Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συχνό πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί σε μεγάλο εύρος ηλικιών από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους και χωρίζεται σε δύο τύπους: τον πρωτογενή που οφείλεται σε παθοφυσιολογικά προβλήματα και τον δευτερογενή που οφείλεται κυρίως σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο καθιστικός τρόπος ζωής, η διατροφή, η χρήση φαρμάκων και άλλοι παράγοντες. Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως η αλλαγή στον αριθμό των κενώσεων που έχει το άτομο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο φυσιολογικός αριθμός κενώσεων ποικίλλει από οργανισμό σε οργανισμό.

Παράγοντες που σχετίζονται θετικά με το πρόβλημα είναι η ηλικία, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, διάφορα είδη φαρμακευτικής αγωγής, η κατάθλιψη, η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και οι αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες.


Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί προβλήματα στο άτομο όπως η ατονία και ο εκνευρισμός. Κάποιες γενικές οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα είναι κυρίως η αύξηση των φυτικών ινών από τη διατροφή, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.


(Lindberg G, et al.World Gastroenterology Organisation global guideline: Constipation--a global perspective. J Clin Gastroenterol. 2011 Jul;45(6):483-7.)


Βέβαια όταν το πρόβλημα επιμένει ή δεν βελτιώνεται, το άτομο θα πρέπει να συμβουλευτεί ιατρό ή διαιτολόγο προκειμένου να του προτείνει πιο συγκεκριμένες λύσεις.


Σύμφωνα με τα παραπάνω ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας είναι η αύξηση των φυτικών ινών, η LR Health and Beauty Systems μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα με το Figuactiv Linne +3.


Το Figuactiv Linne +3 είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, αυτό συμβαίνει γιατί μεγάλο μέρος του προϊόντος αποτελείται από μίγμα άπεπτων φυτικών ινών από κόμμι γκουάρ, κονγιάκ και χαρουπάλευρο. Οι ίνες αυτού του είδους (όπως το κόμμι γκουάρ για παράδειγμα) είναι υδατοδιαλυτές. Αυτό σημαίνει ότι προωθούν τις κινήσεις του εντέρου και αυξάνουν τον όγκο του περιεχομένου του, λειτουργία που έχει ως αποτέλεσμα την διευκόλυνση της αποβολής του από το σώμα. Μπορεί να συνδυαστεί με νερό, αλλά όταν συνδυαστεί με γάλα προκύπτει ρόφημα που θυμίζει κακάο και έχει κρεμώδη υφή.


Μην ξεχνάτε ότι η κατανάλωση διαιτητικών ινών ταυτόχρονα με τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής μπορεί να μειώσει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων. Γι΄ αυτό και η χρήση του Figuactiv Linne +3 προτείνεται ανάμεσα στα γεύματα (Butt et al. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47:389–396(2007).



Θα πρέπει βέβαια να θυμάστε ότι ο συνδυασμός των λύσεων είναι το κλειδί, δηλαδή η χρήση του Figuactiv Linne +3 με ταυτόχρονη αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και των υγρών, αν πριν ήταν σε χαμηλά επίπεδα, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.


Αν βέβαια όλα τα παραπάνω εισαχθούν σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο διατροφής που θα περιέχει την κατανάλωση του Aloe Vera Drinking Gel με τις γνωστές ευεργετικές του ιδιότητες, τότε θα εκπλαγείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου