Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μια μικρή ιστορία από τον Robert Kiyosaki που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να διαβάσουν

Οκτ 18th, 2012 | By  | Category: Marketing
Από το βιβλίο «Cash Flow Quadrant«
Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα γραφικό χωριουδάκι. Ήταν υπέροχα να ζει κανείς εκεί, αν παρέβλεπε ένα μόνο προβληματάκι. Το χωριό δεν είχε νερό παρά μόνον όταν έβρεχε. Για να λύσουν αυτό πρόβλημα μια και καλή, οι γεροντότεροι του χωριού αποφάσισαν να αναζητήσουν συμβασιούχους που θα αναλάμβαναν να προμηθεύσουν το χωριό με νερό σε καθημερινή βάση. Δύο άτομα προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν την αποστολή και οι γεροντότεροι αποφάσισαν να αναθέσουν τη σύμβαση και στους δυο. Πίστευαν ότι ο ανταγωνισμός θα πίεζε τις τιμές προς τα κάτω διασφαλίζοντας παράλληλα στο χωριό μια εναλλακτική υδροδότηση.
Ο ένας από τους συμβασιούχους, ο Εντ, δεν έχασε λεπτό. Έτρεξε και αγόρασε δυο κουβάδες και άρχισε να πηγαινοέρχεται στη λίμνη που απείχε από το χωριό κανένα χιλιόμετρο. Αμέσως άρχισε να κερδίζει χρήματα καθώς σκοτωνόταν στην δουλειά κάθε μέρα κουβαλώντας τους δυο κουβάδες του γεμάτους νερό από την λίμνη. Τους άδειαζε σε μια μεγάλη τσιμεντένια δεξαμενή που είχε κατασκευάσει το χωριό. Κάθε πρωί έπρεπε να ξυπνάει νωρίτερα από όλους τους συγχωριανούς του για να φροντίσει να υπάρχει στο χωριό επαρκής ποσότητα νερού για κάθε χρήση. Δούλευε σκληρά, όμως ήταν πολύ χαρούμενος που κέρδιζε χρήματα και ήταν ένας από τους δυο αποκλειστικούς συμβασιούχους για την υδροδότηση του χωριού.
Ο άλλος συμβασιούχος, ο Μπιλ, τον πρώτο καιρό εξαφανίστηκε. Έκανε να φανεί μήνες, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Εντ καθώς δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Έτσι όλα τα λεφτά πήγαιναν στον Εντ. Αντί να αγοράσει με τη σειρά του δυο κουβάδες και να μπει στον ανταγωνισμό, ο Μπιλ κατέστρωσε ένα επιχειρηματικό πλάνο, ίδρυσε μια εταιρία, βρήκε τέσσερις χρηματοδότες, διόρισε έναν πρόεδρο να διοικεί την επιχείρηση, και έξι μήνες αργότερα εμφανίστηκε στο χωριό με ένα συνεργείο κατασκευών. Μέσα σε ένα χρόνο η ομάδα του είχε ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ανοξείδωτων αγωγών υδροδότησης το οποίο συνέδεε το χωριό με την λίμνη.
Στα εγκαίνια του έργου, ο Μπιλ ανακοίνωσε ότι το δικό του νερό ήταν πιο καθαρό από του Εντ. Ο Μπιλ γνώριζε ότι πολλοί συγχωριανοί είχαν κάνει παράπονα για την ποιότητα του νερού που τους προμήθευε ο Εντ. Ο Μπιλ  ανακοίνωσε παράλληλα ότι ήταν σε  θέση να προμηθεύει το χωριό με νερό σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ο Εντ έφερνε νερό μόνο τις καθημερινές γιατί … δεν δούλευε το Σαββατοκύριακο Κατόπιν ο Μπιλ δήλωσε ότι θα χρέωνε το νερό 75% φθηνότερα από τον Εντ προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερη ποιότητα και σταθερή παροχή. Οι συγχωριανοί του ζητωκραύγασαν και έτρεξαν να ανοίξουν τις βρύσες  που συνδέονταν με τον αγωγό υδροδότησης του Μπιλ.
Για να παραμείνει εντός συναγωνισμού, ο Εντ αμέσως μείωσε τις τιμές του κατά 75% αγόρασε άλλους δύο κουβάδες, πρόσθεσε καλύμματα στους κουβάδες του και άρχισε να κουβαλάει τεσσερις κουβάδες σε κάθε διαδρομή. Για να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών που πρόσφερε στο χωριό, προσέλαβε τους δύο γιούς του για να τον βοηθούν στην νυχτερινή βάρδια και τα Σαββατοκύριακα. Όταν τα παιδιά του έφυγαν για το κολέγιο, τους είπε: «Να γυρίσετε γρήγορα γιατί κάποια μέρα αυτή η επιχείρηση θα γίνει δική σας». Για άγνωστο λόγο, οι γιοί του δεν επέστρεψαν ποτέ από το κολέγιο.
Κάποια στιγμή ο Εντ αντιμετώπισε προβλήματα με τους εργαζομένους και τα συνδικάτα. Οι συνδικαλιστές απαιτούσαν υψηλότερες αποδοχές, μεγαλύτερα προνόμια, ενώ απαγόρευαν στα μέλη τους να κουβαλάνε περισσότερους από έναν κουβάδες τις φορές.
Ο Μπιλ από την άλλη, συνειδητοποίησε ότι εφόσον το χωριό τους είχε ανάγκη υδροδότησης, το ίδιο πρέπει να ίσχυε και για τα άλλα χωριά. Προσάρμοσε το επιχειρηματικό του πλάνο και ξεκίνησε να διαθέσει το ταχύτατο, υπερεπαρκές, προσιτό και υγιεινό σύστημα υδροδότησης που κατάφερε να δημιουργήσει σε χωριά και πόλεις όλου του κόσμου. Το κέρδος του μπορεί να είναι μία πεντάρα για κάθε κουβά νερού που καταναλώνεται, όμως καθημερινά διανείμει δισεκατομμύρια κουβάδες νερό. Είτε προσφέρει προσωπική εργασία είτε όχι, δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν δισεκατομμύρια κουβάδες νερό, και όλα αυτά τα χρήματα καταλήγουν στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Μπιλ κατασκεύασε ένα σύστημα αγωγών πο&up silon; διανείμει νερό στα χωριά και αποφέρει χρήματα στον ίδιο.
Ο Μπιλ “έζησε καλά και εμείς καλύτερα” ενώ ο Εντ δούλευε σκληρά όλη την ζωή του και ποτέ δεν έπαψε να αντιμετωπίζει προβλήματα.
Αυτό ήταν το τέλος της ιστορίας.
Και επανερχόμαστε πίσω σε εμάς. Η προφανής ερώτηση που προκύπτει από την ιστορία είναι:
  • Μεταχειρίζεστε την επιχείρηση σας όπως ο Έντ κουβαλώντας κουβάδες ή όπως ο Μπιλ χτίζοντας αγωγούς για την μελλοντική επιτυχία της επιχείρησης σας;
Την ιστορία βεβαίως δεν χρειάζεται να την πάρετε κυριολεκτικά αλλά να καταλάβετε το βασικό νόημα και το μήνυμα που θέλει να μας περάσει:
  • «Χτίζω ένα σύστημα υδροδότησης ή μήπως κουβαλάω κουβάδες;»
  • «Δουλεύω σκληρά ή δουλεύω έξυπνα;»
Εάν ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσετε πελάτες στηρίζεται στην προσωπική σας εργασία και μόνο, τότε είσαστε περισσότερο σαν τον Έντ, και με τον τρόπο αυτό η εξέλιξη της επιχείρησης σας περιορίζετε σε συγκριμένα όρια!
Από την άλλη εάν έχετε ένα Σύστημα Μάρκετινγκ που δουλεύει σχεδόν αυτόματα για να προσελκύετε περισσότερους πελάτες τότε είσαστε περισσότερο σαν τον Μπίλ, και έχετε έναν αγωγό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση σας.
Και το νέο ερώτημα που γεννάται είναι:
  • Πως θα στήσω ένα Σύστημα Μάρκετινγκ που λειτουργεί όπως ένας αγωγός;

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εκκριτική IgA, αλλεργίες, candida, μόλυνση και διαρρέον έντερο


Εκκριτική IgA
Η εκκριτική IgA (Secretory IgA or SIgA) είναι ένας πολύ ενδιαφέρον και συχνά παραγκωνισμένος αναλύτης στην διάγνωση γαστρεντερικών και ανοσολογικών προβλημάτων.
Οι ανοσοσφαιρίνες ή αντισώματα είναι ουσίες που συνδέονται σε εισβολείς του οργανισμού ή σε περιβαλλοντικές τοξίνες με σκοπό την αδρανοποίηση ή την εξουδετέρωσή τους.
Η ανοσοσφαιρίνη Α (IgA) γενικά αποτελεί περίπου το 10-15% των ανοσοσφαιρινών του ορού και είναι η κύρια ανοσοσφαιρίνη των εκκρίσεων. Προστατεύει το αναπνευστικό, ουρογεννητικό και γαστρεντερικό σωλήνα από λοιμώξεις. Η εκκρητική IgA είναι η πιο σημαντική μορφή της IgA και ανευρίσκεται στα δάκρυα, ιδρώτα, γάλα, σάλιο και στις εκκρίσεις των βρόγχων και του γαστρεντερικού σωλήνα.
Στην πράξη, αν ένα άτομο δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις (ιώσεις κλπ), έχει προβλήματα με candida ή συχνές αλλεργίες, η SIgA είναι ένας από τους πρώτους παράγοντες που πρέπει να κοιτάξουμε. Δίνει μια καλή εικόνα για το πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα των βλεννογόνων του σώματος και δείχνει πόσα “ανοσιακά αποθέματα” έχει ο συγκεκριμένος οργανισμός .
Η εκκριτική IgA ( SIgA ) αποτελεί την κύρια ανοσοσφαιρίνη στις βλεννώδεις εκκρίσεις. Τα κύτταρα του εντέρου παράγουν περίπου 2 – 3g SIgA κάθε μέρα, η δε παραγωγή κορυφώνεται κατά την παιδική ηλικία ενώ αρχίζει να μειώνεται μετά τα περίπου εξήντα έτη.
Πολλοί άνθρωποι όταν σκέφτονται τις βλεννώδεις εκκρίσεις, τους έρχεται στο μυαλό η μύτη και τα ιγμόρεια, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει πολύ περισσότερη βλέννα στο έντερο. Μια κολλώδης επένδυση βλέννας είναι η πρώτη γραμμή άμυνάς μας ενάντια σε γαστρεντερικά παθογόνα, όπως βακτήρια, πρωτεΐνες τροφίμων, παράσιτα, μύκητες, τοξίνες και ιούς.
antibodies-attaking-a-virusΜε απλά λόγια, τα SIgA αντισώματα εμποδίζουν μικροοργανισμούς, πρωτείνες τροφίμων και καρκινογόνες ουσίες από το να προσδεθούν στην επιφάνεια κυττάρων που θα τις απορροφούσαν. Αποτελεσματικά, δένονται τα ίδια τα αντισώματα στους εισβολείς, τους παγιδεύουν στη βλέννα και να τους σταματάνε από το να πάνε οπουδήποτε. Εξουδετερώνουν μετά κάθε βλαβερή τοξίνη που έχει απελευθερωθεί και συμβάλλουν στην απέκκριση των εισβολέων μέσω των κοπράνων.
Επίσης τα εν λόγω αντισώματα μαρκάρουν τις τροφές ως αποδεκτές για το σώμα και αυτό δείχνει γιατί τα χαμηλά επίπεδα SIgA μπορεί να είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και την πρόοδο τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών.
Το διαρρέον έντερο σχετίζεται επίσης με την SIgA, δεδομένου ότι, εάν τα επίπεδα της εκκριτικής IgA είναι χαμηλά, η επισκευή των ιστών του βλεννογόνου του εντέρου μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.
Που τη μετράμε;
Η SIgA δεν θα πρέπει να συγχέεται με την IgA, ένα σχετικό αντίσωμα που συνήθως ελέγχεται μέσω αναλύσεων αίματος μαζί με την IgE και IgG σε αλλεργικές και άλλες διαταραχές του ανοσοποιητικού. Η Εκκριτική IgA είναι αρκετά ανεξάρτητη από τα επίπεδα της IgA στο αίμα, και μόνο και μόνο επειδή η τιμή της μιας φαίνεται εντάξει, αυτό δεν σημαίνει ότι η άλλη είναι, άρα πάντα αξίζει να ελέγξουμε την SIgA αν η IgA στις εξετάσεις αίματος εμφανίζεται κανονική και αντίστροφα.
Η αποτελεσματική μέτρηση της SIgA γίνεται κυρίως στα κόπρανα και το σάλιο .
Μια από τις πιο αξιόπιστες μετρήσεις γίνεται στο σάλιο μέσω της εξέτασης Εκτενούς Προφίλ Επινεφριδιακού Στρες. Η εξέταση είναι ευκολότατη, γίνεται στο σάλιο και μετρά εκτος από την SIgA και δύο εξαιρετικά σημαντικές ορμόνες την κορτιζόλη και την DHEA και μάλιστα σε ολόκληρο τον ημερήσιο (κιρκάδιο) κύκλο τους:
Comprehensive Adrenal Stress Profile
Μια μικρή παραλλαγή της εξέτασης μετρά επίσης και την πολύ σημαντική ορμόνη μελατονίνη στο σάλιοεπίσης σε κιρκάδιο κύκλο!
Τι σημαίνουν τα αποτελέσματά της;
Τα επίπεδα της SIgA μπορεί να εμφανιστούν τόσο χαμηλά όσο και υψηλά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς ευρίσκονται με χαμηλά επίπεδα SIgA και αυτό σχετίζεται άμεσα με χρόνια προβλήματα του ανοσοποιητικού όπως χρόνιες αλλεργίες, δερματικές παθήσεις ή συνεχείς λοιμώξεις. Στα Εργαστήριά μας βρίσκουμε συχνά ανθρώπους που δεν μπορούν να διορθώσουν αποτελεσματικά το πρόβλημά τους της candida, για παράδειγμα, να έχουν χαμηλή SIgA. Σε μια τέτοια περίπτωση τα επίπεδα θα πρέπει να κανονικοποιηθούν πριν από οτιδήποτε άλλο, αλλιώς το σώμα απλά δεν έχει την ικανότητα να πολεμήσει. Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη και τα άτομα με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού φημίζονται για τα χαμηλά επίπεδα της SIgA τους, καθώς και οι περισσότεροι πάσχοντες από νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα. Το Χρόνιο Στρες έχει επίσης πολύ σημαντική επίδραση στα επίπεδα της SIgA.
Χαμηλά επίπεδα της SIgA μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μιας συνεχιζόμενης «ανοσιακής κόπωσης», μιας κρυφής αλλεργίας ή δυσανεξίας ή κάποιας άλλης κατάστασης που κάνει το ανοσοποιητικό διαρκώς υπερενεργό. Αυτο εν δυνάμει μπορεί να είναι σοβαρό και θα  πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά αφού μπορεί να σημαίνει μια πιθανώς αδιάγνωστη αυτοάνοση διαταραχή.
Σύμφωνα με την εμπειρία μας, αν ο ασθενής συνεχίζει να έχει χαμηλά επίπεδα εκκριτής IgA, αυτό θα προσβάλλει και την λειτουργία των επινεφριδίων με αποτέλεσμα μια χρόνια κόπωση. Για το λόγο αυτό συστήνεται η εξεταση της κορτιζόλης και της DHEA να γίνονται παράλληλα με την μέτρηση της SIgA καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι αλληλοεξαρτώμενες.

Περιστασιακά, βρίσκουμε υψηλά τα επίπεδα της SIgA και αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει μια φλεγμονή του εντέρου ή οξεία ανοσολογική απόκριση σε κάποιο είδος παρούσας λοίμωξης. Μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω συνήθως με ένα συνδυασμό αιματολογικών εξετάσεων ή/και μια πλήρη γαστρεντερική ανάλυση για πιο λεπτομερή διάγνωση.
Θεραπεία
Η κανονικοποίηση των επιπέδων της SIgA είναι πολυπαραγοντική. Η μείωση του στρες, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και η σωστά υποστηριζόμενη διατροφή  έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα της SIgA . Επίσης η χρήση προβιοτικών, β-γλυκανών και πεπτικών ενζύμων σε συνδυασμό με στοχευμένεςβιταμίνες , μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά οξέα και αμινοξέα είναι εξαίρετες μέθοδοι για την αύξηση της βλεννογόνιας ανοσιακής απόκρισης. Βιοχημικά γνωρίζουμε ότι η χολίνη, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, η γλουταθειόνη, η γλυκίνη, η γλουταμίνη, η φωσφατιδυλοχολίνη όπως επίσης και η Βιταμίνη C και ο Ψευδάργυρος είναι όλα απαιτούμενα για την αποτελεσματική παραγωγή των αντισωμάτων οπότε η πρώτη γραμμή θεραπείας έχει να κάνει με την υποστήριξη των επιπέδων των ουσιών αυτών.
Σύμφωνα με την εμπειρία μας μια σαφής ανάκαμψη της κλινικής εικόνας μπορεί να πάρει 4-6 μήνες, και εδώ η συνέπεια είναι το κλειδί. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου τα επίπεδα της SIgA  είναι πολύ χαμηλά, μπορεί να χρειαστούν και χρόνια διαρκούς υποστήριξης του ανοσοποιητικού ταυτόχρονα με την έρευνα για πηγές κόπωσής του όπως και προαναφέραμε. Πολλές φορές η κόπωση είναι πολυεπίπεδη
και σε κάποιες περιπτώσεις, ασθενείς εμφανίζουν και μυκητιακή και βακτηριακή και παρασιτική λοίμωξη! Η θεραπεία συχνά εμπλέκει  ενίσχυση των επινεφριδίων και του θυρεοειδή, αύξηση της κυτταρικής και ηπατικής αποτοξίνωσης, αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων, εξάλειψη αλλεργιογόνων επούλωση του εντερικού γραφμού, βελτίωση της απορρόφησης και θρέψη με στοχευμένες βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα.
Σε περιτπώσεις ανάγκης μείωσης των επιπέδων της SIgA, πρέπει πρώτα να βρεθεί ο ένοχος που προκαλεί φλεγμονή ή λοίμωξη. Ύστερα ρυθμιστές του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως τα προβιοτικά και η aloe vera βοηθούν. Επίσης ενζυμική υποβοήθηση ανάμεσα στα γεύματα και πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως ΕΡΑ και DHA ανήκουν επίσης στις θεραπευτικές μεθόδους. Εάν το σώμα είναι πολύ όξινο, θα πρέπει να διορθωθεί με αλκαλοποιητικά μέταλλα όπως κάλιο και, αντιστρόφως , πρέπει επίσης να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετή ποσότητα οξέος στο στομάχι. Τέλος για να αντισταθμιστεί οποιαδήποτε φλεγμονώδης βλάβη στους ιστούς, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως ψευδάργυρος και σελήνιο είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών .
Η LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS  προτοπορει με τα μοναδικα προιοντα της την  προληψη και θεραπεια με φυσικο τροπο.
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  6980052882

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Συμπληρώστε & Αυξήστε το Μηνιαίο Εισόδημά σας

Το επιχειρηματικό μοντέλο της LR Health & Beauty Systems σάς προσφέρει ένα σημαντικό επιπρόσθετο εισόδημα .
Ως Συνεργάτες της LR μπορείτε με μια μικρή μόνο δαπάνη χρόνου να εξασφαλίσετε ένα επιπρόσθετο εισόδημα.
Ως Συνεργάτης της LR έχετε δύο βασικές επιλογές, εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα: να επιλέξετε ανάμεσα σε μερική ή κύρια απασχόληση.
Εάν σας ενδιαφέρει η προοπτική της μερικής απασχόλησης για ένα extra εισόδημα, αρκεί να προτείνετε τα προϊόντα Υψηλής Ποιότητας της LR στο περιβάλλον σας.
Τόσο απλό!
Μπορείτε άμεσα να εξασφαλίσετε ένα σταθερό επιπρόσθετο εισόδημα μέσω του μεγάλου περιθωρίου κέρδους που σας προσφέρει η LR, ενώ ταυτόχρονα δίνετε τη δυνατότητα στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας να απολαύσουν την Υψηλή Ποιότητα της πιο Προσιτής Πολυτέλειας.
Εφόσον, διαπιστώσετε τις μεγάλες προοπτικές από τη διάδοση της Υψηλής Ποιότητας των προϊόντων της LR, μπορείτε να ξεκινήσετε να οργανώνετε το δικό σας δίκτυο Συνεργατών.
Κατά αυτόν τον τρόπο έχετε ήδη αρχίσει να θέτετε τις βάσεις για μια ανεξάρτητη συνεργασία με την LR, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε κύρια απασχόληση.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνει ο αριθμός των Συνεργατών της LR, που μεταβαίνουν από την μερική σε κύρια απασχόληση ως οι πιο ελεύθεροι και ανεξάρτητοι επιχειρηματίες με μηδενικό ρίσκο στον κόσμο.
Τα πλεονεκτήματα για τους Συνεργάτες της LR:
Σταθερό επιπρόσθετο εισόδημα μέσα από ένα Δίκαιο σύστημα με απόλυτη διαφάνεια
·                       Μετατροπή του επιπρόσθετου σε κύριο εισόδημα
·                       Συνεχή κίνητρα και Εκπαίδευση από την Ακαδημία της LR
·                       Ευέλικτο ωράριο εργασίας
·                       Χαμηλή επένδυση με την προοπτική δημιουργίας μιας εμπορικής επιχείρησης με υπέρογκα κέρδη
·                       Προϊόντα Υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές
·                       Προοπτικές εξέλιξης, Bonus

Το επιπρόσθετο εισόδημα είναι για όλους εφικτό. Το επιχειρηματικό μοντέλο της LR προσφέρει στον καθένα την ευκαιρία μιας ουσιαστικής και θετικής αλλαγής ανεξαρτήτως γνώσεων, ηλικίας, φύλου ή μόρφωσης. 

ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΙΝ : 6980052882

Οργανωση Δικτυων


Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ 

Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!

how_to_grow_vegetables
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine
Η πλειοψηφία του κόσμου, πιστεύει ότι μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για μια υγιή διαβίωση. Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρώμε λίγο απ' όλα.
Αυτό πιθανόν να ήταν εφικτό 50 ή 100 χρόνια πριν.
Σήμερα μια μέση διατροφή όχι μόνο δεν παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να θεραπεύσει ή να διορθώσει, αλλά δεν καλύπτει ούτε τις ελάχιστες συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες που είναι απαραίτητες ώστε το σώμα μας να συνεχίσει να λειτουργεί!
Τα προϊόντα που αγοράζουμε από το τοπικό μας σουπερμάρκετ δεν έχουν τη θρεπτική ισχύ που είχαν τα φρούτα και τα λαχανικά μερικές δεκαετίες πριν.
Η υπερ-γεωργία, η εξάντληση του εδάφους, τα βιομηχανικά λιπάσματα, οι υβριδικές καλλιέργειες και οι γενετικές αλλοιώσεις μειώνουν συνεχώς τα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και στα λαχανικά.
Θα πρέπει να φάτε 10 μερίδες σπανάκι για να πάρετε την ίδια ποσότητα μεταλλικών στοιχείων που θα παίρνατε από μια μερίδα 50 χρόνια πριν.
Τα λαχανικά και τα φρούτα απορροφούν μεταλλικά στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Στη συνέχεια τα ζώα και ο άνθρωπος τα τρώνε και χρησιμοποιούν τα συστατικά που περιέχουν για να επιβιώσουν. Οι υψηλότερες μορφές ζωής βασίζονται στις κατώτερες για την επεξεργασία κάποιων στοιχείων και θρεπτικών συστατικών. Μέσω αυτής της διαδικασίας αυξάνεται η αποτελεσαμτικότητα αυτών των συστατικών.
Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα για να λειτουργήσει το σώμα μας. Κάθε αδένας στο σώμα μας χρειάζεται κάποιο μεταλλικό στοιχείο για να λειτουργήσει σωστά. Ο θυρεοειδής και οι ωοθήκες χρειάζονται ιώδιο, το πάγκρεας χρειάζεται χρώμιο κ.ο.κ. Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα ώστε το σώμα μας να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις βιταμίνες και να λειτουργήσουν διαφόρα ένζυμα. Ειδικοί πιστεύουν ότι στη ρίζα κάθε ασθένειας κρύβεται η έλλειψη κάποιου μεταλλικού στοιχείου.
Το μαγνήσιο επεμβαίνει σε περισσότερες από 300 σωματικές λειτουργίες. Η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει σημαντική έλλειψη μαγνησίου.
Τα μεταλλικά στοιχεία όπως ανευρίσκονται στο έδαφος μπορούν να απορροφηθούν από τον άνθρωπο σε ελάχιστο ποσοστό (8%). Όταν όμως έχουν επεξεργαστεί από τα φυτά και τα λαμβάνουμε μέσω αυτών στη διατροφή μας, η απορροφητικότητα φτάνει στο 100%!
forest

Η Γη δεν είναι πλέον η ίδια

Στη Παγκόσμια Συνάντηση Κορυφής το 1992 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ανακοινώθηκε ότι η εξάντληση του εδάφους έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 100 χρόνια.
Εδάφη με τη μεγαλύτερη εξάντληση σε μεταλλικά στοιχεία:
ΗΠΑ και Καναδάς 85% μείωση
Νότια Αμερική 76% μείωση
Όλη η Ασία 76% μείωση
Ευρώπη 72% μείωση
Αυστραλία 55% μείωση

Οι τροφές που τρώμε σήμερα έχουν αλλάξει

Σε σχετική αναφορά του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ η θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών, από το 1975 μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί την εξής απώλεια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία:
  • Μήλα, απώλεια σε βιταμίνη Α κατά 41%
  • Πιπεριές, απώλεια σε βιταμίνη C κατά 31%
  • Νεροκάρδαμο, απώλεια σε σίδηρο κατά 88%
  • Μπρόκολα, απώλεια σε ασβέστιο και βιταμίνη Α κατά 50%
  • Κουνουπίδι, απώλεια σε βιταμίνη C κατά 45%, σε Β1 κατά 48% και σε Β2 κατά 47%
  • Πράσινη Σαλάτα, απώλεια σε βιταμίνη Α κατά 45%, σε κάλιο κατά 60%σε μαγνήσιο κατά 85%
Μέσα σε λιγότερο από 50 χρόνια, η ισχύς των φρούτων και των λαχανικών σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά έχει μειωθεί δραματικά.

Εύθραυστη Υγεία

Όταν οι τροφές μας έχουν σημαντικά μειωμένη θρεπτική ισχύ, είναι αναπόφευκτο το σώμα μας να μην αποδίδει τα μέγιστα και να δημιουργείται έτσι προδιάθεση για νόσο.
Το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή που χρειάζεται συγκεκριμένα συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Δεν θα περιμέναμε ποτέ από το αυτοκίνητο μας να δουλεύει σωστά αν αντί για βενζίνη 98 οκτανίων του βάζαμε βενζίνη αραιωμένη με νερό 50 - 50, ή αν τα μπουζί του ήταν διαφορετικά από αυτά που προέβλεπε ο κατασκευαστής.
Πώς αναμένουμε από το σώμα μας να λειτουργεί σωστά, να παράγει ενέργεια, να αναπαραχθεί και να τελέσει πολυάριθμες και πολύπλοκές διαδικασίες χωρίς να έχει αυτά που προβλέπει ο «κατασκευαστής»;
Είναι πλέον αναπόφευκτη η ανάγκη για λήψη επιπλέον θρεπτικών συστατικών, ανάλογα βέβαια με τις ελλείψεις του κάθε οργανισμού.
Σήμερα μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς τα συστατικά που λείπουν ή τις ενώσεις που επιβαρύνουν το σώμα μας.
Χορηγώντας ό,τι χρειάζεται και καλύπτοντας τις ανάγκες, ενώ παράλληλα βοηθάμε το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες που το επιβαρύνουν μπορούμε να αποκαταστήσουμε και να επαναφέρουμε το υγιές και το φυσιολογικό.
Όταν το σώμα έχει ό,τι του χρειάζεται, ενώ έχει αφαιρεθεί ό,τι το εμποδίζει να λειτουργεί βέλτιστα, η απόδοση του εκτοξεύεται.
Είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα που παρατηρούμε καθώς επαναφέρουμε το φυσιολογικό.
Οι δυνατότητες του ανθρώπινου οργανισμού είναι πολύ μεγάλες και δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει.
Στην Υγειά Σας!

***** 
Μια παρόμοια έρευνα έκανε η Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Geigy.
Στον πίνακα βλέπετε τα αποτελέσματα των μετρήσεων του 1985, 1996 και του 2002.
Δείτε για παράδειγμα την ποσότητα της βιταμίνης Β6 στις μπανάνες. Από το 1985 εως το 2002 η βιταμίνη Β6 έχει μειωθεί κατά το 95% !!!
Στα καρότα η ποσότητα του μαγνησίου έχει μειωθεί κατά το 75 % !

128903720.png

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ευεργετική η δράση του νυχτολούλουδου

Πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία μας από την χρήση συμπληρώματος του ελαίου νυχτολούλουδου.  Μάθετε σε ποιες ασθένειες η κατανάλωσή του έχει ευεργετικές συνέπειες.

Τις ευεργετικές συνέπειες του ελαίου από νυχτολούλουδο,  επισημαίνει στο matrix24.gr, η δερματολόγος Τάνια Βλαδένη.
Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο
Το έλαιο νυχτολούλουδου έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε γυναίκες με προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο (PMS). Έχει προταθεί ότι το PMS μπορεί να συνδέεται με μια ελαφριά ανωμαλία στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια ανεπαρκή μετατροπή των λιπαρών οξέων σε προσταγλανδίνη Ε1 (PGE1). Έχει αποδειχθεί ότι η προσταγλανδίνη Ε1 (που προέρχεται από απαραίτητα λιπαρά οξέα) μπορεί να μειώσει τη βιολογική δράση της προλακτίνης, η οποία ευθύνεται για μερικά από τα συμπτώματα του PMS .Παρόλα αυτά, κάποιες άλλες μελέτες δεν συμφωνούν με αυτά τα αποτελέσματα .
Σε μια άλλη μελέτη, χρησιμοποιήθηκε το έλαιο νυχτολούλουδου με εξαιρετική επιτυχία. Τα συμπτώματα της πρησμένης κοιλιάς και του στήθους εξαλείφθηκαν στο 95% των γυναικών, η ευερεθιστικότητα στο 80%, η κατάθλιψη στο 74%, τα πρησμένα δάκτυλα και οι αστράγαλοι στο 79% και η ανησυχία στο 53%. Τα δύο μοναδικά συμπτώματα που εξακολούθησαν να υφίστανται σε περισσότερες από τις μισές γυναίκες ήταν η κόπωση και οι κεφαλαλγίες .
Έχει επίσης αναφερθεί ότι το έλαιο νυχτολούλουδου μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα της καλοήθους νόσου του μαστού .
ΔιαβήτηςΤο έλαιο νυχτολούλουδου είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία των διαβητικών νευροπαθειών, οι οποίες εμπεριέχουν πόνο ή/και μούδιασμα που οφείλονται σε νευρική βλάβη .
Καρδιά και Χοληστερόλη
Έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο νυχτολούλουδου μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στον ορό του αίματος. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι τα συμπληρώματα διατροφής με έλαιο νυχτολούλουδου μειώνουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων (πήξιμο του αίματος) σε άτομα που ακολουθούν διατροφή με κανονική ή υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Πίεση του Αίματος
Μελέτες έδειξαν ότι το GLA από έλαιο νυχτολούλουδου μειώνει σημαντικά την πίεση του αίματος και μπορεί επίσης να καταστείλει την ανάπτυξη υπέρτασης .
Δερματικά Προβλήματα
Το έλαιο νυχτολούλουδου έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε ασθενείς με ατοπικό έκζεμα. Μια διπλή τυφλή διασταυρούμενη μελέτη εφαρμόστηκε σε ενήλικες κατά την οποία λάμβαναν 4, 8 ή 12 x 500mg σε κάψουλες ημερησίως και σε παιδιά που λάμβαναν 4 ή 8 x 500mg σε κάψουλες ημερησίως. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το έλαιο νυχτολούλουδου επέφερε σημαντική κλινική βελτίωση στη δερματίτιδα, κυρίως στις υψηλότερες δοσολογίες.
Πολλαπλή ΣκλήρυνσηΤο έλαιο νυχτολούλουδου χρησιμοποιείται συχνά σε πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση. Η ασυνήθιστη δομή των λιπαρών οξέων που εντοπίζεται στους πάσχοντες από MS μπορεί να επανέλθει στη φυσιολογική μέσα σε λίγους μήνες μετά την έναρξη λήψης του ελαίου του νυχτολούλουδου.
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Χορηγήθηκε έλαιο νυχτολούλουδου μόνο του ή σε συνδυασμό με ιχθυέλαιο σε 49 ασθενείς, οι οποίοι έπασχαν από χρόνια αρθρίτιδα και λάμβαναν μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDs). Το 60% των ασθενών κατάφερε να διακόψει τη θεραπεία με NSAIDs, ενώ το 25% κατάφερε να μειώσει στο μισό τη δοσολογία σε NSAIDs. Το έλαιο νυχτολούλουδου σε συνδυασμό με το ιχθυέλαιο ήταν ελαφρώς πιο αποτελεσματικό απʼ ότι το έλαιο νυχτολούλουδου μόνο του .
Η Τάνια Βλαδένη είναι Πτυχίουχος Ιατρικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα Ιατρικής.
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  6980052882





Πληροφοριες  6980052882
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
"Ενα γραμμαριο προληψης ισουται με ενα τονο θεραπειας "

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

οι θεραπευτικές δυνάμεις του ασημιού



Οι θεραπευτικές δυνάμεις του ασημιού
Το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων αποθεμάτων ασημιού εμφανίζεται διαλυμένο στους ωκεανούς, υπενθυμίζοντάς μας τη σύνδεση του φεγγαριού με τις υδάτινες καταστάσεις. Το ιωδιούχο ασήμι χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τη βροχή, με το ψέκασμα του ως λεπτή σκόνη επάνω στα σύννεφα, η οποία οδηγεί σταδιακά σε συμπύκνωση. Ο Σαίξπηρ αποκάλεσε το φεγγάρι «χλωμή τροφό των πλημμύρων», και οι βροχοπτώσεις καθώς επίσης και οι παλίρροιες έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζονται από το σεληνιακό κύκλο.


Στη δεκαετία του ’50, το ιονισμένο ασήμι άρχισε να χρησιμοποιείται ως βακτηριοκτόνο για τα απολυμαντικά συστήματα του νερού, υπό μορφήν ιζήματος σε κόκκους άνθρακα. Μια μελέτη του αμερικανικού ναυτικού, που χρησιμοποιεί τα σκάφη που περνούν μέσω των μολυσμένων υδάτων, διαπίστωσε ότι μια συγκέντρωση ασημιού 10:1.000.000.000 έκανε τα αποθέματα του νερού και πάλι ασφαλή προς πόση (ομοιοπαθητικά, μια D8 συγκέντρωση), και αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα από τις ναυτιλιακές εταιρίες. Τα καλά οικιακά συστήματα καθαρισμού του νερού περιέχουν σήμερα, παράλληλα με ένα σύστημα εναλλαγής ιόντων, έναν ασημένιο σωλήνα που ενεργεί ως βακτηριοκτόνο.
Από καιρό ήταν γνωστό ότι το νερό που μεταφέρεται σε ασημένια φλασκιά παραμένει φρέσκο. Οι άποικοι που κινούνται πέρα από την αμερικανική δύση συνήθιζαν να καθαρίζουν ένα φλασκί νερού αφήνοντας μια ολόκληρη νύχτα ένα ασημένιο δολάριο μέσα. 
Στο John Hopkins University της Μέρυλαντ, οι ερευνητές κράτησαν μια κοινοτική πισίνα καθαρή ακριβώς με έναν φίλτρο άνθρακα-ασημιού. Η έκθεση κατέληγε, «κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του φίλτρου ασημιού-άνθρακα, δεν υπήρξε κανένα παράπονο για μολύνσεις αυτιών ή ενοχλήσεις ματιών.
Οι λουόμενοι και, ειδικότερα, οι κολυμβητικές ομάδες απόλαυσαν το καθαρό, σαν κρύσταλλο, καθαρισμένο με ασήμι νερό, χωρίς τα συνηθισμένα παράπονα για τα απολυμαντικά που προκαλούσαν κνησμό, ερεθισμό των ματιών, αποχρωματισμό των μαγιό και των μαλλιών.» Εδώ που βλέπουμε τη δράση του ασημιού ως βακτηριοκτόνου, τη δράση του επάνω στο νερό ως μετάλλου της Σελήνης, διατηρώντας την ποιότητα του. Αλλά, η σεληνιακή ιδιότητα του ασημιού για αγνότητα μπορεί να εκτιμηθεί και με άλλους τρόπους, όπως από τον ιδιαίτερο ήχο των ασημένιων κουδουνιών.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ασημιού εμφανίζονται τόσο μητρικές και προστατευτικές όπως ακριβώς ταιριάζει στη σεληνιακή φύση του. Εδώ παρατίθεται μια διαδικτυακή παράθεση εμπειρίας για τις θεραπείες, από την «Jeana» που ήταν άρρωστη και υπέφερε από μαστίτιδα. » Ήμουν πολύ, πολύ άρρωστη και τα αντιβιοτικά δεν βοηθούσαν καθόλου», όταν ο πατέρας της πρότεινε να δοκίμαζε κάποια μορφή ζελατινοειδούς ασημιού. 
«Όντας σκεπτικίστρια, ήπια το ποτήρι με το ασήμι πολύ αργά, προσπαθώντας να αντιληφθώ οτιδήποτε παράξενο στην γεύση του κ.λπ…. Μέχρι το επόμενο πρωί, η μαστίτιδά μου είχε εξαφανιστεί χωρίς το παραμικρό σημάδι. Το στήθος μου δεν ήταν πλέον κόκκινο ή πρησμένο. Δεν θήλαζα το μωρό μου καθόλου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της μαστίτιδας. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω καυτή συμπίεση για να πάρω έστω και μια σταγόνα γάλα από το δεξί μου στήθος. Αλλά μέχρι το επόμενο πρωί, το γάλα μου είχε ελεύθερη ροή και αισθάνθηκα υπέροχα.
«Το ζελατινοειδές ασήμι θεωρείται ασφαλές να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και της γαλουχίας.
Το ασήμι έχει έναν δυναμικό τρόπο να θεραπεύει πληγές και να διορθώνει τον τραυματισμένο ιστό. Αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Dr Robert Becker στο έργο του “The Body electric” ( Ηλεκτρισμένο σώμα) το 1973. Διαπίστωσε ότι με τη χρήση ασημένιων ηλεκτροδίων μπορούσε να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που σχηματίζουν τον σκελετό και να προχωρήσει και στην θεραπεία του δέρματος και του υποδόρειου ιστού, όπως περιγράφεται σε μια πρόσφατη έρευνα από τον κ. Best:
«Εν μέρει ως αποτέλεσμα από την εργασία του Βecker, το ασήμι έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των οστών για πολλά χρόνια τώρα και ενσωματώνεται στους επιδέσμους για να επιταχύνει τη θεραπεία… μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη ανέφερε ότι οι ασημένιοι καθετήρες μπορούν να αποτρέψουν ουρικές μολύνσεις πολύ καλύτερα από ό,τι αυτοί χωρίς επίστρωση.»
Υπάρχει μια αναβίωση ενδιαφέροντος για το ζελατινοειδές ασήμι για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων και των ιών και θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει πιο χρήσιμο δοχείο για το οικογενειακό ντουλάπι φαρμάκων. Από τα λεγόμενα του Best πάλι, η «σύγχρονη έρευνα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει το ασήμι στην παλαιότερα αποδεκτή θέση του ως πιθανώς το πιο ευπροσάρμοστο και αποτελεσματικό φυσικό παράγοντα ενάντια στα βακτηρίδια, τους μύκητες και, πρόσφατα, τους υπάρχοντες ιούς – με το εξαιρετικά σημαντικό επιχείρημα ότι με τα τελευταία ευρήματα είναι σχεδόν αδύνατο να διαφωνήσει κανείς. Επίσης, το ζελατινοειδές ασήμι χρησιμοποιείται στις κρέμες για την περιποίηση του δέρματος χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητές του, που είναι αποτελεσματικές στο λιπαρό δέρμα, το οποίο είναι επιρρεπές σε στίγματα και κνησμό.
Το ζελατινοειδές ασήμι είναι το αντιβιοτικό της φύσης και έχει αντιμικροβιακή επίδραση, ένα ομοιοπαθητικός γιατρός στην κλινική London Fermacia επεσήμανε, προσθέτοντας ότι καθάρισε το δέρμα. Οι γιατροί είναι πιθανό να συνεχίσουν να διαφωνούν με αυτές τις ευγενείς, θεραπευτικές δυνάμεις του ασημιού, επειδή οι θεωρίες τους δεν μπορούν να το ανταποδείξουν. Δεδομένου ότι η Σελήνη (το φεγγάρι) τείνει να αποφεύγει τη λογική εξήγηση, παραμένοντας αινιγματική με έναν τρόπο που μπερδεύει τους αστρονόμους, έτσι και το ασήμι ως μέταλλο της μπορεί να κάνει το ίδιο. 
Οι παλιές οικογένειες που είχαν γνήσια ασημένια σερβίτσια μέχρι και τις κανάτες νερού, έτρωγαν καθημερινά με αυτά, γιατί ξέρανε. Τώρα όσοι έχουν, τα έχουν στα σύνθετα έπιπλα, μαϊμουδίζοντας το παρελθόν και χωρίς φυσικά καμία γνώση. 
Περισσότερο από 90 χρόνια πριν οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας ανακάλυψαν την σωτήρια για την ζωή, απολυμαντική και βακτηριοκτόνο ιδιότητα του κολλοειδούς αργύρου. Ανέκδοτες μαρτυρίες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σαν ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟ, αντί-μικροβιακό και αντί-μυκητιακό παράγοντα. 
Ο Κολλοειδής Άργυρος θεραπεύει το ΥΠΕΡβακτήριο MRSA, καταστρέφει την candida, καταπολεμά την γρίπη κλπ. Ο κολλοειδής άργυρος κάνει όλα αυτά και άλλα πολλά, παρά την απαγόρευση του FDA. Με την εφαρμογή του κώδικα Alimentarius και κατόπιν της  Agenda 21 στον πλανήτη και στην χώρα μας γίνεται περισσότερο από ποτέ επίκαιρος.
Ο κολλοειδής άργυρος φτιάχνεται από μικροσκοπικά σωματίδια αργύρου που αιωρούνται σε υγρό. Ο άργυρος χρησιμοποιούνταν για εκατοντάδες χρόνια όχι ιατρικά αλλά σαν συντηρητικό για να κρατά το νερό και το γάλα φρέσκα διότι εμποδίζει την ανάπτυξη της άλγης των βακτηριδίων και άλλων ανεπιθύμητων οργανισμών. Ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιείτο σαν φυσικό αντιβιοτικό μέχρι την δεκαετία  1940 που τα «μοντέρνα» αντιβιοτικά έγιναν δημοφιλή. 
Η υπερβολική χρήση του αργύρου καταλήγει σε μια κατάσταση που ονομάζεται Argyria, όπου το δέρμα και οι βλεννογόνοι αποκτούν ένα χρώμα γκρίζο η μπλε – γκρίζο από την εναπόθεση σωματιδίων αργύρου στους ιστούς και την οξείδωση τους όταν εκτίθενται στον αέρα και το ηλιακό φώς. Κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε αυτήν την κατάσταση, ειδικά αυτοί που μη ικανοποιητικές επίπεδα από βιταμίνη Ε και Σελήνιο με χαμηλότερους μεταβολισμούς. Τα πρώτα σημάδια της Argyria είναι όταν το χρώμα των ούλων αλλάζει σε γκρι μπλε. 
Υπάρχουν σημαντικοί  λόγοι για την ιατρική χρήση του κολλοειδούς αργύρου, λαμβάνοντας υπ όψιν την αναποτελεσματικότητα πολλών αντιβιοτικών και την εφεύρεση των super drugs για να σκοτώσουν τα super bugs, αναρωτιέται κανείς που βρίσκεται το ρίσκο. Πρέπει κανείς να πάρει μεγαλύτερες και ισχυρότερες δόσεις αυτών των υπέρ — αντιβιοτικών που συχνότατα αποτυγχάνουν να πολεμήσουν τις λοιμώξεις;  Σίγουρα όχι. Πρέπει να χρησιμοποιούμε κολλοειδή άργυρο σε μεγάλες ποσότητες για πολύ χρόνο; Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. 
Με τον  κολλοειδή άργυρο παρέχεται ένας αποτελεσματικό φαρμακευτικός παράγοντας για την θανάτωση επιβλαβών βακτηριδιακών λοιμώξεων, απειλητικούς για τη ζωή ιούς γρίπης και συστηματικές Μυκητιασικές μολύνσεις; Πιθανότατα ναι, βασιζόμενοι στην εμπειρία του παρελθόντος.
Οι ιδιώτες που θα αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τον κολλοειδή άργυρο πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τον χρησιμοποιούν μόνο για ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  απαιτείται να θεραπευόσουν μια υπάρχουσα ασθένεια, αντί να καταναλώνουν καθημερινά μεγάλες δόσεις για μακρές περιόδους.





Για περισσοτερες πληροφοριες-παραγγελιες
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6980052882