Σάββατο 30 Μαρτίου 2013


Αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες...

Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, με τον φόβο της ανεργίας να αιωρείται σαν γκιλοτίνα πάνω από το κεφάλι του μέσου εργαζόμενου, τα όποια όνειρα και σχέδια μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς για επαγγελματική ανέλιξη, για αλλαγή καριέρας, για οικονομική επιβράβευση και αναγνώριση δείχνουν να παίρνουν παράταση μέχρι...νεωτέρας.

Θέλει αρετή και τόλμη η απόφαση ενός νέου επαγγελματικού βήματος στις μέρες μας, και δεν είναι πολλοί αυτοί που το επιδιώκουν. Κι όμως, κάποτε ξεκινάγαμε την ζωή μας πιστεύοντας ότι ευκαιρίες μάς περιμένουν στην γωνία. Μήπως απλά χάσαμε τον δρόμο;

Μήπως απλά αποφασίσαμε να επιλέξουμε την ασφαλέστερη 'ευκαιρία' και αφεθήκαμε στην ρουτίνα του 'βολέματος', της ολιγάρκειας, της συνήθειας που με τον καιρό, και χωρίς καν να το καταλάβουμε, έσπρωχνε τις όποιες ευκαιρίες μπορεί να εμφανίζονταν βαθιά μέσα στο ντουλάπι των ελπίδων μας; Μήπως, όμως, τελικά όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε αυτό που τότε δεν ξέραμε ότι θέλουμε, ότι μας ταιριάζει, ότι μπορούμε;

Και μήπως, αντί να κατηγορούμε τον εαυτό μας και την μοίρα μας για τις επιλογές που κάποτε κάναμε, ήρθε τώρα η στιγμή να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς και να αναγνωρίσουμε τις ευκαιρίες που πάντα υπάρχουν στην ζωή μας (και όχι μόνο την επαγγελματική) και αυτήν την φορά να τις κυνηγήσουμε;
Ο αμερικανός συγγραφέας-καθηγητής Stress Management (διαχείρισης άγχους) Ross Bonander προτείνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να αναγνωρίσουμε τις ευκαιρίες της ζωής μας.

Βήμα 1ο: Παραδεχόμαστε την ανάγκη μιας νέας ευκαιρίας

Είμαστε σίγουροι πως όταν η πραγματική ευκαιρία βρεθεί μπροστά μας θα την εκτιμήσουμε ως τέτοια; Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας προσπαθώντας να ρυθμίσουμε την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή στην καθημερινότητά της, χωρίς να αφήνουμε έτσι ανοιχτό το μυαλό μας σε ευκαιρίες. Έτσι, δεν είμαστε ούτε συνειδητά ούτε υποσυνείδητα σε εγρήγορση ως προς αυτές. Σύμφωνα με την λαϊκή σοφία, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Είμαστε έτοιμοι για αυτήν;

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, στο να αναγνωρίσουμε τις ευκαιρίες της ζωής μας είναι να πάρουμε απόφαση ότι τα πράγματα, είτε στην καριέρα ή στην προσωπική μας ζωή, δεν είναι όπως θα έπρεπε ή θα θέλαμε να είναι και ότι ήρθε η στιγμή να βρούμε κάτι καινούργιο. Και θέλει κουράγιο για να παραδεχτούμε, έστω και στον ίδιο μας τον εαυτό, ότι η ζωή μας αυτήν την στιγμή επιδέχεται βελτιώσεις. Οι νέες ευκαιρίες είναι ένα μέσο προς τις βελτιώσεις αυτές.

Βήμα 2ο: Εμπνευστείτε από άλλους

Το δεύτερο βήμα προς την αναγνώριση των ευκαιριών είναι κοιτώντας τις ζωές άλλων ανθρώπων. Κάντε μία έρευνα στις συνθήκες υπό τις οποίες κάποιοι γνωστοί και φίλοι κυνήγησαν τις ευκαιρίες τους. Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο υπάρχει μία ιστορία σκληρής δουλειάς, καλής τύχης και οπωσδήποτε θάρρους και σωστής εκτίμησης όταν άρπαζε την σπάνια ευκαιρία για την οποία λίγο ή πολύ είχε προετοιμαστεί.

Για παράδειγμα, πώς κατάφερε ο τάδε φίλος σας να βρει την τρομερή δουλειά που βρήκε ή να στήσει την επιχείρηση των ονείρων του; Μπορεί να μην υπάρχουν βιβλία που να δίνουν την απάντηση σε αυτό. Ο πραγματικός, δοκιμασμένος τρόπος, όμως, αποτελεί αρκετή έμπνευση για να ξεκινήσουμε. Και ένα βασικό χαρακτηριστικό του 'τρόπου' αυτού είναι η ανάληψη ενός -έξυπνου κατά βάθος-ρίσκου.

Βήμα 3ο: Βγείτε από την ζώνη ασφαλείας

Οι νέες ευκαιρίες είναι σχεδόν αόρατες όταν βρισκόμαστε μονίμως κλεισμένοι στο ασφαλές καβούκι μας –ειδικά αν το καβούκι αυτό αποτελείται από δικούς μας δισταγμούς, ντροπές και παθητική συμπεριφορά. Υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται και περιμένουν να έρθουν οι ευκαιρίες σε αυτούς, χωρίς να χρειαστεί εκείνοι να τις κυνηγήσουν. Και ενώ μπορεί σπάνια να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κάποιους τυχερούς, η ιστορία έχει δείξει πως στην πλειοψηφία των εργαζομένων κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί.
Είναι πάντως τρομερό το πόσο εύκολα συμβιβαζόμαστε στην μονοτονία μιας δουλειάς όταν αυτή μας προσφέρει μία σχετική ασφάλεια.

Νιώθουμε κάποιου είδους ανακούφιση σε αυτήν και μόνο στην σκέψη ότι μπορεί να αλλάξει μιας πιάνει πανικός, ενώ στην πραγματικότητα, αν είχαμε το κουράγιο να παρατηρήσουμε την επαγγελματική ζωή μας σαν εξωτερικοί θεατές θα βλέπαμε τον εαυτό μας σε μία θέση που δεν θέλαμε καν να διανοηθούμε μερικά χρόνια πριν. Αυτόν τον ρόλο παίζει η 'ζώνη ασφαλείας': Μας σκεπάζει με έναν προστατευτικό μανδύα και μας καθησυχάζει με μία παραπλανητική αίσθηση ικανοποίησης. Και είναι αδύνατο να βγούμε από αυτήν την ζώνη ασφαλείας αν δεν αναγνωρίσουμε πρώτα ότι βρισκόμαστε σε αυτήν. Τα πρώτα βήματα για να βγούμε θα είναι άβολα αλλά και ανακουφιστικά αν είμαστε συνειδητοποιημένοι.

Βήμα 4ο: Αποδεσμευτείτε από τις προκαταλήψεις

Μία νέα ευκαιρία μπορεί να είναι εντελώς άσχετη με τη 'νόρμα' σας, με αυτά που έχετε μέχρι τώρα συνηθίσει. Στην περίπτωση αυτήν το ένστικτό μας αυτόματα αναζητά τους λόγους για να μην την κυνηγήσουμε: Είναι πολύ ακριβή, πολύ επικίνδυνη, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους εξευτελισμού. Είναι αδύνατο, όμως, να αναγνωρίσουμε μία τέτοια ευκαιρία αν δεν διώξουμε τις στιγμιαίες αυτές προκαταλήψεις, αν δεν αποστομώσουμε αυτήν την αντιδραστική μας επιρρέπεια και δεν δούμε την ευκαιρία που βρίσκεται μπροστά μας όπως ακριβώς είναι: Μία ευκαιρία.

Αν, λοιπόν, πιστεύετε πως η δουλειά σας δεν είναι ιδανική για εσάς, αλλά η δυσάρεστη οικονομική κατάσταση στην αγορά εργασίας επιτάσσει ελαφρυντικά τύπου: 'θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων που έχεις αυτήν την δουλειά την στιγμή που άλλοι είναι άνεργοι', φυσήξτε δυνατά και ξεθολώστε το τοπίο. Χωρίς φαινομενικά να υπάρχει κάποιο λάθος στην παραπάνω στάση, σας προκαταβάλει, χωρίς να το καταλαβαίνετε, να απορρίπτετε τις όποιες ευκαιρίες και μάλιστα την στιγμή που αυτές προκύπτουν, απλά και μόνο επειδή η ιδέα του να αφήσετε την δουλειά σας σάς φαίνεται τρομακτική.

Αντί να συμπεραίνετε ότι η τωρινή σας δουλειά είναι η σανίδα σωτηρίας σας κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και πως οτιδήποτε άλλο είναι πολύ επικίνδυνο ακόμα και για να το σκέφτεστε, τι θα λέγατε να σκεφτείτε ότι οι νέες ευκαιρίες δημιουργούνται στα πλαίσια μίας επερχόμενης νέας οικονομίας; Και ότι μία από αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να περιμένει εσάς. Εσάς ακριβώς.
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
Τηλ : 2397025663 , 6980052882
Ανεξαρτητος συνεργατης LR


Συνταγή: Ποτό θαύμα σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και όχι μόνο. Διαδώστε!




Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το ιστολόγιο atheatignosi
για μια απίθανη ιστορία ενός Ιάπωνα ο οποίος θεράπευσε πλήρως, όπως ισχυρίζεται, τον καρκίνο του πνεύμονα πίνοντας ένα ποτό με 3 μόνο υλικά που ευτυχώς για εμάς στην Ελλάδα τα βρίσκουμε παντού. Ακολουθεί το άρθρο:

Αυτό το ποτό ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό.

Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα ποτό που μπορεί να σας προστατεύσει απο τα μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα σας, ή να περιορίσει την ανάπτυξη τους! Ο κ. Seto είχε καρκίνο του πνεύμονα.

Του σύστησε να πίνει αυτό το ποτό ένας διάσημος βοτανολόγος από την Κίνα. Επαιρνε αυτό το ποτό επιμελώς για 3 μήνες, τώρα η υγεία του έχει αποκατασταθεί, και ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής. Χάρη σε αυτό το ποτό! Δεν βλάπτει σε τίποτα να δοκιμάσετε.



Είναι σαν ένα ποτό θαύμα! Είναι απλό.

Χρειάζεται μία ρίζα τεύτλων (δηλαδή των παντζαριών), ένα καρότο και ένα μήλο, που θα τα συνδυάσετε μαζί για να κάνουν το χυμό! Πλύνετε τα παραπάνω, τα κόβεται με τη φλούδα σε κομμάτια - τα βάζετε στον αποχυμωτή, και αμέσως πίνετε το χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή λάιμ για περισσότερο δροσιστική γεύση.



Αυτό το ποτό θαύμα είναι αποτελεσματικό για τις ακόλουθες παθήσεις:


1. Αποτρέπει τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται, και συγκρατεί τα καρκινικά κύτταρα να μην αναπτυχθούν.

2. Αποτρέπει την ασθένεια του ήπατος, νεφρού, πάγκρεας, καθώς και θεραπεύσει το έλκος.

3. Ενίσχύει τον πνεύμονα, την πρόληψη καρδιακής προσβολής και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

4. Ενίσχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

5. Καλό για την όραση, τα κόκκινα και τα κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία

6. Βοηθάει στην εξάλειψη του μυϊκού πόνου

7. Αποτοξινώνει, βοηθόντας την κινητικότητα του εντέρου, και εξαλείφει την δυσκοιλιότητα. Επομένως θα κάνει το δέρμα σας πιό υγιές και να φαίνεται πιο λαμπερό. Σαν να το έστειλε ο Θεός για το πρόβλημα της ακμής.

8. Βελτιώνει την κακοσμία του στόματος, που οφείλεται στην δυσπεψία, και την λοίμωξη του λαιμού.

9.Βελτιώνει τους πόνους.

10. Βοηθάει τον πάσχων απο αλλεργική ρινίτιδα (πυρετός εκ χόρτου).



Δεν υπάρχει απολύτως καμία παρενέργεια. Ιδιαίτερα θρεπτικό και απορροφάται εύκολα. Πολύ αποτελεσματικό αν χρειαστεί να χάσετε βάρος. Θα παρατηρήσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα βελτιωθεί μετά από 2 εβδομάδες.


Φροντίστε να το πίνετε αμέσως από τον αποχυμωτή για καλύτερο αποτέλεσμα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

 Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια σχετική έρευνα και διαπιστώσαμε ότι το ξενόγλωσσο διαδίκτυο  έχει κατακλυστεί με τη συγκεκριμένη είδηση, χωρίς να βρούμε κάποιο αξιόλογο αντεπειχείρημα. Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις αυτές τροφές έχουν εξαιρετικές ιδιότητες.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι:

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία την βητακυανίνη, η οπαία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καρότου είναι πολλές, γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν «φίλτρον» του οργανισμού.
Βελτιώνονται τα συμπτώματα τυμπανισμού, κολικών, κολίτιδας, διάρροιας και του πεπτικού έλκους.
Αποτρέπεται η κατακράτηση υγρών και η κυστίτιδα.
Η αυξημένη κατανάλωση του ενδείκνυται σε καταστάσεις ρευματοειδούς και ουρικής αρθρίτιδας.
Θεραπεύεται ο βήχας, η βρογχίτιδα και το άσθμα
Προλαμβάνονται και θεραπεύονται λοιμώξεις αναπνευστικού συτήματος
Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα
Τέλος να αναφέρουμε ότι η κατανάλωσή του έχει αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς περιέχει την αντικαρκινική ουσία φαλκαρινόλη


Το μήλο είναι θρεπτικό φρούτο, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα, τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό,
Επίσης τα μήλα περιέχουν πηκτίνη η οποία ρυθμίζει την χοληστερόλη και αποτοξινώνει το σώμα όπως άλλωστε και όλες οι τροφές που περιέχουν πηκτίνη.


Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε εάν ο χυμός αυτός μπορεί πράγματι να θεραπεύσει τον καρκίνο. Ωστόσο, τα συστατικά του είναι εξαιρετικά, φημισμένα για τη δράση τους και δεν προκαλούν παρενέργειες.
Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε!
ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ανεξαρτητος Συνεργατης LR Health & Beauty Systems
KIN : 6980052882


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013


Συνεργασία  Με  LR  HEALTH & BEAUTY SYSTEMS

    Η έναρξη της συνεργασίας σας με την LR  γίνεται άμεσα, γρήγορα και απλά. Σας προσφέρονται δύο διαφορετικές δυνατότητες:

1. Να αγοράζετε τα αγαπημένα σας προϊόντα  σε προνομιακές τιμές απευθείας από το εργοστάσιο.

Οφέλη:

 - 15% έκπτωση στην τιμή του καταλόγου Collection.

 - Δυνατότητα σύστασης άλλων πελατών με 10€ έκπτωση από την επόμενη παραγγελία.

 - Δυνατότητα να γίνετε συνεργάτης με προνομιακούς όρους.


2. Συνεργασία με πρόσβαση στο Marketing Plan και την κλίμακα εισοδήματος της LR. Κάτι τέτοιο απαιτεί την απόκτηση του αρχικού πακέτου εκκίνησης, καθώς και την υπογραφή της αίτησης συνεργασίας με την LR Health & Beauty Systems.

       Το αρχικό πακέτο επαγγελματικού εξοπλισμού εξασφαλίζει για εσάς τα καλύτερα εργαλεία ανάπτυξης, όπως καταλόγους, βιβλία ιατρών, δείγματα από όλες τις σειρές  κρεμών και αρωμάτων, DVD υποστήριξης προϊόντων και πολλά  άλλα  εργαλεία. Ξεκινώντας με την LR, έχετε πρόσβαση άμεσα στο δωρεάν εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και ξεκινάτε από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Σαν συνεργάτες μπορείτε να απολαύσετε τα εξής:


- Έναρξη χωρίς κεφάλαιο και συνεπώς χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο.


- Fast Start Program (Πρόγραμμα γρήγορης Επιβράβευσης) με πλούσια δώρα σαν ανταμοιβή για τις πρώτες σας και γρήγορες επιτυχίες σας.

- Δυνατότητα να εργάζεστε στο χώρο σας.


- Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου παράλληλα με την κύρια εργασία σας.


- Μοναδικό Πρόγραμμα Επιβράβευσης αυτοκινήτων (VW, Mercedes, Porsche)


- Δωρεάν εταιρική επικοινωνία (βάσει προϋποθέσεων – Μόνο για Ελλάδα)


- Το εισόδημα που προκύπτει από τις αμοιβές σας είναι εφ' όρου ζωής (ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ).


- Φτάνοντας σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο, το εισόδημά σας κατοχυρώνεται μέσω συμβάσεων (Αρχηγός Οργάνωσης).


- Το εισόδημα κληρονομείται στην οικογένειά σας μέσω σύμβασης (Αρχηγός Οργάνωσης).


      * Για εμάς, τους ανθρώπους του F-ZIN η εκπαίδευση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους νέους μας συνεργάτες. Για 15 συνεχόμενα χρόνια συμβάλουμε στις επιτυχίες συνεργατών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από το εκπαιδευτικό πλάνο του οργανισμού μας.

 
Η LR στα 25 χρόνια λειτουργίας της:


- Έχει καταβάλει περισσότερα από 750.000.000  ευρώ BONUS σε συνεργάτες της.

- Έχει καταρρίψει Παγκόσμιο Ρεκόρ, παραδίδοντας μόνο τον τελευταίο χρόνο (2009) περισσότερα από 3.500 LR-Polo.

- Έχει παραδώσει περισσότερα από 800 Mercedes αυτοκίνητα σε Αρχηγούς Ομάδας και Οργάνωσης.


ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ανεξαρτητος Συνεργατης  LR Health & Beauty Systems
KIN :   6980052882



ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΞΥΠΝΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΣΚΛΗΡΑ;
Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την κινητικότητα με την αποτελεσματικότητα. Τρέχουν, κουράζονται, καταναλώνονται σωματικά και ψυχικά και στο τέλος βρίσκονται σε δεινότερη θέση απότι ήσαν πριν ξεκινήσουν καν την προσπάθεια!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανότατοι και πάμπτωχοι, ενώ κάποιοι άλλοι, λιγότερο ικανοί, αλλά είναι επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί σε οτιδήποτε κάνουν. Ποιά άραγε είναι η διαφορά των δυό αυτών κατηγοριών;

Iκανός είναι εκείνος που δουλεύει σκληρά, όχι απαραίτητα οργανωμένα, όχι απαραίτητα συστηματικά, αλλά σκληρά. Ο ικανός “εργάτης” κάποιες φορές έχει και κάποιες φορές δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αποτελεσματικός είναι εκείνος που δουλεύει έξυπνα, πιάνει τους στόχους του, ελέγχει το χρόνο του, πάντα έχει χρονικά περιθώρια να ξεκουραστεί, να προπονηθεί, να εκπαιδευτεί. Το άγχος του είναι περιορισμένο και τα οικονομικά του ανθηρά. Είναι εκείνος που βάζει “γκολ”. Είναι εκείνος που χειρίζεται τα σπουδαία χωρίς να αγχώνεται από τα επείγοντα. Αποτελεσματικός είναι εκείνος που κινδυνεύει πολύ λιγότερο, σε σχέση με τον ικανό, από το να πάθει έμφραγμα και άλλες...ευγενείς ασθένειες !

Μια φορά κι ένα καιρό ένας πολύ χειροδύναμος ξυλοκόπος πήγε να ζητήσει δουλειά σ’ ένα ξυλέμπορο, κι εκείνος τον προσέλαβε. Η αμοιβή ήταν πραγματικά καλή, καθώς και όλες οι άλλες συνθήκες εργασίας. Κι έτσι ο ξυλοκόπος μας αποφάσισε να κάνει ότι πιο καλό μπορούσε.

Το αφεντικό του έδωσε ένα τσεκούρι και του έδειξε την περιοχή που θα δούλευε.   Την πρώτη μέρα ο ξυλοκόπος έφερε 18 δέντρα.

«Τα συγχαρητήριά μου,» είπε το αφεντικό. «Έτσι να συνεχίσεις !»

Πολύ ενθουσιασμένος από τα λόγια του αφεντικού ο ξυλοκόπος μας, την άλλη μέρα, έκανε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά μόνο 15 δέντρα μπόρεσε να φέρει. Την τρίτη ημέρα η προσπάθεια που κατέβαλλε ήταν ακόμα πιο έντονη, αλλά μόνο 10 δέντρα κατάφερε να φέρει. Και μέρα με τη μέρα όλο και λιγότερα δέντρα έφερνε.

«Μάλλον χάνω τη δύναμή μου», είπε μέσα του ο ξυλοκόπος μας. Πήγε στο αφεντικό του και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε.

«Πότε τρόχισες το τσεκούρι σου για τελευταία φορά ;» ρώτησε το αφεντικό. «Να τροχίσω ; Δεν είχα χρόνο να τροχίσω το τσεκούρι μου. Ήμουν συνέχεια πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να κόβω ξύλα..........»

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ικανού ανθρώπου, στελέχους, επιχειρηματία, εργαζόμενου, ή οικογενειάρχη είναι το επίκτητο χάρισμα να μπορεί να αξιοποιεί σωστά το χρόνο του.

Σωστή διαχείρηση χρόνου σημαίνει σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας, που σημαίνει σωστή διαχείρηση της ζωής μας. Με άλλα λόγια, δεν παίζει ρόλο πόσα περισσότερα πιάτα θα πλύνεις για να γίνεις πλούσιος στην Αμερική του ΄50. Ποτέ δεν θα γίνεις πλούσιος πλένοντας περισσότερα πιάτα ! Δεν χρειάζεται να δουλεύεις σκληρότερα, χρειάζεται να μάθεις να δουλεύεις εξυπνότερα, δηλαδή αποτελεσματικότερα.

Η ζωή και η επιστήμη της ψυχολογίας καθημερινά μας αποδεικνύουν ότι εκείνος που δεν διαχειρίζεται το χρόνο του σωστά έχει μειωμένη αίσθηση της αυτο-αξίας του. Γιατί; Γιατί απλά, δεν σκορπίζουμε αβίαστα κάτι που έχει αξία για μας. Με τη λογική αυτή, αν δεν προσέχουμε που, πως και με τι είδους δραστηριότητες και ανθρώπους καταναλώνουμε το χρόνο μας, αυτό σημαίνει ότι η ζωή μας δεν έχει και μεγάλη αξία για μας!

Η σωστή διαχείρηση του χρόνου μας έχει να κάνει με τη σωστή διαχείρηση της ίδιας μας της ζωής. Αν χάσουμε χρήματα, μετά από οικονομική καταστροφή για παράδειγμα, οι πιθανότητες είναι να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε χρήματα. Τα χρήματα ξαναδημιουργούνται. Όχι όμως, ο χαμένος χρόνος. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, ο χρόνος δουλεύει εναντίον μας, γι΄αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα φειδωλοί και ουσιαστικοί όσον αφορά τη σωστή ταξινόμηση των όσων κάνουμε.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι επειδή έχουν ένα βαρύ πρόγραμμα, αυτό σημαίνει ότι έχουν ένα ουσιώδες πρόγραμμα. Ενα πρόγραμμα που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Κι΄όμως αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την έξυπνη διαχείρηση του χρόνου μας και όχι από την ποσότητα της ενέργειας που θα καταναλώσουμε σε οτιδήποτε κάνουμε.

Γι΄αυτό κι΄εσείς φίλοι μου, αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας μάλλον θα πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε έξυπνα το χρόνο σας και να μην τον αφήνετε να ξεγλυστράει μέσα από τα χέρια σας χωρίς να αφήνει πίσω του τα καλύτερα του δώρα.

 ΤΑΞΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ανεξαρτητος Συνεργατης  LR Health & Beauty Systems
KIN :   6980052882

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013


Οι θεραπευτικές δυνάμεις του ασημιού


Το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων αποθεμάτων ασημιού εμφανίζεται διαλυμένο στους ωκεανούς, υπενθυμίζοντάς μας τη σύνδεση του φεγγαριού με τις υδάτινες καταστάσεις. Το ιωδιούχο ασήμι χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τη βροχή, με το ψέκασμα του ως λεπτή σκόνη επάνω στα σύννεφα, η οποία οδηγεί σταδιακά σε συμπύκνωση. Ο Σαίξπηρ αποκάλεσε το φεγγάρι «χλωμή τροφό των πλημμύρων», και οι βροχοπτώσεις καθώς επίσης και οι παλίρροιες έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζονται από το σεληνιακό κύκλο.


Στη δεκαετία του ’50, το ιονισμένο ασήμι άρχισε να χρησιμοποιείται ως βακτηριοκτόνο για τα απολυμαντικά συστήματα του νερού, υπό μορφήν ιζήματος σε κόκκους άνθρακα. Μια μελέτη του αμερικανικού ναυτικού, που χρησιμοποιεί τα σκάφη που περνούν μέσω των μολυσμένων υδάτων, διαπίστωσε ότι μια συγκέντρωση ασημιού 10:1.000.000.000 έκανε τα αποθέματα του νερού και πάλι ασφαλή προς πόση (ομοιοπαθητικά, μια D8 συγκέντρωση), και αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα από τις ναυτιλιακές εταιρίες. Τα καλά οικιακά συστήματα καθαρισμού του νερού περιέχουν σήμερα, παράλληλα με ένα σύστημα εναλλαγής ιόντων, έναν ασημένιο σωλήνα που ενεργεί ως βακτηριοκτόνο.
Από καιρό ήταν γνωστό ότι το νερό που μεταφέρεται σε ασημένια φλασκιά παραμένει φρέσκο. Οι άποικοι που κινούνται πέρα από την αμερικανική δύση συνήθιζαν να καθαρίζουν ένα φλασκί νερού αφήνοντας μια ολόκληρη νύχτα ένα ασημένιο δολάριο μέσα.
Στο John Hopkins University της Μέρυλαντ, οι ερευνητές κράτησαν μια κοινοτική πισίνα καθαρή ακριβώς με έναν φίλτρο άνθρακα-ασημιού. Η έκθεση κατέληγε, «κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του φίλτρου ασημιού-άνθρακα, δεν υπήρξε κανένα παράπονο για μολύνσεις αυτιών ή ενοχλήσεις ματιών.
Οι λουόμενοι και, ειδικότερα, οι κολυμβητικές ομάδες απόλαυσαν το καθαρό, σαν κρύσταλλο, καθαρισμένο με ασήμι νερό, χωρίς τα συνηθισμένα παράπονα για τα απολυμαντικά που προκαλούσαν κνησμό, ερεθισμό των ματιών, αποχρωματισμό των μαγιό και των μαλλιών.» Εδώ που βλέπουμε τη δράση του ασημιού ως βακτηριοκτόνου, τη δράση του επάνω στο νερό ως μετάλλου της Σελήνης, διατηρώντας την ποιότητα του. Αλλά, η σεληνιακή ιδιότητα του ασημιού για αγνότητα μπορεί να εκτιμηθεί και με άλλους τρόπους, όπως από τον ιδιαίτερο ήχο των ασημένιων κουδουνιών.
 
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ασημιού εμφανίζονται τόσο μητρικές και προστατευτικές όπως ακριβώς ταιριάζει στη σεληνιακή φύση του. Εδώ παρατίθεται μια διαδικτυακή παράθεση εμπειρίας για τις θεραπείες, από την «Jeana» που ήταν άρρωστη και υπέφερε από μαστίτιδα. » Ήμουν πολύ, πολύ άρρωστη και τα αντιβιοτικά δεν βοηθούσαν καθόλου», όταν ο πατέρας της πρότεινε να δοκίμαζε κάποια μορφή ζελατινοειδούς ασημιού.
«Όντας σκεπτικίστρια, ήπια το ποτήρι με το ασήμι πολύ αργά, προσπαθώντας να αντιληφθώ οτιδήποτε παράξενο στην γεύση του κ.λπ…. Μέχρι το επόμενο πρωί, η μαστίτιδά μου είχε εξαφανιστεί χωρίς το παραμικρό σημάδι. Το στήθος μου δεν ήταν πλέον κόκκινο ή πρησμένο. Δεν θήλαζα το μωρό μου καθόλου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της μαστίτιδας. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω καυτή συμπίεση για να πάρω έστω και μια σταγόνα γάλα από το δεξί μου στήθος. Αλλά μέχρι το επόμενο πρωί, το γάλα μου είχε ελεύθερη ροή και αισθάνθηκα υπέροχα.
«Το ζελατινοειδές ασήμι θεωρείται ασφαλές να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και της γαλουχίας.
Το ασήμι έχει έναν δυναμικό τρόπο να θεραπεύει πληγές και να διορθώνει τον τραυματισμένο ιστό.Αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Dr Robert Becker στο έργο του “The Body electric” ( Ηλεκτρισμένο σώμα) το 1973. Διαπίστωσε ότι με τη χρήση ασημένιων ηλεκτροδίων μπορούσε να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που σχηματίζουν τον σκελετό και να προχωρήσει και στην θεραπεία του δέρματος και του υποδόρειου ιστού, όπως περιγράφεται σε μια πρόσφατη έρευνα από τον κ. Best:
«Εν μέρει ως αποτέλεσμα από την εργασία του Βecker, το ασήμι έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των οστών για πολλά χρόνια τώρα και ενσωματώνεται στους επιδέσμους για να επιταχύνει τη θεραπεία… μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη ανέφερε ότι οι ασημένιοι καθετήρες μπορούν να αποτρέψουν ουρικές μολύνσεις πολύ καλύτερα από ό,τι αυτοί χωρίς επίστρωση.»
Υπάρχει μια αναβίωση ενδιαφέροντος για το ζελατινοειδές ασήμι για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων και των ιών και θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει πιο χρήσιμο δοχείο για το οικογενειακό ντουλάπι φαρμάκων. Από τα λεγόμενα του Best πάλι, η «σύγχρονη έρευνα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει το ασήμι στην παλαιότερα αποδεκτή θέση του ως πιθανώς το πιο ευπροσάρμοστο και αποτελεσματικό φυσικό παράγοντα ενάντια στα βακτηρίδια, τους μύκητες και, πρόσφατα, τους υπάρχοντες ιούς – με το εξαιρετικά σημαντικό επιχείρημα ότι με τα τελευταία ευρήματα είναι σχεδόν αδύνατο να διαφωνήσει κανείς. Επίσης, το ζελατινοειδές ασήμι χρησιμοποιείται στις κρέμες για την περιποίηση του δέρματος χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητές του, που είναι αποτελεσματικές στο λιπαρό δέρμα, το οποίο είναι επιρρεπές σε στίγματα και κνησμό.

Το ζελατινοειδές ασήμι είναι το αντιβιοτικό της φύσης και έχει αντιμικροβιακή επίδραση, ένα ομοιοπαθητικός γιατρός στην κλινική London Fermacia επεσήμανε, προσθέτοντας ότι καθάρισε το δέρμα. Οι γιατροί είναι πιθανό να συνεχίσουν να διαφωνούν με αυτές τις ευγενείς, θεραπευτικές δυνάμεις του ασημιού, επειδή οι θεωρίες τους δεν μπορούν να το ανταποδείξουν. Δεδομένου ότι η Σελήνη (το φεγγάρι) τείνει να αποφεύγει τη λογική εξήγηση, παραμένοντας αινιγματική με έναν τρόπο που μπερδεύει τους αστρονόμους, έτσι και το ασήμι ως μέταλλο της μπορεί να κάνει το ίδιο.
Οι παλιές οικογένειες που είχαν γνήσια ασημένια σερβίτσια μέχρι και τις κανάτες νερού, έτρωγαν καθημερινάμε αυτά, γιατί ξέρανε. Τώρα όσοι έχουν, τα έχουν στα σύνθετα έπιπλα, μαϊμουδίζοντας το παρελθόν και χωρίς φυσικά καμία γνώση.
Περισσότερο από 90 χρόνια πριν οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας ανακάλυψαν την σωτήρια για την ζωή, απολυμαντική και βακτηριοκτόνο ιδιότητα του κολλοειδούς αργύρου. Ανέκδοτες μαρτυρίες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σαν ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟ, αντί-μικροβιακό και αντί-μυκητιακό παράγοντα.
Ο Κολλοειδής Άργυρος θεραπεύει το ΥΠΕΡβακτήριο MRSA, καταστρέφει την candida, καταπολεμά την γρίπη κλπ. Ο κολλοειδής άργυρος κάνει όλα αυτά και άλλα πολλά, παρά την απαγόρευση του FDA. Με την εφαρμογή του κώδικα Alimentarius και κατόπιν της Μη Ανθρωποκεντρικής Agenda 21 στον πλανήτη και στην χώρα μας γίνεται περισσότερο από ποτέ επίκαιρος.
Ο κολλοειδής άργυρος φτιάχνεται από μικροσκοπικά σωματίδια αργύρου που αιωρούνται σε υγρό. Ο άργυρος χρησιμοποιούνταν για εκατοντάδες χρόνια όχι ιατρικά αλλά σαν συντηρητικό για να κρατά το νερό και το γάλα φρέσκα διότι εμποδίζει την ανάπτυξη της άλγης των βακτηριδίων και άλλων ανεπιθύμητων οργανισμών. Ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιείτο σαν φυσικό αντιβιοτικό μέχρι την δεκαετία 1940 που τα «μοντέρνα» αντιβιοτικά έγιναν δημοφιλή.
Η υπερβολική χρήση του αργύρου καταλήγει σε μια κατάσταση που ονομάζεται Argyria, όπου το δέρμα και οι βλεννογόνοι αποκτούν ένα χρώμα γκρίζο η μπλε – γκρίζο από την εναπόθεση σωματιδίων αργύρου στους ιστούς και την οξείδωση τους όταν εκτίθενται στον αέρα και το ηλιακό φώς. Κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε αυτήν την κατάσταση, ειδικά αυτοί που μη ικανοποιητικές επίπεδα από βιταμίνη Ε και Σελήνιο με χαμηλότερους μεταβολισμούς. Τα πρώτα σημάδια της Argyria είναι όταν το χρώμα των ούλων αλλάζει σε γκρι μπλε.
Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για την ιατρική χρήση του κολλοειδούς αργύρου, λαμβάνοντας υπ όψιν την αναποτελεσματικότητα πολλών αντιβιοτικών και την εφεύρεση των super drugs για να σκοτώσουν τα super bugs, αναρωτιέται κανείς που βρίσκεται το ρίσκο. Πρέπει κανείς να πάρει μεγαλύτερες και ισχυρότερες δόσεις αυτών των υπέρ — αντιβιοτικών που συχνότατα αποτυγχάνουν να πολεμήσουν τις λοιμώξεις; Σίγουρα όχι. Πρέπει να χρησιμοποιούμε κολλοειδή άργυρο σε μεγάλες ποσότητες για πολύ χρόνο; Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.
Με τον κολλοειδή άργυρο παρέχεται ένας αποτελεσματικό φαρμακευτικός παράγοντας για την θανάτωση επιβλαβών βακτηριδιακών λοιμώξεων, απειλητικούς για τη ζωή ιούς γρίπης και συστηματικές Μυκητιασικές μολύνσεις; Πιθανότατα ναι, βασιζόμενοι στην εμπειρία του παρελθόντος.
Οι ιδιώτες που θα αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τον κολλοειδή άργυρο πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τον χρησιμοποιούν μόνο για ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ απαιτείται να θεραπευόσουν μια υπάρχουσα ασθένεια, αντί να καταλώνουν καθημερινά μεγάλες δόσεις για μακρές περιόδους



Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013


Η Αρχή του Παρέτο (Pareto) και ο κανόνας του 80 - 20 (επιστημονικά)

Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιό της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων. Με άλλα λόγια, ο Κανόνας 80-20 σημαίνει ότι, σε κάθε κατάσταση, λίγοι παράγοντες (20%) είναι ζωτικοί και πολλοί (80%) είναι επουσιώδεις.

Η Αρχή του Παρέτο (Pareto) και ο κανόνας του 80 - 20 (επιστημονικά)

Ο νόμος των σημαντικών ολίγων και των ασήμαντων πολλών

Ίσως φαίνεται παράξενο αλλά, παρά τα όσα λέγονται για ισορροπία στη ζωή, μπορούμε να ωφεληθούμε σημαντικά εισάγοντας λίγη ανισορροπία στην καθημερινότητά μας. Αναφερόμαστε στον Κανόνα 80-20 της διαχείρισης του χρόνου, ο οποίος εδράζεται στην αποκαλούμενη Αρχή του Pareto.
Η αρχή αυτή βασίζεται στη θεωρία του Vilfredo Pareto, Ιταλού οικονομολόγου, κοινωνιολόγου και φιλόσοφου, ο οποίος το 1897 παρατήρησε ότι 80% του πλούτου στην Ιταλία (και σε κάθε χώρα που μελέτησε στη συνέχεια) κατεχόταν από 20% του πληθυσμού. Η θεωρία του Pareto για την προβλέψιμη ανισομερή κατανομή έχει έκτοτε συσχετιστεί με σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής.
Μετά την αρχική παρατήρηση του Pareto, πολλοί άλλοι επεσήμαναν παρόμοια φαινόμενα στο δικό τους τομέα μελέτης. Το 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρωτοπόρος της Διαχείρισης Ποιότητας Δρ. Joseph M. Juran ήταν ο πρώτος που διατύπωσε μια καθολική αρχή την οποία απεκάλεσε κανόνα «των σημαντικών ολίγων και των ασήμαντων πολλών» (Law of the vital few and the trivial many). Ωστόσο, η ονομασία Αρχή του Pareto επεκράτησε, ίσως επειδή ακουγόταν καλύτερα από Αρχή του Juran.

Τι σημαίνει

Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιό της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων. Με άλλα λόγια, ο Κανόνας 80-20 σημαίνει ότι, σε κάθε κατάσταση, λίγοι παράγοντες (20%) είναι ζωτικοί και πολλοί (80%) είναι επουσιώδεις.
Το βασικό μήνυμα που μας δίνει ο κανόνας αυτός είναι πως το 80% των αποτελεσμάτων από κάτι το οποίο κάνουμε, θα έρθει από το 20% των προσπαθειών μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν έχεις μια λίστα με 10 πράγματα που θέλεις να κάνεις, 2 μόνον θα αξίζουν πραγματικά να ασχοληθείς μαζί τους και όχι με τα υπόλοιπα 8. Ενώ το ενδιαφέρον είναι πως για όλα θα σπαταλήσεις ισάξιο χρόνο!
Στην περίπτωση του Pareto, αυτό σήμαινε ότι 20% των ανθρώπων κατείχαν 80% του πλούτου. Αντίστοιχα, στην αρχική του εργασία, ο Juran επεσήμανε ότι 20% των δυσλειτουργιών προκαλούσε 80% των προβλημάτων. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης έργων γνωρίζουν ότι 20% της εργασίας (το πρώτο 10% και το τελευταίο 10%) αναλώνουν 80% του χρόνου και των πόρων.
Ο Κανόνας 80-20 μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, από την επιστήμη του μάνατζμεντ μέχρι το φυσικό κόσμο
Ο Κανόνας 80-20 μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, από την επιστήμη του μάνατζμεντ μέχρι το φυσικό κόσμο. Γνωρίζετε ότι 20% των αποθεμάτων σας καταλαμβάνει 80% του αποθηκευτικού σας χώρου και ότι 80% των αποθεμάτων σας προέρχεται από 20% των προμηθευτών σας. Επίσης, 80% των πωλήσεών σας θα έλθει από 20% των πωλητών σας. 20% του προσωπικού σας θα προξενήσει 80% των προβλημάτων σας αλλά και 20% του προσωπικού σας θα παράσχει 80% της παραγωγής σας.
Να μερικά ακόμη παραδείγματα:
  • 20% των πελατών αποφέρουν 80% των συνολικών πωλήσεων.
  • 80% των κερδών προέρχονται από 20% των πελατών (όχι απαραίτητα του ίδιου 20% από το οποίο προέρχεται το 80% των πωλήσεων).
  • 80% των αποθεμάτων σας αποτελούνται από 20% των προϊόντων σας.
  • 80% της μόλυνσης που οφείλεται στο κυκλοφοριακό προκαλείται από 20% των οχημάτων.
  • 20% της διαφήμισης αποδίδει 80% των αποτελεσμάτων της διαφημιστικής σας εκστρατείας.
  • 80% των παραπόνων των πελατών σας αφορούν σε 20% των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.
Ασφαλώς, η αναλογία 80 προς 20 ισχύει συνήθως κατά προσέγγιση. Ωστόσο, πάντα καθιστά εμφανή την εξαιρετικά ανισομερή κατανομή αιτίων και αποτελεσμάτων ή μέσων και παραγώγων. Τις πιο πολλές φορές, μάλιστα, η δυσαναλογία αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη: πχ Ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, 10% των πελατών μπορεί να αντιπροσωπεύει 90% των κερδών της επιχείρησης.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει

Η αξία της Αρχής του Pareto για ένα μάνατζερ ή επιχειρηματία είναι ότι υπενθυμίζει πως πρέπει να εστιαζόμαστε στο σημαντικό 20%. Από τα πράγματα που κάνετε στη διάρκεια της ημέρας σας, μόνον 20% έχουν πραγματικά σημασία. Αυτό το 20% αποφέρει 80% των αποτελεσμάτων σας. Προσδιορίστε αυτά τα πράγματα και εστιαστείτε σε αυτά. Όταν τα προβλήματα της ημέρας αρχίζουν να απομυζούν το χρόνο σας, θυμίστε στον εαυτό σας το 20% στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείτε. Αν κάτι στο πρόγραμμά σας πρέπει να μετατεθεί ή να ματαιωθεί, βεβαιωθείτε ότι δεν αποτελεί μέρος αυτού του 20%.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τα προηγούμενα παραδείγματα και να δείτε κατά πόσο ισχύουν για εσάς. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα! Αν πάρουμε για παράδειγμα τους πελάτες μιας επιχείρησης, όλοι θα συμφωνήσουμε πως κάποιοι είναι περισσότερο σημαντικοί από κάποιους άλλους ενώ ορισμένοι «κοστίζουν» πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους. Ο κανόνας 80/20 μας λέει πως το 80% των κερδών μιας επιχείρησης προέρχεται από το 20% των πελατών της. Γνωρίζοντας αυτό το 20% των πελατών που σας φέρνουν τα περισσότερα κέρδη μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Μπορείτε να τους μελετήσετε και να τους «προσέξετε» περισσότερο από κάποιους άλλους, να ερευνήσετε τους λόγους που τους κάνουν περισσότερο επικερδής και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες αυτές και σε άλλους πελάτες ώστε να τους μετατρέψετε και αυτούς σε περισσότερο κερδοφόρους.
Αν και ο κανόνας αυτός δεν έχει μεγάλη επιστημονική βάση, μας δίνει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τις αναλογίες μεταξύ πωλήσεων, πελατών και κερδών σε μια επιχείρηση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε τον κανόνα 80/20 στην επιχείρηση σας, και να δείτε ποιες νέες γνώσεις μπορείτε να αποκτήσετε. Ο κανόνας αυτός μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε σε ποια σημεία στην επιχείρησή σας θα πρέπει να δώσετε το μεγαλύτερο βάρος σας. Θα πρέπει να εντοπίσετε ποιο είναι αυτό το 20% των πελατών και των προϊόντων σας με το οποίο αξίζει να ασχοληθείτε και το οποίο μπορεί να σας προσφέρει υψηλές αποδόσεις.
"Η αξία της Αρχής του Pareto για ένα μάνατζερ ή επιχειρηματία είναι ότι υπενθυμίζει πως πρέπει να εστιαζόμαστε στο σημαντικό 20%."
 Υπάρχει μια θεωρία του μάνατζμεντ που προτείνει την εφαρμογή της Αρχής του Pareto σε αυτό που αποκαλείται Superstar Management. Οι υποστηρικτές της θεωρίας υποστηρίζουν ότι, αφού 20% των ανθρώπων σας παράγουν 80% των αποτελεσμάτων σας, θα πρέπει να εστιάσετε τον περιορισμένο χρόνο σας στη διεύθυνση μόνον αυτού του 20%, των σούπερσταρ. Αυτό που παραβλέπει η θεωρία είναι ότι 80% του χρόνου σας πρέπει να δαπανάται σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Το να βοηθάς τους καλούς να γίνουν καλύτεροι είναι αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του χρόνου από το να βοηθάς τους έξοχους να γίνουν καταπληκτικοί. Εφαρμόστε την Αρχή του Pareto σε ό,τι κάνετε, αλλά χρησιμοποιήστε την με σύνεση.
Η Αρχή του Pareto, ο Κανόνας 80-20, θα πρέπει να μας χρησιμεύει σαν καθημερινή υπενθύμιση για να αφιερώνουμε 80% του χρόνου και της ενέργειάς μας στο 20% των πραγμάτων στη ζωή και την εργασία μας που είναι πραγματικά σημαντικά. Με άλλα λόγια, μας θυμίζει να μη δουλεύουμε απλώς κοπιαστικά αλλά έξυπνα και αποτελεσματικά, κάνοντας τα σωστά πράγματα. Κάτι που, άλλωστε, αποτελεί βασική αρχή του Συστήματος Προγραμματισμού Time/system.

Ο έξυπνος (;) Αμερικάνος - Παράδειγμα

Ένας νεαρός επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ, όμως, έθεσε σε εφαρμογή τη θεωρία που διδάσκεται στα πανεπιστήμια και ουδέποτε χρησιμοποιείται παρά μόνο για να λυθούν οι ασκήσεις σε ένα διαγώνισμα. Είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης με συμπληρώματα διατροφής για αθλητές με έδρα το San Jose της California και εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο ίδιος με άρθρο του στο περιοδικό Fortune Small Business, ήταν εντυπωσιακό.
Ο νεαρός επιχειρηματίας πήρε τοις μετρητοίς το θεώρημα του Pareto και σύντομα διαπίστωσε ότι από τους 120 πελάτες χονδρικής που εξυπηρετούσε σε όλο τον κόσμο, μόλις 5 πραγματοποιούσαν το 95% του τζίρου του. Η σοκαριστική αυτή διαπίστωση τον οδήγησε σε απλές και αποτελεσματικές κινήσεις που όπως δηλώνει έχουν αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Μια ζωή που μέχρι τότε αναλωνόταν στο σύνολό της σε μια επιχείρηση, χωρίς καθόλου χρόνο για τους οικείους του, χωρίς καθόλου χρόνο για τον εαυτό του και με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του εξαιτίας του άγχους που του προκαλούσε η συνεχής επαφή του με την εργασία του, 15 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς καθόλου άδεια.
Ο ίδιος σταμάτησε να επικοινωνεί με τους πελάτες και να τους πιέζει να παραγγείλουν προϊόντα. Διαπίστωσε ότι οι 5 μεγάλοι πελάτες συνέχισαν τις παραγγελίες κανονικά. Οι υπόλοιποι συνέχισαν επίσης να παραγγέλνουν χωρίς τη δική του πίεση, ενώ μερικοί που παράγγελναν σπάνια σταμάτησαν. Γλίτωσε χρόνο και χρήμα που δαπανούσε για τηλέφωνα και φαξ σε πελάτες σε όλη την υφήλιο. Περιόρισε επίσης την ενασχόλησή του με το αντικείμενο της εργασίας του. Ασχολείται μόνο με σημαντικά θέματα και δεν ενδιαφέρεται να δείχνει πολυάσχολος.
Ενδιαφέρεται να είναι παραγωγικός. Αποφεύγει τα meetings εκτός και αν πρόκειται να λάβει κάποια απόφαση. Ακόμη και τότε ο χρόνος που δαπανά δεν είναι περισσότερος από 30 λεπτά. Αποφάσισε να σταματήσει την εξυπηρέτηση πελατών και να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του outsourcing. Ξαφνικά διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων (e-mails και τηλέφωνα) αφορούσαν πολύ απλά προβλήματα που όμως του "έτρωγαν" σημαντικό χρόνο από την ημέρα του. Έδωσε δικαίωμα στην εταιρεία διαχείρισης του customer service να λύνει μόνη της τα προβλήματα που "κοστίζουν" λιγότερο από $100. Αποτέλεσμα, γλίτωσε περισσότερες από 100 εργατοώρες το μήνα, και οι επιστροφές προϊόντων περιορίστηκαν σε λιγότερο από 3% έναντι 10-15% πριν.
Το ίδιο έκανε και με τα τηλεφωνήματά του ή το e-mail του. Ανέθεσε σε άλλους τη διαχείριση. Με $4-10 την ώρα υπάρχουν εταιρείες με έδρα την Ινδία ή την Ιρλανδία που αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες. Αποτέλεσμα των μεθόδων αυτών -όπως λέει ο ίδιος- είναι να περιορίσει την εργασία του σε τέσσερις ώρες την εβδομάδα έναντι 15 ωρών την ημέρα προηγουμένως. Σταμάτησε να θεωρεί την εργασία του σαν το βασικό κομμάτι της ζωής του. Ασχολείται μόνο με τα σημαντικά πράγματα, χωρίς να χάσει μέρος των εσόδων του. Αντίθετα, έχοντας καθαρό μυαλό και καλή διάθεση λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις και ενεργεί μόνο ως manager. Ούτε τηλεφωνητής, ούτε γραμματέας, ούτε αποθηκάριος. Έτσι ασχολείται με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά του, όπως οι πολεμικές τέχνες και το ταγκό. Επίσης περνά ατέλειωτες ώρες κάνοντας surfing στη Βραζιλία. "Επιτέλους" κλείνει το άρθρο του, ζει σαν δισεκατομμυριούχος, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τη σύνταξη. Εσείς;


Διαβάστε Περισσότερα: http://www.asxetos.gr/articles/oikonomia-epixeirisi/arxh-tou-pareto-kanonas-80-20-rule.html#ixzz2NbAOvgZY

Η σταδιακή μείωση της οστικής πυκνότητας και της αντοχής ονομάζεται αρχικά οστεοπενία και αργότερα οστεοπόρωση. Η μείωση της οστικής πυκνότητας κάτω από κάποιο όριο αυξάνει την πιθανότητα για κατάγματα.


Η οστεοπόρωση επηρεάζει όλο τον σκελετό αλλά η μείωση της οστικής πυκνότητας είναι συνήθως μεγαλύτερη στη σπονδυλική στήλη, τα ισχία και τα πλευρά.
Για τις γυναίκες ο κίνδυνος της οστεοπόρωσης είναι μεγαλύτερος λόγω της συνήθως μικρότερης μυϊκής μάζας και φυσικά λόγω της σημαντικής αλλαγής στα επίπεδα των ορμονών τους μετά την εμμηνόπαυση.
Τα οιστρογόνα για ρυθμίζουν την δράση των οστεοκλαστών, αλλά η προγεστερόνη είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργία των οστεοβλαστών.
Η καλσιτονίνη, η παραθορμόνη, τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη, η τεστοστερόνη, η βιταμίνη D, η Βιταμίνη Κ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανακατασκευής των οστών
Διατροφικοί παράγοντες όπως η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου και η υψηλή ή πολύ χαμηλή φώσφορου, η διατροφή με πάρα πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή πρωτεΐνη, ελλείψεις σε ιχνοστοιχεία, η μεγάλη κατανάλωση αλατιού είναι μερικοί από αυτούς που επηρεάζουν τον μεταβολισμό των οστών.
Οι φυσικές δραστηριότητες, το ύψος, το πολύ πάχος ή η πολύ αδυναμία, η φυλετική καταγωγή και το ιστορικό οστεοπόρωσης στην οικογένεια προδιαθέτουν και επηρεάζουν ή χρησιμοποιούνται ως δείκτες για την υγεία του σκελετού.
Άλλοι παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με την υγεία των οστών και οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την μάζα τους είναι:
Η μακροχρόνια χρήση κορτικοστεροειδών φαρμάκων και κάποιων αντι-επιληπτικών φαρμάκων.
Διαταραχές λειτουργίας του θυρεοειδούς.
Αυξημένες ορμόνες παραθυρεοειδούς.
Αλκοολισμός.
Φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου (Crohn's).
Κυστική ίνωση.
ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Διατροφή
Κατανάλωσε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά βασισμένη σε πλήρη, βιολογικά αν είναι δυνατό, συστατικά κυρίως φυτικής προέλευσης, συμπεριλαμβανόμενων φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, καρπών, λιπαρών ψαριών, βιολογικών γαλακτοκομικών και κρεατικών.
Μείωσε την κατανάλωση ζάχαρης και άλλων απλών υδατανθράκων, απέφυγε τη χρησιμοποίηση ραφιναρισμένων λαδιών και μη χρησιμοποιείς μαργαρίνη. Απέφυγε τη κατανάλωση κορεσμένων ζωικών λιπαρών.
Ζήτησε την βοήθεια ειδικών στο χώρο της διατροφής για να σε βοηθήσουν να εξατομικεύσεις τη διατροφή σου και να εντάξεις αυτές τις υποδείξεις.
Κατανάλωσε «αλκαλικές» τροφές
Όταν το σώμα μεταβολίζει μέταλλα, σχηματίζονται αλκαλικά ιόντα τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της οξεο-βασικής ισορροπίας του σώματος. Αν το σώμα γίνει πολύ όξινο, ιόντα ασβεστίου και φωσφόρου απομακρύνονται από το σκελετό για να αποκατασταθεί η ισορροπία, αλλά αυτό έχει ως συνέπεια την μείωση της οστικής μάζας.
Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι οι τροφές που περιέχουν τα περισσότερα «αλκαλικά» συστατικά, ενώ τα περισσότερα δημητριακά και οι ζωικές τροφές χαρακτηρίζονται περισσότερο «όξινες».
Η ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων λοιπόν στα λαχανικά και τα φρούτα είναι ένας από τους παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη κατανάλωσή τους να έχουν καλύτερη σκελετική υγεία.
Φρόντισε την πρωτεΐνη σου
Η πρωτεΐνη είναι περισσότερο «όξινη» τροφή και γι' αυτό στους κύκλους της «υγιεινής» διατροφής έχει σχεδόν δαιμονοποιηθεί και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η αντίληψη του όσο λιγότερη τόσο καλύτερα.
Η σύγχρονη έρευνα όμως με συνέχεα και σαφήνεια αναφέρει ότι η πρωτεΐνη ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ και της ζωικής συνεισφέρει ΘΕΤΙΚΑ στην υγεία των οστών. Η πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει την αποτελεσματικότητα του συμπληρωματικού ασβεστίου, ενώ η χαμηλή κατανάλωση πρωτεΐνης διαταράσσει τον μεταβολισμό των οστών, μειώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης του παραθυρεοειδούς.
Νερό & Υγρά
Πιες καθαρό, φιλτραρισμένο νερό ή και ροφήματα βοτάνων. Περιόρισε την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης. Απόφυγε την υπερβολική χρήση οινοπνεύματος.
Αναψυκτικά τύπου cola περιέχουν μεγάλες ποσότητες από φωσφορικό οξύ και έχουν σαφώς συνδεθεί με την οστεοπόρωση λόγω του ότι μειώνουν τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα και αυξάνουν τα επίπεδα του φώσφορου.
Διατροφικά - Συμπληρώματα
Χρησιμοποίησε καθημερινά κάποια «πράσινη τροφή» ως συμπληρωματική με τη μορφή ποτού αν μπορείς. Αυτό μπορεί να περιέχει spirulina, chlorella, χυμό νεαρών φυτών σταριού, κριθαριού, φύτρα από μπρόκολα κτλ. (συμπληρώνω εδώ και τα φύκια A.F.A.).
Κατανάλωσε μία κουταλιά της σούπας Βιολογικό Λάδι λιναριού την ημέρα μαζί με το φαγητό σου ή ανάλογα έλαια πλούσια σε Ω-3 λιπαρά.
Χρησιμοποίησε ένα ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής που να σου παρέχει όλες τις γνωστές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία το οποίο θα λειτουργήσει ως βάση για το εξατομικευμένο πρόγραμμα.
Βάρος
Ενώ είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για πολλές παθήσεις και καλό είναι να βρίσκεσαι κοντά στο «φυσιολογικό» σου βάρος, απότομες μειώσεις του βάρους σχετίζονται με μείωση της οστικής πυκνότητας και με αυξημένη την πιθανότητα καταγμάτων.
Επίσης τα υπερβολικά αδύνατα άτομα μπορεί και αυτά να κινδυνεύουν.
Κάπνισμα
Οι τοξίνες του τσιγάρου επηρεάζουν τον μεταβολισμό ορμονών και την απορρόφηση του ασβεστίου και η στατιστική πιθανότητα για κατάγματα που σχετίζονται με την οστεοπόρωση είναι σαφώς αυξημένα σε καπνιστές.
Άσκηση
Προγραμμάτισε και εξασκήσου συστηματικά αερόβια όπως για παράδειγμα το περπάτημα και αναερόβια όπως για παράδειγμα οι ασκήσεις με βάρη.
Συμβουλέψου κάποιον ειδικό αν δεν έχεις εξασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.
Διατήρησε και εξάσκησε την ισορροπία σου και την ελαστικότητά σου με κάποιο πρόγραμμα διατάσεων, με παρακολούθηση τάξεων γιόγκα, Pilates, Tai-chi, Qigong ή ανάλογων τεχνικών.
Οστεοπαθητική
Ο οστεοπαθητικός μπορεί να απαλύνει κάποια από τα συμπτώματα. Η χειρομάλαξη και η κινητοποίηση των πάσχουσων αρθρώσεων βοηθάνε στο να βελτιωθεί η κυκλοφορία στην περιοχή και να αυξηθεί η κινητικότητα των αρθρώσεων. Από μόνα τους αυτά δε συνιστούν θεραπεία, αλλά αν είσαι πιο κινητικός και δεν πονάς τόσο, μπορείς να κάνεις περισσότερες ασκήσεις και να περπατάς περισσότερο, πράγματα καίρια για την αυτο-ίαση. Επιπλέον, ο Οστεοπαθητικός έχει τις γνώσεις να σου δώσει τις σωστές ασκήσεις (ποιες ειναι ασφαλείς για την πάθησή σου) και να σε καθοδηγήσει προς τις σωστές αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής που απαιτούνται.
Ανάπαυση & Διαχείρηση άγχους
Ξεκουράσου ικανοποιητικά, όταν στερείς τον εαυτό σου από ύπνο μειώνεις τις αναπλαστικές και θεραπευτικές δυνάμεις του.
Μάθε να διαλογίζεσαι, προσευχήσου, μάθε κάποιες τεχνικές διαχείρισης άγχους, ζήτα βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας.
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και καλλιέργησε στάση ευγνωμοσύνης για το θαύμα της Ζωής.
Ειδικά μέτρα
Προληπτικός έλεγχος μέτρησης οστικής πυκνότητας. Οι DEXA μετρήσεις καλό είναι να γίνονται σε γυναίκες γύρω στην εμμηνόπαυση, αλλά πολύ καλή ιδέα είναι η χρήση μεθόδων που δεν χρησιμοποιούν ακτινοβολία για τον έλεγχο ανδρών και γυναικών πολύ νωρίτερα.



Ευχαριστώ τον Οστεοπαθητικό Ευθύμιο Λαζάρου, για την πολύτιμη βοηθειά του.

Ελευθέριος Μουράτης
Οστεοπαθητικός - Φυσιοπαθολόγος



Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013


10 Συμπτώματα που μας δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D




Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, επιβεβαιώνουν ότι επαρκείς ποσότητες της βιταμίνης D που λαμβάνονται σταθερά είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας των οστών.


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι αρκετό, άλλα μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D.

Σύμφωνα με τον Δρ Heike A. Bischoff-Ferrari, αυθεντίες της σχολής του UZH , προκειμένου να πάρουμε επαρκή επίπεδα βιταμίνης D μόνο μέσω της διατροφής, χρειαζόμαστε, δύο μερίδες λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί, καθημερινά.

Είναι αναγκαίο να αυξήσουμε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό μέσω της επαρκής έκθεσης στον ήλιο και των συμπληρωμάτων προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές της βιταμίνης του ήλιου για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος.



Αυτή η παρανόηση σχετικά με τα επίπεδα της βιταμίνης D μέσω της διατροφής είναι σε ένα βαθμό σωστή, γιατί η βιταμίνη D δεν είναι μια αυτόνομη βιταμίνη.

Η βιταμίνη D για να μπορέσει να εκτελέσει αρκετές λειτουργίες στο σώμα μας, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το οποίο βρίσκεται στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι.

Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό της βιταμίνης D έχει συμβάλει στη διαχείριση πολλών χρόνιων ασθενειών.

Τα πολλά πρόσωπα της βιταμίνης D

Δεκαετίες πριν, οι επαγγελματίες υγείας ήξεραν ότι η βιταμίνη D δεν ήταν μόνο καλή για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών.



Οι πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη, αποκάλυψαν τον πολύπλευρο ρόλο, στην ικανότητά της να μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις δυνατότητες της βιταμίνης D, φαίνεται ότι δεν έχει εμπεδωθεί αρκετά.

Ο σημερινός τρόπος ζωής σε εσωτερικούς χώρους εργασίας συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού ανεπάρκειας της βιταμίνης D σε όλο τον κόσμο.

Αυτό επιδεινώνεται από το ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι , έχουν άγνοια αυτής της ανεπάρκειας τους.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2010 τεύχος του Journal of Clinical Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού διαπιστώθηκε ότι 59 τοις εκατό του πληθυσμού εχει ελλειψη σε βιταμίνη D.

Επιπλέον, σχεδόν 25 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
Αρα μόνο το 16 τοις εκατό του πληθυσμού είχαν επάρκεια σε βιταμίνη D

Βιταμίνη D



Συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D


Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D, είναι να κάνετε εξέταση αίματος για να δείτε τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα σας.

Μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας, να μετρήσει την 25-hydroxyvitamin D η αλλοιώς 25(OH)D .

Στο παρελθόν οι μετρήσεις γινόταν στην 1,25-dihydroxyvitamin D , αλλά αυτή η μέτρηση δεν δείχνει τα επίπεδα έλλειψης.

Ωστόσο, έχετε ανεπάρκεια της βιταμίνης D σίγουρα, αν έχετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες παθήσεις, και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με την αποκατάσταση της, όσο το δυνατόν συντομότερα.

1) Γρίπη

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Cambridge, ανακάλυψαν ότι τα παιδιά με προδιάθεση για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι η χορήγηση της βιταμίνης D, μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά.

Σε μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος , μαθητές έλαβαν είτε βιταμίνη D ή ένα εικονικό φάρμακο για ένα χρόνο. Στην ομάδα της βιταμίνης D προσβληθηκε μόλις το 10,8 τοις εκατό των παιδιών από γρίπη στελεχους Α , σε σύγκριση με 18,6 τοις εκατό των παιδιών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Τουλάχιστον πέντε επιπλέον μελέτες δείχνουν επίσης μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ λοιμώξεων της κατώτερης αναπνευστικής οδού και των επιπέδων της βιταμίνης D.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι η βιταμίνη D παράγει 200 ​​έως 300 διαφορετικα αντιμικροβιακά πεπτιδία στο σώμα σας, που σκοτώνουν τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες. Ουσιαστικά, λειτουργεί ως ένας πολύ ευρύ αντιβακτηριακό και αντιιικο παραγοντα. Για σύγκριση, το εμβόλιο της γρίπης έχει σχεδιαστεί για την προστασία έναντι μόλις δύο πολύ συγκεκριμένων στελεχών του ιού …

Βιταμίνη D και εποχικό εμβόλιο της γρίπης.

2) Μυϊκή αδυναμία 

Σύμφωνα με τον Michael F. Χόλικ, κορυφαίο εμπειρογνώμονα της βιταμίνης D, η μυϊκή αδυναμία των σκελετικών μυών συνήθως προκαλείται από έλλειψη βιταμίνης D. Επειδή για να λειτουργήσουν σωστά, οι σκελετικοί μύες, οι υποδοχείς της βιταμίνη D που έχουν θα πρέπει συντηρούνται συνεχώς με βιταμίνη D.

3) Ψωρίαση

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το ΗΒ PubMed Central ανακαλύφθηκε ότι κάποια συνθετικά ανάλογα της βιταμίνης D βρέθηκαν χρήσιμα στη θεραπεία της ψωρίασης.

4) Χρόνια νεφρική νόσος 

Σύμφωνα με τον Holick , οι ασθενείς με προχωρημένες χρόνιες παθήσεις των νεφρών (ειδικά εκείνων που χρειάζονται αιμοκάθαρση) δεν είναι σε θέση να παράγουν τη δραστική μορφή της βιταμίνης D.

Αυτά τα άτομα πρέπει να λαμβάνουν 1,25 dihydroxyvitamin D3 ή ένα από τα ασβεστούχα ανάλογα , ώστε να υποστηρίξουν τον μεταβολισμό του ασβεστίου, και να μειώσουν τον κίνδυνο της νεφρικής οστικής νόσου και να ρυθμίσουν τα επίπεδα της παραθυρεοειδούς ορμόνης.

5) Ο διαβήτης 

Μια μελέτη που διεξήχθη στη Φινλανδία και δημοσιεύτηκε στο Lancet.com, στην οποία δόθηκε σε 10.366 παιδιά 2000 διεθνείς μονάδες (IU) την ημέρα βιταμίνη D3 ανά ημέρα από την πρώτη μέρα της ζωής τους.

Τα παιδιά παρακολουθήθηκαν για 31 χρόνια και σε όλα, ο κίνδυνος του διαβήτη τύπου 1 μειώθηκε κατά 80 τοις εκατό.

6) Το άσθμα 

Η Βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των κρίσεων άσθματος. Η έρευνα διεξήχθη στην Ιαπωνία και έδειξε ότι οι κρίσεις άσθματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν σημαντικά στα άτομα που έλαβαν ένα καθημερινό συμπλήρωμα βιταμίνης D των 1200 IU την ημέρα.

7) Η περιοδοντική νόσος 

Αυτοί που πάσχουν από αυτή τη χρόνια ασθένεια των ούλων, η οποία προκαλεί πρήξιμο και αιμορραγία των ούλων, αυξάνοντας τα επίπεδα της βιταμίνης D, μειώθηκε η μικροβιακή χλωρίδα του στόματος.

8) Καρδιαγγειακή νόσος 

Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια σχετίζεται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Η έρευνα που διεξήχθει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε νοσοκόμες διαπίστωσε οτι μεταξύ των γυναικών με χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D (17 ng / m [42 nmol / L]) είχαν 67 τοις εκατό μεγαλύτερο κινδύνου ανάπτυξης υπέρτασης.

9) Σχιζοφρένεια και κατάθλιψη

Αυτές οι διαταραχές συνδέονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η διατήρηση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D, μεταξύ των εγκύων γυναικών και κατά την την παιδική ηλικία, ήταν αναγκαία για την ικανοποίηση του υποδοχέα της βιταμίνης D στον εγκέφαλο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, απαραίτητο για την λειτουργία και συντήρηση της ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή τους.

10) Καρκίνος 

Ερευνητές στο Georgetown University Medical Center στην Ουάσιγκτον ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης D μειώνει τον κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Τα ευρήματα αυτά, που παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου, αποκάλυψαν ότι αυξημένες δόσεις της βιταμίνης D, σε σχέση με τον ήλιο είχαν μείωση 75 τοις εκατό της συνολικής ανάπτυξης του καρκίνου και μείωση κατά 50 τοις εκατό στα καρκινικά κύτταρα, μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη την ασθένεια.

Ενδιαφέρον ήταν η ικανότητα της βιταμίνης να βοηθήσει στον έλεγχο της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού, ειδικά του ορμονο εξαρτώμενου σε οιστρογόνα καρκίνο του μαστού.

Η πρόληψη είναι σημαντική

Αυτές οι διάφορες καταστάσεις υγείας που σχετίζονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D δεν χρειάζεται να είναι κάτι που να μας τρομάζει.

Μια προληπτική προσέγγιση για την πρόληψη μπορεί να μας βοηθήσει στην αποφυγή των χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D.

Χιλιάδες δολάρια μπορεί να σωθούν, κάνοντας απλά μια βόλτα κάτω από τον ήλιο.

Αποθηκεύστε τις ομπρέλες για τις βροχερές μέρες.

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc
fytro.wordpress.com



Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


M.L.M. (Multi-level marketing)

Το M.L.M. είναι ένα οικονομικό σύστημα του οποίου η φιλοσοφία στηρίζεται στην παράκαμψη των μεσαζόντων και την απευθείας παράδοση των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Είναι ένας χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνται πάνω από 85 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και ο ετήσιος τζίρος των εταιρειών του συγκεκριμένου χώρου υπερβαίνει τα 120 δις δολάρια.

Το M.L.M (Multi-level marketing) είναι σήμερα η πιο γρήγορα και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχειρηματική ιδέα στον κόσμο.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του M.L.M. είναι:

Δεν χρειάζεται κεφάλαια για να ξεκινήσει κάποιος την δραστηριότητα του
Δεν υπάρχει ιεραρχία και αφεντικά
Δεν υπάρχουν ωράρια αλλά ο καθένας ορίζει μόνος του τον χρόνο που θέλει να δραστηριοποιηθεί
Μπορεί να ασχοληθεί κανείς παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα
Και υπάρχει συστηματική εκπαίδευση – υποστήριξη και καθοδήγηση από πετυχημένους και έμπειρους συνεργάτες, ώστε να είναι σίγουρη η επιτυχία του.

Το Πραγματικό Πρόβλημα με το Δικτυακό Μάρκετινγκ και το Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ (mlm)
ΝΥΞΗ: Δεν είναι το επιχειρηματικό μοντέλο που φταίει

Ποτέ δεν σταματώ να εκπλήσσομαι από τις εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες στο θέμα του δικτυακού μάρκετινγκ και του MLM. Μερικοί είναι εξαιρετικά παθιασμένοι μ’ αυτό και μάλιστα υπάρχουν κορυφαίοι συγγραφείς όπως ο Robert Allen, ο Mark Victor Hansen, και ο Robert Kiyosaki που το κάνουν και το υποστηρίζουν. Ωστόσο, σε πολλούς κύκλους καλύτερα να δηλώσεις ότι είσαι λεπρός παρά να παραδεχτείς ότι είσαι στο δικτυακό μάρκετινγκ.

Ποιοι είναι λοιπόν το πρόβλημα με το MLM και το δικτυακό μάρκετινγκ;

Ίσως είναι η δομή πυραμίδας; Αλλά δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα η κλιμακωτή δομή πληρωμών – την έχουν σχεδόν όλες οι μεγάλες οργανώσεις και εταιρίες. Οι πωλητές παίρνουν προμήθειες, και οι διαχειριστές πωλήσεων παίρνουν δικαιώματα ή και επιπλέον μπόνους και οι διευθυντές από πάνω τους το ίδιο και οι πρόεδροι εταιριών το ίδιο.

Ή ίσως είναι το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσεις για να συμμετέχεις; Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό – αυτό είναι το στάνταρ μοντέλο του franchising.

Και σας διαβεβαιώνω, η χρηματική εισφορά των πιο παραδοσιακών franchise καθιστούν ευτελές το κόστος εγγραφής οποιουδήποτε προγράμματος MLM.

Τώρα, σίγουρα υπάρχουν και τα παράνομα συστήματα πυραμίδων ή τα «αεροπλανάκια». Εδώ τα χρήματα βγαίνουν από την εγγραφή άλλων ανθρώπων με την ύπαρξη ελάχιστου ή καθόλου πραγματικού προϊόντος. Αλλά παρά τις διάφορες αντιλήψεις που μπορεί να έχει ο κόσμος, το γεγονός είναι ότι εταιρίες όπως η Amway, η Avon, η Tapperware και πολλές άλλες έχουν πουλήσει προϊόντα εκατομμυρίων δολαρίων σε ευχαριστημένους καταναλωτές, πολλοί από τους οποίους δεν είναι καν αντιπρόσωποί τους. Ίσως λοιπόν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αντίληψης εδώ, η αντίληψη δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Μήπως το γεγονός ότι υπάρχουν δικτυωτές με κακή φήμη έχει περισσότερη βάση από τι σποραδικές πυραμίδες;

Το πραγματικό πρόβλημα με το MLM δεν είναι το ίδιο το MLM, αλλά κάποιοι από τους ανθρώπους που προσελκύει. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι απλά ένα επιχειρηματικό μοντέλο που σε τελική ανάλυση είναι ένα μικρό franchise. Το πλεονέκτημά του είναι ότι έχει πολύ χαμηλό κόστος εισόδου, με τη δυνατότητα εξαιρετικού εισοδήματος, και υπάρχουν και αυτοί που το πετυχαίνουν.

Αλλά τα ίδια πράγματα που το κάνουν ελκυστικό, το κάνουν ελκυστικό και σε πολλούς που ΔΕΝ έχουν τα προσόντα ή δεν είναι έτοιμοι να γίνουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του MLM το κάνουν ελκυστικό σε ανθρώπους που:

Δεν τα πήγαν καλά στη δουλειά τους ή στο επάγγελμά τους και έχουν ελάχιστα χρήματα για να επενδύσουν
Δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο να έχουν ή να διευθύνουν μια επιχείρηση
Δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις
Έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στο να αναπτύσσουν επιχειρηματικές σχέσεις εκτός από τη σχέση υπαλλήλου/εργοδότη/συνάδελφου
Δεν είναι ικανοποιημένοι από το τρέχον εισόδημά τους
Έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την ποσότητα της εργασίας που χρειάζεται σε σύγκριση με το εισόδημα που μπορούν να πραγματοποιήσουν


Μη με παρεξηγήσετε – δεν λέω ότι κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κακό, ή ακόμη ότι αυτό περιγράφει την πλειοψηφία των δικτυωτών – μόνο ότι περιγράφει ένα δυσανάλογο αριθμό δικτυωτών και πολλοί από αυτούς δεν κάνουν ποτέ τίποτα γι αυτό.

Ως αποτέλεσμα πολλοί δικτυωτές καταλήγουν:

Να υπερ-πωλούν την ευκαιρία
Να συζητούν για την επιχείρηση σε ακατάλληλες περιστάσεις
Να φαίνονται απελπισμένοι
Να εστιάζουν υπερβολικά σε νέους συνεργάτες παραμελώντας ως αποτέλεσμα τους υπάρχοντες πελάτες
Να είναι ανακριβείς ή παραπλανητικοί όταν μιλούν για την επιχείρηση.


Και πάλι, δεν λέω ότι αυτό περιγράφει την πλειονότητα των δικτυωτών, αλλά περιγράφει αρκετούς από αυτούς ώστε να αμαυρώσει τη φήμη των υπόλοιπων. Το να προδικάζουμε κάποιον με βάση μιας μικτής μειονότητας ανθρώπων σ’ αυτή την ομάδα είναι φρικτά άδικο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περισσότερες προκαταλήψεις έχουν κάποια βάση στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν έχει διαστρεβλωθεί.

Ποια είναι η λύση λοιπόν;

Υπάρχει η πρώτη φορά για τα πάντα. Και το δικτυακό μάρκετινγκ είναι μια φανταστική ευκαιρία για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την πρώτη τους επιχείρηση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι να το αναγνωρίσουμε γι αυτό που είναι: είναι μια επιχείρηση και είσαστε ιδιοκτήτης επιχείρησης. Και αν δεν είχατε ποτέ πριν μια επιχείρηση, εάν δεν ήσασταν ποτέ στις πωλήσεις και στη δημιουργία δικτύου, χρειάζεται να μάθετε πώς να το κάνετε, όχι μόνο από τους ειδικούς του δικτυακού μάρκετινγκ, αλλά και από καθιερωμένους ειδικούς σ’ αυτούς τους τομείς.

Οι δικτυωτές που θέλουν σοβαρά να χτίσουν μια επιχείρηση θα πρέπει να διαβάζουν και να μαθαίνουν τα θεμελιώδη για το χτίσιμο μιας επιχείρησης, τις τελευταίες τεχνικές πωλήσεων και μάρκετινγκ, στρατηγικές για δικτύωση και ανάπτυξη επιχείρησης κλπ. Όχι απλά να ανταλλάσσουν πληροφορίες στην εβδομαδιαία ή μηνιαία συνάντηση της ομάδας τους. Φερθείτε ως επιχειρηματίες και ο κόσμος θα σας αντιμετωπίζει σαν επιχειρηματία.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Μην αφήνεις να σε επηρεάζει αυτό που δεν μπορείς να επηρεάσεις.




Αν θέλουν χρήματα στα ταμεία τους, γιατί στερεύουν την αγορά από αυτά; Από που σκοπεύουν να τα πάρουν; Γιατί δεν αφήνουν να έχει ο ηλεκτρολόγος να πληρώσει την μανάβη κι αυτός τον τσαγκάρη κι αυτός τον φούρναρη κι αυτός να πάει βόλτα και για φαγητό κ αυτός.. και πάει λέγοντας; Γιατί -επαναλαμβάνω- αφού θέλουν χρήματα αντί να τα αφήνουν στις τσέπες των ανθρώπων για να τα κυκλοφορούν, αυτοί φροντίζουν να τα μαζεύουν; Ρητορικό το ερώτημα δεν περιμένω απάντηση.

Ελπίζω πως αντιλαμβάνεσαι ό,τι ΔΕΝ το κάνουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, να ζεις σαν άνθρωπος εσύ και οι οικογένεια σου. Δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, σκέψου πως έχουν το μηχάνημα που τα φτιάχνει, φτιάχνουν όσο κι όποτε θέλουν και υπάρχει και τρόπος να τα διαχειριστούν για το καλό όλων των ανθρώπων, διάβασε πως γίνεται ( Το οικονομικό θαύμα του Wörgl ) και επίσης διάβασε πιο κάτω το άρθρο του Γιώργου Καισάριου που πολύ ορθά ο άνθρωπος αναρωτιέται το λογικά αυτονόητο “Αφήστε το χρήμα στα χέρια του κοσμάκη” γιατί δεν το κάνουν άραγε; (αυτήν την ερώτηση φρόντισε να την κάνεις φωναχτά στον εαυτό σου, πολλές φορές καθημερινά)

Αν το κράτος χρειάζεται χρήματα στα ταμεία του, γιατί δεν δίνει θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες, με χαμηλούς φόρους για να έχει ο κοσμάκης χρήματα να κινούνται στην αγορά, να περνούν όλοι καλά κι ωραία; Γιατί άραγε επαναλαμβάνω; Αύξησε το πετρέλαιο και έχασε χρήματα, αύξησε την λογαριασμό της ΔΕΗ και έχασε χρήματα, με κάθε αύξηση χάνει χρήματα με κάθε μείωση κερδίζει χρήματα … τότε τι στο καλό κάνει ΑΝ θέλει χρήματα στα ταμεία του;

Μήπως δεν θέλει χρήματα κι αν όχι, τι άλλο θέλει; Τι επιδιώκει με αυτή την υποτιθέμενη “κρίση” αν όχι χρήματα; Απλά η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΥ και λίγη ΔΙΑΚΡΙΣΗ δίνει την απάντηση κι εδώ και επίσης δίνει και το εισιτήριο να φύγεις μακριά από την κόσμο που με το ζόρι θέλουν να σε βάλουν. Χμ ! ας δούμε …



{{ Αφήστε το χρήμα στην τσέπη του κοσμάκη: Ένας από τους τρόπους να μπει ρευστότητα στα χέρια της αγοράς και του μέσου πολίτη, είναι να μην του αφαιρεθεί η όποια ρευστότητα έχει σήμερα στα χέρια του εξαρχής. Είναι καλύτερα να αφεθεί αυτή η ρευστότητα στη θέση της (στην αγορά ή στους πολίτες), παρά να την πάρει η κυβέρνηση και μετά να αποφασίσει που θα την δώσει ή τι θα την κάνει.

Πέραν του ότι η αγορά ξέρει πολύ καλύτερα πως να διαχειριστεί αυτή τη ρευστότητα, ελάχιστοι πλέον έχουν εμπιστοσύνη στην όποια ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει πως θα την διαχειριστεί.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί μια τονωτική ένεση ρευστότητας στην οικονομία, είναι να μειωθούν κατακόρυφα οι φόροι των καυσίμων. Επειδή το κόστος των καυσίμων επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, μειώνοντας το συνολικό κόστος των καυσίμων, αυτομάτως θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Υπέρογκοι φόροι που δεν μπορεί να εισπραχτούν δεν έχει νόημα να επιβληθούν. Δεν θέλω να σας υπενθυμίσω πόσες φορές σας έχω πει ότι καθώς αυξάνονται οι φόροι, η φορολογία που θα εισπραχθεί εκ μέρους του κράτους θα είναι φθίνουσα.

Το ίδιο ισχύει στην φορολογία των καυσίμων. Αύξησαν την φορολογία στα καύσιμα και πάρα πολλοί παρέδωσαν πινακίδες. Οι περισσότεροι φέτος δεν έβαλαν πετρέλαιο (τουλάχιστον -70% σε σχέση με πέρσι) και το χειρότερο, όλοι καίνε ξύλα ή pellet και έχει βρομίσει η Αθήνα (υποθέτω και άλλα μέρη της Ελλάδος).

Άρα πέραν του ότι η αύξηση της φορολογίας δεν απέφερε αυξημένα έσοδα, έχουμε και την περιβαλλοντολογική ζημία που έχει γίνει και τα προβλήματα υγείας από αυτό το βραδινό νέφος.

Μειώνοντας την φορολογία στα καύσιμα θα αυξήσει την εσωτερική μετακίνηση και άρα ο συνολικός τζίρος στην οικονομία από αυτές τις μεταφορές. Με λίγα λόγια, η μείωση φορολογικών συντελεστών στα καύσιμα θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την οικονομία στο σύνολο.}Επίσης θα βάλει λεφτά στα χέρια του κόσμου, διότι θα έχει περισσότερα να ξοδέψει, αντί να τα δίνει στο κράτος. Περισσότερα λεφτά στα χέρια του κόσμου σημαίνει περισσότερη κατανάλωση κάπου αλλού.

Ίσως ένας από τους πιο έξυπνους τρόπους να γίνει αυτό είναι μηδενίζοντας τον φόρο στο υγραέριο. Το υγραέριο (LPG), είναι ένα προϊόν που το παράγουμε στην Ελλάδα καθώς είναι παραπροϊόν διύλισης πετρελαίου. Έχουμε τόσο μεγάλη παραγωγή, που φτάνει για τις τοπικές ανάγκες και κάνουμε και εξαγωγές.

Αντί η κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους στο υγραέριο όπως έκανε πρόσφατα, θα έπρεπε να τους μειώσει ώστε το υγραέριο να μην πωλείται πάνω από 50 cents, αντί κοντά στο ευρώ που είναι σήμερα.

Ο κλάδος του υγραερίου θα έπαιρνε φωτιά, οι μετακινήσεις (είτε αναψυχής είτε για μεταφορά αγαθών) θα ήταν πιο φτηνές και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία θα ήταν τόσα πολλά, που τα έσοδα που θα είχε το κράτος από την αύξηση του τζίρου στην οικονομία συνολικά θα ήταν πολλαπλά από τον όποιο φόρο θέλει να εισπράξει από το υγραέριο… που έτσι και αλλιώς δεν θα εισπράξει.

Επίσης, ο κόσμος σήμερα κρυώνει διότι δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο. Δηλαδή αν μπορούσε να πάρει μια μπουκάλα υγραερίου να ζεσταθεί θα έχανε το κράτος λεφτά; Έλεος!!

Η κατάληξη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να ενισχυθεί η αγορά με ρευστότατα, είναι να μην αφαιρεθεί αυτή η ρευστότητα από την αγορά εξαρχής. Βάζοντας στην άκρη όλα τα άλλα, ένας από τους καλύτερους τρόπους να γίνει αυτό είναι μέσω της μείωσης της φορολογίας των καυσίμων.

Όχι μόνο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά τα πολλαπλασιαστικά οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Άρα θα υπάρξει αναπτυξιακή ορμή, χωρίς ουσιαστικό κόστος.

Ιδίως όσον αφορά το υγραέριο, η μείωση θα είχε ακόμα πιο πολλά οφέλη, καθώς είναι ένα εγχώριο παραγόμενο προϊόν, που αν μειωθεί η φορολογία αρκετά, θα ενισχύσει πολλαπλά την ρευστότητα στα χέρια του κόσμου, θα κάνει πολύ πιο φτηνές τις μεταφορές και πάνω από όλα, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον κλάδο, σε μια εποχή όπου οι νέες θέσεις εργασίας είναι τρομερά δύσκολες να δημιουργηθούν. }}

Βάλε καλά στο μυαλό σου φίλε αναγνώστη πως ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ. Να παρακαλάς για μια θεσούλα πείνας, να ταπεινώνεσαι για ένα κιλό πατάτες, να ξεφτιλίζεσαι για ένα μπιτόνι πετρέλαιο να ζεστάνεις τα παιδιά σου, με κίνδυνο να καούν ζωντανά. Δεν θέλουν τα χρήματα σου, αυτό που θέλουν απελπισμένα είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ που τους την παρέχεις απλόχερα μιας και έδωσες την συμφωνία σου για να σου συμβούν όλα αυτά που σου συμβαίνουν.

Στο βιβλίο «Η Φυσική Τάξη» του οικονομολόγου Silvio Gesell (Σύλβιο Γκέσελ) αναφέρεται πως η αργή κυκλοφορία του χρήματος είναι η κύρια αιτία για την παραπαίουσα οικονομία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και θα επανέλθω με αναλυτικό άρθρο επ’ αυτού.

Το χρήμα ως μέσο συναλλαγής, εξαφανίζεται από τα χέρια των εργατών – παραγωγών και μαζεύεται στα χέρια των λίγων που το συσσωρεύουν, εκμεταλλεύονται τους τόκους και δεν το επιστρέφουν πίσω στην αγορά. Όμως όσο περισσότερο χρήμα έχουν, όσο περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι το κυκλοφορούν συνεχώς, τότε η Κοινωνία έχει υγιή ανάπτυξη και ευημερία. Κάτι που δεν το θέλουν οι υπεύθυνοι της κρίσης με τίποτα.

Μην περιμένεις καμία βοήθεια, καμία καλυτέρευση από κανέναν υπεύθυνο, γιατί ο σκοπός του δεν είναι η καλυτέρευση, πάψε να είσαι ηττημένος κι απλά γίνε ΕΣΥ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του εαυτού σου, απλώς αναλαμβάνοντας ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. Δηλ. ανέλαβε ΕΥΘΥΝΗ ή αλλιώς πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και σταμάτα την κλάψα, όπως επίσης σταμάτα να ακούς τους πανακριβοπληρωμένους δημοσιογραφίσκους και τις σοβαροφανείς καρτούν φάτσες των πολιτικών, που ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ, μα δουλειά τους είναι να σε κάνουν να συμφωνήσεις πως δεν υπάρχει διαφυγή από τον παραλογισμό που έντεχνα πλασάρουν. Σου πετάνε ένα κομματάκι δόλωμα, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν να αγνοείς ό,τι το τηγάνι είναι ήδη στην φωτιά και σε περιμένει μαζί με τα παιδιά σου. 

Μην ξεχνάς πως πρώτα σε χρέωσαν κάμποσα δις και μετά “ανακάλυψαν” πως υπάρχουν κοιτάσματα στην Ελλάδα, ικανά για κοινωνική ευημερία. Όταν αυτήν την “ανακάλυψη” την γνώριζε “…και η κουτσή Μαρία”. Φροντίζουν με μεθοδικότητα να είσαι και προπαντός να παρέμεινες ηττημένος και επαίτης.

Είσαι ηττημένος όταν πιστεύεις τον πολιτικό, τα νομοσχέδια του πολιτικάντη, τον παπά, τις γραφές του παπά, τον γκουρού της κάθε παλαβομάρας που σου λέει το ένα ή το άλλο. Είσαι ηττημένος κάθε φορά που ικετεύεις, προσεύχεσαι, εκλιπαρείς, ζητάς, περιμένεις, από οποιονδήποτε το οτιδήποτε.


Είσαι ηττημένος όταν αντί να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι να κάνεις με την ζωή σου, εσύ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως κάτι θα γίνει με την ζωή σου. Η απόσταση ανάμεσα στο ΝΑ και στο ΘΑ είναι τόσο μεγάλη που τις χωρίζει απεραντοσύνη. Όταν (κι αν) μάθεις αυτήν την τεράστια διαφορά των λέξεων, εκμηδενίσεις την απεραντοσύνη που τις χωρίζει, τότε μπορείς να είναι ΥΕΠΥΘΥΝΟΣ εσύ και μόνον ΕΣΥ, της ζωής σου. Είσαι κερδισμένος όταν έχεις την ΕΥΘΥΝΗ της ζωής σου, ΕΣΥ και δεν σε επηρεάζει τίποτε και κανένας.

Δεν είσαι μόνος σου, το έχουν κάνει χιλιάδες άνθρωποι και δεν δίνουν δεκάρα για την κρίση τους, τις αυξήσεις τους την κατάντια τους. Επικοινώνησε να βρεις τρόπους να ΚΟΨΕΙΣ την γόρδιο δεσμό της κρίσης και ανέλαβε ΕΥΘΥΝΗ.

Βρες τρόπο δηλαδή να μην τους έχεις ανάγκη, αυτό είναι το πρώτο βήμα στο μονοπάτι της Ευθύνης της ζωής σου, υπάρχουν δεκάδες τρόποι αλλά δεν θα στους πει κανένας, μονος σου πρεπει να τους βρεις. Κάνε μότο της ζωής σου τον ακόλουθο αφορισμό, όταν τον σκεφτείς και τον εφαρμόσεις τότε το χάσμα ανάμεσα στο Να και στο Θα αρχίζει να μικραίνει, φρόντισε να το εξαφανίσεις.


Μην επιτρέπεις να σε επηρεάσει αυτό που δεν μπορείς να επηρεάσεις.
και Ζήσε Αναλόγως !



Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013


Αν θες να λύσεις το πρόβλημα, άλλαξε τρόπο σκέψης



Δεν μπορεί να ελπίζεις ότι θα λύσεις ένα πρόβλημα
χρησιμοποιώντας την ίδια ενέργεια που το δημιούργησε


Είτε είναι ατέλειωτες συγκρούσεις και πόλεμοι, στο κόσμο, είτε διαφωνίες και καυγάδες μέσα στο σπίτι σου, το πρόβλημα είναι το ίδιο: ίδιου τύπου ενέργειες, ίδιες δονήσεις. Εάν θέλεις να αλλάξεις το αποτέλεσμα, άλλαξε την ενέργεια.

Η ασυνήθιστη πλευρά αυτής της λύσης, είναι ότι μπορείς να την εφαρμόσεις από μόνος σου την στιγμή που θα το αποφασίσεις, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να την εφαρμόσει και η άλλη πλευρά.