε κάνουμε κάτι γι αυτό είτε όχι. Το θέμα της υγείας είναι ίσως το σημαντικότερο γιατί όλα ξεκινούν και καταλήγουν με αυτήν ή την απουσία της.


Στη προσπάθεια επίτευξης καλής υγείας υπάρχουν κάποιες αρχές που διέπουν την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού οι οποίες είναι πρωταρχικής σημασίας:

Το ανθρώπινο σώμα έχει τη τάση να είναι υγιές και να ισορροπήσει στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση λειτουργίας.


Καμία ιατρική πράξη ή θεραπεία δεν θα ήταν εφικτή αν δεν ίσχυε το παραπάνω.

Οι σύγχρονες τροφές δεν περιέχουν επαρκώς τα συστατικά που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να λειτουργήσει φυσιολογικά.


Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε αποκλίνει σημαντικά από το φυσικό. Προκύπτουν αυτομάτως κάποια ερωτήματα και αντίστοιχα συμπεράσματα. Γιατί λοιπόν αρρωσταίνουμε αφού το σώμα μας έχει τη τάση να είναι υγιές; Υπάρχουν δύο και μόνο λόγοι που προκαλούν νόσο σε σωματικό επίπεδο.

Η ταχύτητα πρόκλησης βλάβης να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα που το σώμα προλαβαίνει να επουλώσει.


Το σώμα να μην έχει στη διάθεση του τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών επούλωσης. Οποιαδήποτε νόσος φαντάζει, τόσο στους επιστήμονες όσο και στους ασθενείς, ως κάτι το ιδιαίτερα πολύπλοκο και δυσνόητο. Πράγματι αν εμβαθύνει κανείς σε επίπεδο παθολογίας και βιολογίας οργάνων, ορμονών, κυττάρων και μορίων δεν μπορεί παρά μόνο να τα χάσει από την πολυπλοκότητα και την πληθώρα των μηχανισμών που εμπλέκονται.


Η παραπάνω όμως προσέγγιση απλοποιεί και ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με οποιοδήποτε νόσημα ή πρόβλημα υγείας γιατί πρόκειται για έναν νόμο που διέπει την ίδια τη ζωή.

Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με τον νόμο της βαρύτητας, που δηλώνει ότι όλα τα σώματα έλκονται μεταξύ τους με μια δύναμη αντίστοιχη της μάζα τους. Είναι ένας νόμος απλός στη διατύπωση του και εύκολα παρατηρήσιμος.

Αν όμως εμβαθύνει κανείς τα βαρυτικά πεδία σε σχέση με τη θεωρία της σχετικότητας, την κβαντική θεωρία και τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης των υποατομικών σωματίδιων μεταξύ τους θα βρει χιλιάδες δεδομένα, εξισώσεις και πολύπλοκους μηχανισμούς.

Το παρατηρήσιμο όμως δεδομένο, όσο και αν το αναλύσουμε, είναι ότι αν αφήσουμε ένα αντικείμενο, αυτό θα κατευθυνθεί πάντα προς τα κάτω και ποτέ προς τα πάνω.



Έτσι λοιπόν και το ανθρώπινο σώμα μπορεί να εμφανίσει νόσο για δύο και μόνο λόγους:


1.Η ταχύτητα πρόκλησης βλάβης να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα που προλαβαίνει να επουλώσει 

2. Να μην διαθέτει τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών επούλωσης. Είναι βέβαια προφανές ότι μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.



Πως μπορεί αυτή η γνώση να μας βοηθήσει να είμαστε υγιείς;

Κατά πρώτον με το να γνωρίζουμε ότι το σώμα μας έχει την τάση να είναι υγιές και όχι να εμφανίσει κάποια παράξενη και ξαφνική νόσο μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό την ανησυχία και το στρες συναισθηματικό στρες που συνοδεύουν ένα παρόμοιο φόβο.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο είτε για να παραμείνουμε υγιείς είτε για να επανέλθουμε σε κατάσταση υγείας μετά από νόσο θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να προξενούμε οποιαδήποτε βλάβη στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.



Τι μπορεί να προξενήσει βλάβη στο σώμα μας;

τοξικές ουσίες
κάπνισμα
υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
κατανάλωση τεχνιτών τροφών και ουσιών
κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών
ακτινοβολίες
υπερβολική κούραση χωρίς επαρκή ξεκούραση
έντονα συναισθηματικά στρες
ανθυγιεινό περιβάλλον
καθιστική ζωή
Θα πρέπει επίσης να φροντίσουμε ώστε το σώμα μας να έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια φυσιολογική λειτουργία και την αποκατάσταση των φθορών στις οποίες υπόκειται. Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

να τρώμε τροφές με υψηλή θρεπτική αξία.
να αποφεύγουμε τροφές που έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία.
να αποκαταστήσουμε τη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού μέσα από την στοχευμένη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Εξετάσεις Μεταβολομικής μπορούν να εντοπίσουν τα ακριβή ελλείμματα.
να πίνουμε άφθονο νερό. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό το οποίο είναι και το βασικό υπόστρωμα για την διεξαγωγή όλων των χημικών αντιδράσεων που γίνονται μέσα στο σώμα
να κοιμόμαστε επαρκώς. Οι διαδικασίες επούλωσης λαμβάνουν χώρα κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου
να κάνουμε άσκηση. Μειώνει τις βλάβες από το οξειδωτικό στρες, επιταχύνει την επιδιόρθωση του DNA, αυξάνει την αιμάτωση και την παροχή οξυγόνου στους ιστούς
Έχουμε όλοι μας εκπαιδευτεί σε ένα μοντέλο σκέψης που μας οδηγεί στην αναμονή κάποιου θαυματουργού φαρμάκου για τη θεραπεία μιας νόσου. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στα οξέα προβλήματα υγείας όπου η βλάβη είναι στιγμιαία και η διαθεσιμότητα του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά επαρκή για την επούλωση μιας βλάβης μικρής διάρκειας και έντασης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν αρρωσταίνουμε λόγω χαμηλών επιπέδων ασπιρίνης στο αίμα μας. Σίγουρα η ασπιρίνη, ένα φάρμακο ή μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπραΰνουμε έναν έντονο πόνο ή κάποιο επικίνδυνο σύμπτωμα; η ικανότητα όμως θεραπείας είναι εγγενής στο ανθρώπινο σώμα και μόνο η ενίσχυση και η αποκατάσταση αυτής, μπορεί να φέρει θεραπεία. Και αυτό είναι τόσο βέβαιο όσο και ο νόμος της βαρύτητας.

Στην Υγεία Σας!

Πηγές

The benefits of Nutritional Supplements CFRN2012REPORT
http://www.scientificamerican.com/article.
http://jn.nutrition.org
Wound_healing
www.pnas.org/content/109/16/5995
Metabolomics
http://www.quotes.net/quote/6770
Σημείωση Εναλλακτικής Δράσης:
Ο Δρ Τσουκαλάς αναφέρει πολύ σωστά τους δύο λόγους που ασθενούμε, αλλά όπως γνωρίζουμε ο ακόμα σημαντικότερος παράγοντας που μας αρρωσταίνει είναι η κακή ψυχολογία μας: οι φόβοι, το στρες, η αγωνία και εν τέλει η μη αποδοχή του εαυτού μας, της μοναδικότητας μας και της αυθεντικότητάς μας.




Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΣΑΟΛΙΝ



Οι Σαολίν τρώνε συχνά, έτσι ώστε το στομάχι τους να είναι πάντα μισοάδειο. Όλες οι τροφές τους είναι 100% φυτικές, vegan και τρώνε με τη μέθοδο της μονοφαγίας. Δηλαδή τρώνε κάθε φορά ένα είδος τροφής. Π.χ. τρώνε το πρωί 2 μήλα, μετά από 2 ώρες π.χ. καρότο, πριν το μεσημέρι – μια χούφτα ρύζι, ύστερα λίγο φασόλια και μετά κάτι σαν το κολοκυθάκι ή λάχανο.

Ένας πρώην καταδρομέας από την Ρωσία πήγε και έζησε στους Σαολίν. Το γκρουπ τους είχε 18 άτομα από διάφορες χώρες και
ζούσαν σε ένα δωμάτιο. Λέει ότι κάθε πρωί, πριν την ανατολή του ηλίου, αυτοί τρέχανε 5 χιλιόμετρα πάνω σε ένα βουνό που έχει το άγαλμα του Βούδα. Είχαν για προπονητή έναν μοναχό δρομέα που ήταν 135 ετών. Μόνο το πρόσωπό του έδειχνε ότι ήταν μεγάλος, το κορμί του ήταν νέου ανθρώπου. Λέει, ότι όταν ο προπονητής τους κατέβαινε από το βουνό, αυτοί ανέβαιναν πάνω.

Όσο ζούσαν λέει εκεί είχαν την αίσθηση ότι το στομάχι τους ήταν άδειο, δεν είχαν αυτή την συνηθισμένη αίσθηση βάρους πού έχουν όλοι, όταν τρώνε κανονική τροφή, γι αυτό είχαν μια κατάσταση διαρκής πείνας.

Ήταν δύσκολο να συνηθίσει αυτή τη διατροφή. Όμως οι προπονήσεις δεν άφηναν χρόνο για πολλές σκέψεις και δεν κατάλαβε πως και πότε συνήθισε σε διαρκή κίνηση και ελαφρότητα στο σώμα.

Λέει ότι πριν πάει στους Σαουλίν, έκανε κάμψεις με ένα χέρι 35 φορές και με δυο χέρια 100 φορές. Με τη λιτή και φυτική διατροφή τους και προπονήσεις, μετά από 2 μήνες έκανε κάμψεις με ένα χέρι 100 φορές και με τα δύο χέρια 200 φορές.

Πριν να πάει στο μοναστήρι, είδε πολλά βίντεο για τους Σαολίν και έλεγε στον εαυτό του ότι είναι μοντάζ ή ειδικά εφέ. Στο μοναστήρι είδε με τα μάτια του π.χ. πως ένας άνθρωπος πήδηξε από κει που ήταν σε ύψος 3-4 μέτρα.

Γράφουν ότι ξυπνάνε στις 5 το πρωί, το πρωινό τους είναι από 7,30 μέχρι 8.00, γεύμα 11,30 μέχρι 12.00, εκεί τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα και το βραδινό 5.30 μέχρι 6.00, ύπνος στις 11 το βράδυ. Αν φάει κάποιος μετά τις 6, τον δέρνουν με το ξύλο και τον διώχνουν από το μοναστήρι.
Σύγκρινε με τον εαυτό σου και μετά κλάψε … !



Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Μία από τις “ανακαλύψεις” του είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την όξυνση του οργανισμού. Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο ανακάλυψη, ούτε τόσο νέο, άσχετα αν είναι καλό να λέγεται και να επαναλαμβάνεται συνεχώς, ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης δάσκαλος του Ιπποκράτη το ‘λέγε κάμποσες εκατοντάδες χρόνια πριν, όπως επίσης το γνωρίζουν και όλοι όσοι μελετούν τα κατάλληλα βιβλία, εμείς εδώ αλλά και στην miastala το αναφέρουμε επανειλημμένως και είναι από τα βασικά αξιώματα στην Κουζίνα Που Καίει. ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΑ με ΑΛΜΥΡΑ ή ΞΙΝΑ. ΠΟΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Νόμος απαράβατος.

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται και δημιουργούνται σε όξινο περιβάλλον, αλλά ενώ το λεμόνι σαν τροφή είναι ξινή, όταν εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό έχει αλκαλική αντίδραση! Κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ’ αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί. Το λεμόνι ανήκει στις εξαιρετικά αλκαλικές τροφές, παρ ότι ξινό, που ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος, με pH 9,0

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο; Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου.

Αντίθετα, από τις πλέον όξινες τροφές που οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες, είναι η άσπρη ζάχαρη με pH 5,5. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα (φυσικοί χυμοί) φέρνουν αλκαλικότητα. Αν όμως προστεθεί ζάχαρη, αυτή κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα και από φυσικά αλκαλικές τροφές μετατρέπονται σε όξινες. Έτσι είναι όλα στα σκευάσματα “φυσικών χυμών” και γι αυτό πρέπει να αποφεύγονται, αλλά και επειδή περιέχουν εντομοκτόνα όπως Η ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful) είναι αποτυχημένο εντομοκτόνο τερμιτών.

Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση “δειγμάτων ιστών». Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες και ΔΕΝ πρέπει να τα καταναλώνεις γιατί τα αποθηκεύσει το σώμα σου.

Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής. Η ασπαρτάμη είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.

Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να ανακατεύονται μα γλυκά φρούτα ή με το φαγητό είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί. «Παρόλο που είναι της ίδια οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα, που αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά και προκαλούν μια άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας που οδηγούν σε προβλήματα κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται εκεί μέσα» τονίζει» ο Α. Μοράλες!

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. «Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται – κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση».

Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί: «Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Επιπλέον εάν προσθέτεις στο γεύμα σου φρούτα, χωρίς το σωστό συνδυασμό, προκαλείς αρρώστια μεγαλύτερη από το να μην έτρωγες καθόλου φρούτα»! Και συμπληρώνει: «Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Η τυχαία φρουτοσαλάτα – ανακάτεμα φρούτων όπως να ‘ναι – είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο»…

Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα είναι άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες και ότι μόνο το ξινόμηλο ταιριάζει με αυτές και μάλιστα χωρίς λεμόνι ή αλάτι.

Εν τάχει …

> Ξινά φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς, μόνα τους όχι όλα μαζί, το πρωί.

> Γλυκά φρούτα επίσης μόνα τους και ποτέ σαλάτα: Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, μάνγκο.

> Το 90% των φρούτο θεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.

. Τα φρούτα τρώγονται 1 ώρα πριν από το γεύμα ή 2 ώρες μετά.

ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην τρώτε …


* Μείξη φρούτων, ειδικά το πρωί

* Υπερβολική κατανάλωση φρούτων

* Κατανάλωση φρούτων για επιδόρπιο (Μεσογειακή συνήθεια)

* Σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα (μοντέρνα κουζίνα)

* Λεμόνι με αλάτι (καταστρέφει αιμοσφαίρια, αναιμία)

* Αβοκάντο με αλάτι (λευχαιμία)

* Ανανά με γάλα ή αλάτι (σκοτώνει κατσαρίδες)

* Καρπούζι με γάλα ή αλκοόλ

* Πεπόνι με γάλα. (ούτε μεταξύ τους ανανά, καρπούζι, πεπόνι)

* Μάγκο πράσινο με αλάτι και με αλκοόλ ή ξύδι

* Μπανάνα για έχοντες τρεμούλα ή πάρκινσον

* Σαλάτες με πολύ αλάτι, ξύδι ή και με αλκοόλ

* Ξινά φρούτα ούτε μεταξύ τους, ούτε με γλυκά φρούτα, ούτε με λίπος (κίρρωση)

* Ξηροί καρποί σε υπερβολική ποσότητα (τοξικοί)

ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΧΝΑ για υγεία

* Το 90% των φρουτοθεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.

* Τα φρούτα τρώγονται 45 λεπτά και πάνω ΠΡΙΝ το γεύμα και 2-3 ώρες μετά (Νόμος απαράβατος)

* Τοματίγια για να φύγουν τα ψωμάκια της μέσης (υπάρχει και σε συμπλήρωμα διατροφής)

* Καρπούζι. Μόνο του και γρήγορα στο ψυγείο με σελοφάν. Κουκούτσια για νεφρά

* Μπανάνα για αϋπνία, για μύκητες και εξογκώματα ποδιών

* Αβοκάντο, μπανάνα, αμύγδαλα, φουντούκια δεν παχαίνουν σε λογικές ποσότητες.

* Σεξ. Αβοκάντο, Μαρακουγιά, Φυσσαλίς (Golden Berry)

* Αύξηση στήθους, γλουτών, γάμπας, λάδι από κασσίους ή φιστίκι αράπικο.

* Αβοκάντο σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στιγμή … με μέτρο παχαίνει, αλλά όχι αν καταναλώνεται μόνο του μέσα σε πράσινη σαλάτα.

* Μείωση βάρους: Ανανάς, αχλάδια, σταφύλια, Golden Berry

* Μανταρίνι. Καθαρίζει το σώμα από τα βαριά μέταλλα (αντίμετρο στους αεροψεκασμούς)

* Ρόδι για σωματική αδυναμία

* Σαλάτες. Μόνο το ξινόμηλο συνδυάζεται

* Ξηροί καρποί σε λογικές ποσότητες

* Πρωινό. Πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς μούρα, γκρέιπφρουτ, όχι όλα μαζί, 45 λεπτά πριν το πρωινό

* Μεσημέρι. Καρύδια, αμύγδαλα φιστίκια, σουσάμι, αράπικο φιστίκι, μακαντάμια, φουντούκια, καρύδα, αβοκάντο


Εάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα. Yajurveda.

Αν σας ρωτούσαν τι σχέση έχει ο λιναρόσπορος με εσάς, τι θα λέγατε; «Προφανώς καμία», θα απαντούσατε γελώντας, στην αιφνιδιαστική και αλλοπρόσαλλη ερώτηση. Αλλά ο λιναρόσπορος είστε εσείς οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την πιο αρχαία ιατρική των Ινδών, την Aγιουρβέδα, όλα τα ζωτικά στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή το αίμα, οι μύες, το λίπος, ο μυελός, τα κόκαλα και ο αναπαραγωγικός ιστός, είναι σχηματισμένα από τα ίδια στοιχεία ενέργειας, μνήμης και δονήσεων με τα οποία είναι φτιαγμένος ολόκληρος ο φυτικός κόσμος …και το κυριότερο, συντηρούνται ανά τους αιώνες από την τροφή και τους ρυθμούς που παράγει η φύση. O σκοπός της φυσικής τροφής, που είναι τα φυτά και οι ρίζες, είναι να αναζωογονήσει τις μνήμες των ζωτικών μας ιστών.


‘Της μεν υγιείας είναι συνεκτικήν την ισονομίαν τών δυνάμεων
υγρού, ξηρού, ψυχρού, θερμού, πικρού, γλυκέως και των λοιπών,
την δε εν αυτοίς μοναρχίαν, νόσου φθοροποιόν γάρ εκατέρου μοναρχίαν”

Η υγεία είναι συνεκτική ισονομία των δυνάμεων
του υγρού, ξηρού, ψυχρού, θερμού, πικρού, γλυκού και των λοιπών.
Η μοναρχία μίας δύναμης στις άλλες είναι φθοροποιός νόσος
Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης

ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΤΗΛ : 23970-25663 / 6948629101


κέρδη από συνεργάτες  LR



κέρδη από πωλήσεις  προιοντων LR



Η Παγκόσμια κρίση και το MLM






Συντομη  παρουσιαση  LR  3



Προβιοτικά για υγιή εγκυμοσύνη

Τα προβιοτικά συμβάλουν στην ενίσχυση της ανοσίας, στην εντερική υγεία, και στην υγιή εγκυμοσύνη

Η μικροχλωρίδα του εντέρου συνδέεται στενά με την υγεία και την ανοσία των ατόμων όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως πάθησης και περιβάλλοντος. Εκατοντάδες διαφορετικά είδη (τόσο τα ευεργετικά όσο και τα παθογόνα) ζουν συμβιωτικά στο παχύ έντερο των ανθρώπων. Η ευεργετική μικροχλωρίδα είναι γνωστό ότι παράγει βιταμίνη Κ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενισχύει την πέψη των τροφών, εξουδετερώσει τις τοξίνες, και περιορίζει τα παθογόνα βακτήρια. Οι ερευνητές δείχνουν πως τα συμπληρώματα προβιοτικών μπορεί να ενισχύσουν την ανοσία,  να βελτιώσουν την εντερική υγεία, και να βοηθήσουν την υγιή εγκυμοσύνη.
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι φοιτητές που έπαιρναν προβιοτικά για 12 εβδομάδες είδαν σημαντική ενίσχυση στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Όλοι οι φοιτητές είχαν κρυολόγημα, αλλά εκείνοι που λάμβαναν προβιοτικά παρουσίασαν μικρότερη διάρκεια των συμπτωμάτων, το 34 % λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Αν ένα άτομο καταφύγει στα αντιβιοτικά, τα προβιοτικά μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις αρνητικές παρενέργειες των αντιβιοτικών. Τα προβιοτικά μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο διάρροιας που προκαλείται από τα αντιβιοτικά.
Η οργάνωση RAND, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση, συγκεντρώνει αποτελέσματα από μελέτες που εξέτασαν αν η χρήση προβιοτικών μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει τη διάρροια που οφείλεται στα αντιβιοτικά , και διαπίστωσε ότι η χρήση προβιοτικών οδήγησε σε 42% χαμηλότερο κίνδυνο διάρροιας. Αυτό είναι καλή είδηση ​​για το 30%  των χρηστών αντιβιοτικών που αντιμετωπίζουν συνήθως διάρροια κατά τη λήψη των φαρμάκων. Αν η εντερική ακεραιότητα πλήττεται από τις τροφικές αλλεργίες, τις τοξίνες, τις διαταραχές απορρόφησης, τις φλεγμονές, ή αντιβιοτικά, η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αναδημιουργία ενός καλύτερου εντέρου. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι η συμπλήρωση της διατροφής με πρεβιοτικά (ίνες που χρησιμοποιούν  τα ευεργετικά βακτήρια ως τροφή) που ονομάζονται φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες βοηθούν στην επούλωση του εντέρου και στην επισκευή του.

Η έρευνα επιδεικνύει επίσης τις ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η λήψη προβιοτικών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της κύησης σχετίζεται με αυξημένη ανοσία και παρουσιάζει αντι-φλεγμονώδη επίδραση. Τα προβιοτικά μπορούν να αλλάξουν το εσωτερικό περιβάλλον της μητέρας και μπορούν να εμποδίσουν ακόμη και τον πρόωρο τοκετό. Επιπλέον, η έκθεση ενός μωρού σε ωφέλιμα βακτήρια μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και σε γενικότερη υγεία κατά τη διάρκεια της ζωής του συγκεκριμένου παιδιού. Αν η εντερική ακεραιότητα πλήττεται από τις τροφικές αλλεργίες, τις τοξίνες, τις διαταραχές απορρόφησης, τις φλεγμονές, ή αντιβιοτικά, η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αναδημιουργία ενός καλύτερου εντέρου. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι η συμπλήρωση της διατροφής με προβιοτικά (ίνες που χρησιμοποιούν  τα ευεργετικά βακτήρια ως τροφή) που ονομάζονται φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες βοηθούν στην επούλωση του εντέρου και στην επισκευή του.

Η μικροχλωρίδα του εντέρου έχει εξεταστεί ακόμα και σαν μεμονωμένο όργανο, λόγω της ικανότητάς της να υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, να ρυθμίζει την εντερική υγεία, να υποστηρίζει τον υγιή μεταβολισμό, και να συμβάλλει στη συνολική υγεία και ευεξία.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ευεργετική Δράση του Υγρού Πόσιμου Κολλαγόνου στην Αρθρίτιδα

Η ευεργετική Δράση του Υγρού Πόσιμου Κολλαγόνου στην Αρθρίτιδα


Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Μπαδέκας, Χειρούργος Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Θεραπευτηρίου Metropolitan
Η αρθρίτιδα είναι η συχνότερη κινητική νόσος, το συχνότερο αίτιο αναπηρίας κινητικού τύπου και αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση. Οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων έρχονται δεύτερες μετά τις παθήσεις του καρδιαγγειακού, από άποψη νοσηρότητας και συχνότητας επισκέψεως στο εξωτερικό ιατρείο. Αν και οι παθήσεις αυτές δεν απειλούν άμεσα τη ζωή, επηρεάζουν την ποιότητα με την αναπηρία που προκαλούν και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, λόγω ημεραργιών. Η στατική και απαισιόδοξη αντίληψη του ιατρικού κόσμου, που μεταδόθηκε στο κοινό και στους οργανισμούς που χρηματοδοτούν την έρευνα, ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι μία αμείλικτα εξελισσόμενη εκφυλιστική διαδικασία φθοράς για την οποία ουσιαστικά τίποτα δεν γίνεται (εκτός από την ολική αντικατάσταση των αρθρώσεων), ευθύνεται για την παραμέλησή της και για τα κενά που υπάρχουν ακόμα γύρω από αυτήν. Η αφύπνιση έγινε με τη δυναμική αισιόδοξη θεώρησή της από τους ερευνητές την τελευταία δεκαετία ως μία μεταβολική διαδικασία, με περιθώρια πρόωρης επέμβασης, ακόμα και αναστροφής της.
Τα συμπτώματα είναι γνωστά, πόνος κατά την κίνηση των αρθρώσεων, αρχικά μικρών αρθρώσεων των φαλλάγγων και κατόπιν μεγάλων ισχίου, γόνατος, ποδοκνημικής, και σπονδυλικής στήλης, επίσης παρατηρείται οίδημα (πρήξιμο), ερυθρότητα, μείωση εύρους κίνησης, χωλότητα κατά τη βάδιση, παραμόρφωση των αρθρώσεων.
Υπάρχουν πολλές μορφές αρθρίτιδας όπως φλεγμονώδεις - ανοσολογικές, (ρευματοειδής αρθρίτιδα), εκφυλιστικές (οστεοαρθρίτιδα), μεταβολικές από κρυστάλλους (ουρική αρθρίτιδα), μετατραυματική αρθρίτιδα.
Αυτό το γεγονός και τη βιολογία του χόνδρου και του συνδετικού ιστού, εκμεταλλεύεται μία νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στη λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου τύπου ΙΙ.
Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, που μεγαλώνοντας, μειώνεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά στις γυναίκες, προκαλώντας όχι μόνο το φαινόμενο της πρόωρης γήρανσης, αλλά και πάρα πολλά προβλήματα στις αρθρώσεις μας!
Ο άνθρωπος θα λέγαμε πως είναι ένα μεγάλο «μπουκάλι» κολλαγόνου.
Αυτό γιατί το κολλαγόνο αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και πάνω από το 70% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα και όχι μόνο!
Έχουμε και λέμε: ούλα, μάτια, αιμοφόρα αγγεία και αρθρώσεις!
Το πρόβλημα όμως με το κολλαγόνο είναι, πως δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από καμία τροφή! Ο μόνος τρόπος είναι τα συμπληρώματα διατροφής.
Ουσιαστικά είναι υδρολυμένο κολλαγόνο, που περιέχει μαγνήσιο, πυρίτιο και το μισό σύμπλεγμα της βιταμίνης Β.
Πρόκειται για μια μορφή που αποτελεί κορυφαία εξέλιξη και βήμα στην τεχνολογία του κολλαγόνου. Αυτό γιατί στην υγρή του μορφή είναι εξαιρετικά απορροφήσιμο από τον οργανισμό και αποδοτικό.
Η υγρή του μορφή, δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια και τονώνει άμεσα τα δόντια, τις αρθρώσεις, τα οστά και ενισχύει την ελαστικότητα στο δέρμα μας.
Σύμφωνα με μελέτες που είναι δημοσιευμένες στο International Journal of Medical Sciences και στο Nutrition Journal, το υγρό πόσιμο κολλαγόνο έχει ευεργετική δράση στη μείωση της καταστροφής του χόνδρου των αρθρώσεων, και στην αύξηση της αντοχής των οστών σε ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα. Άτομα που έπασχαν από αρθρίτιδα και πήραν θεραπεία με υγρό πόσιμο κολλαγόνο, έδειξαν σημαντική βελτίωση ως αναφορά την βελτίωση στον πόνο και την ανάπλαση του χόνδρου και του συνδετικού ιστού σε σχέση με άτομα που στην ίδια μελέτη δεν έπαιρναν υγρό πόσιμο κολλαγόνο.
Σε άλλη μελέτη, άτομα που έκαναν λήψη υγρού πόσιμου κολλαγόνου είχαν ευεργετική επίδραση στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και της καταπολέμησης της οστεοπόρωσης και οστεοπενίας.
Το καλό με την μορφή αυτή του κολλαγόνου (υδρολυμένο κολλαγόνο τύπου ΙΙ) είναι ότι έχει εκπληκτική απορρόφηση 70-90% όταν λαμβάνεται από του στόματος, οπότε δεν χρειάζεται να λαμβάνεται σε ενέσιμη ή άλλη μορφή.
Σύμφωνα με τον μηχανισμό, αυτό το υδρολυμένο κολλαγόνο μπορεί να έχει ευεργετική δράση σε όλων των μορφών τις αρθρίτιδες που σχέση με ενεργοποίηση της ανοσολογικής απάντησης του οργανισμού.
Άλλες εφαρμογές του υδρολυμένου κολλαγόνου είναι το δέρμα, καθώς το 70% του συνδετικού ιστού του δέρματος είναι κολλαγόνο. Σε νοσήματα του συνδετικού ιστού (νοσήματα κολλαγόνου) με κύρια κλινική εκδήλωση την ινοσίτιδα, δηλαδή την φλεγμονή των κολλαγόνων ινών του συνδετικού ιστού. Οι αλλοιώσεις συμβαίνουν στις αρθρώσεις, τους μυς, τους τένοντες και άλλα όργανα και συστήματα. Τα κυριότερα νοσήματα του συνδετικού ιστού είναι ο ερυθηματώδης λύκος, οι μυοσίτιδες, η σκληροδερμία και οι αγγειϊτιδες.
Μία άλλη άγνωστη δράση είναι η ευεργετική επίδραση του υδρολυμένου κολλαγόνου στην καρδιά. Το κολλαγόνο είναι η βασική δομική πρωτεΐνη και των αγγείων της καρδιάς, η έλλειψη κολλαγόνου μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην καρδιακή λειτουργία, σύμφωνα με το Δρ Sahelian. Χαμηλά επίπεδα κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό ως αποτέλεσμα γήρανσης μπορεί να οδηγήσουν σε οίδημα της καρδιάς και στεφανιαία καρδιοπάθεια, αλλά αυτή είναι άλλη μια παράμετρος που θα αναλυθεί ξεχωριστά.
Συμπερασματικά το υγρό πόσιμο κολλαγόνο είναι μία εξαιρετική φυσική μέθοδος θεραπείας της αρθρίτιδας σε όλες τις μορφές που όχι μόνο αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της ασθένειας (πόνος, πρήξιμο, δυσκαμψία) αλλά συμβάλλει και θεραπεία ανοικοδόμηση του χόνδρου και τροποποίηση της καταστρεπτικής ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού.
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΙΝ :6980052882 /  23970-25663